Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Néhány ötlet, hogy túléld a forró, nyári napokat!

 (0)    0

  Általános

Meleg van. Persze 3 hete még mindenki pontosan ezt akarta. Most meg mindenki esőt kíván, merthogy az milyen jól esne most...Soha semmi nem jó, úgy ahogy van.

Iszonyú meleg van! Egyetlen dolog segíthet...

Nade, ez van, nem kell szeretni, csak elviselni. Megérkezett a nyár, és ha már itt van, hozta magával a tartós, agyrohasztó 32-45°C hőmérsékletet, amiből az utóbbi nem túl gyakori, de azért nem lehetetlen. Mondjuk a Forma1 alatt ennyit szoktak kiírni aszfalthőmérsékletnek...

Nézzük, a gyártók mit tudnak ehhez hozzáfűzni!

A hideg ellen már védve vagyunk, a Metabo, a Milwaukee, a Bosch és a DeWalt is piacra dobta a fűthető kabátokat, mellényeket, pulcsikat. De mi van a meleggel? Levetkőzni már nyilván nem nagyon van miből, a hűthető kabátnak nem túl sok értelme lenne, így nagyjából egyetlen megoldás marad...

Zárójelben azért felsorolnék néhány B-tervet:

Töltsd meg az AL-KO kerti tavad hidegvízzel és csobbanj bele!

A hidegvizes magasnyomású mosó egész jó vízágyúként funkcionál!

önts egy csomó jeget a betonkeverőbe, majd rakd bele az üveges söröket, hogy tökéletesen hűsek maradjanak.
Kedvtől függően néha meg is keverheted őket...

Szerezz be egy robotfűnyírót és programozd be, hogy mindig hozzon Neked sört!

A Stanley szerszámtárolókból király hűtőláda lenne...

Hűtsd le magad és a környezeted egy magasnyomású mosóval!

A leglogikusabb az lenne, ha mindenki félmeztelenül dolgozna (ennek, mi férfiak nyilván örülnénk), ám ez a legtöbb esetben nem megoldás. Bár rengeteg olyan építkezést látni, ahol elő-előbukkan néhány szőrös sörhas, valljuk be, egyrészt nem túl látványos, másrészt a megfelelő munkaruha hiánya sok esetben balesetveszélyes is lehet. Éppen ezért kötelező a nagyobb gyárakban, építkezéseken a hosszú nadrág, a kobak, a szemüveg, a kesztyű és a munkavédelmi, erősített cipő. Mindez kb. olyan kellemes érzetet ad, mint egy Forma1-es overál az Abu-Dhabi Nagydíjon.

Tehát: a nekivetkőzés tilos, sört a munkában szintén nem nagyon szabad fogyasztani, így nem sok minden maradt, ami egy kicsit hidegre tenné a dolgokat. Azaz, pontosabban mégis, hiszen itt vannak az

Akkus ventilátorok.

Jelenleg 3 általunk is forgalmazott gyártó dobott ilyen eszköz a piacra, így akár válogathatunk is, vagy egész egyszerűen hozzáigazíthatjuk az eddigi akkus palettánkhoz. Talán az utóbbi lehet a jobb megoldás, hiszen ha már van otthon 4 Milwaukee akksid, fölösleges lenne egy Metabo ventilátort beszerezni, hogy vehess hozzá még akkut és töltőt is (mindhárom ventilátor akku és töltő nélkül van csomagolva). Így tehát lesz egy akku és töltő nélküli ventilátorod, majd hozzácsapsz egyet az otthoni készletedből. Hiszen egyszerre úgysem használsz egynél több akkut...

Ryobi R18F-0 Akkus ventilátor

De nézzük mit is tudnak ezek a ventilátorok, miben jobbak a barkácsáruházak termékeinél.

Itt van mindjárt a lista legolcsóbb darabja,

a Ryobi R18F-0.

A Ryobitól megszokott zöldes színt kapjuk, többnyire kemény műanyagból felépítve, ami egy ilyen eszköznél egyáltalán nem hátrány. Éppen ezért a súlya is rendkívül jó, akkuval együtt is max. 1,56 kg, ami egyszerűen szállíthatóvá, ide-oda rakhatóvá teszi. Mindezt feldobja a tény, hogy a gép akkuval működik, nem kell babrálni a vezetékkel, nem kell hosszabbítóval vacakolni, sőt, egy olyan építkezésen nagy segítség lesz, ahol aggregátorral kell működtetni a szerszámokat, mert még nincs bevezetve az áram.


Ryobi R18F-0 Akkus ventilátor

Jöhet a felvetés, hogyha nincs áram a helyszínen, akkor valószínűleg polc/asztal/szekrény sincs, így maximum a földre tehetjük le, ez pedig nem sokat segít... Ezt észrevette a Ryobi is, így egy tökéletesen funkcionáló akasztót raktak a ventilátorra, mellyel bárhová felrakhatjuk. A legegyszerűbb, ha tolunk az egyik oszlopba egy csavart, és arra akasztjuk.

Technikai adatok:


8 pozícióban állítható ventilátor

Akár 18 óra működési idő

18 voltos akkutechnológia, mely akár 40 másik géphez is használható

2100 percenkénti fordulat a maximális levegőáramlásért, vagy 1400 percenkénti fordulat a hosszabb működési időért és a csendes működtetésért

Ára: 16.700 Ft


Bár csak néhány forinttal, de a legdrágább címről lemaradva a Milwaukee-é a következő darab, mely azonban tökéletesen megéri az árát!


A
Milwaukee M18 AF-0.

Aki használt már Milwaukee termékeket, az pontosan tudja, hogy fog kapni a pénzéért. Kiváló anyaghasználat, szokásos modern, letisztult, profi kinézet, piros-fekete külső, brutális belső. Mindezt megfejelték négy gumírozott tappanccsal, mely bírja munkahelyi viszontagságokat.

Milwaukee M18 AF-0 Akkus ventilátor

A sokoldalúságot itt is a dönthető fej adja, összesen 120°-ban változtathatjuk a pozíciót. Ami egy komoly előny a Ryobi R18F-hez képest, hogy a 2 sebesség helyett itt már 3 különböző fordulatból választhatunk! Sőt, ezen felül a sebesség sem ugyanaz, a Milwaukee eszköze akár 1290 m/órát tud, ami már elég erős ahhoz, hogy simán aludhassunk a legnagyobb melegben is, miközben a ventilátor szépen duruzsol a sarokban. A Milwaukee adatai szerint egy 3,6 x 4 méteres szobában könnyedén keringteti a levegőt, ami annyit jelent, hogy nem csupán a meleg levegőt tolja el az arcunkig, hanem ténylegesen felfrissíti a szobát.

A használhatóság itt is veri a legmagasabb szinteket, hiszen a Milwaukee ventilátora a beépített hordozó fogantyú mellett rögzítési pontokkal is rendelkezik! Ezek a pontok egy-egy előfúrt lyukat jelentenek a gépházon, melyek alapján egyszerűen felfúrhatjuk a gépet, akár 90°-ban, vagy fejjel lefelé is. Mindezzel semmit sem veszít a gép az erejéből, hiszen a 18V-os REDLITHIUM akku ugyanúgy hajtja a profi minőségű lapátkerekeket.

Milwaukee M18 AF-0 Ventilátor

És, ha már akku: az árat indokolja, hogy valami extra is szerepeljen a gépben, hiszen ennyiért kapunk két Ryobi R18F-et, még akkor is, ha a Ryobi nem feltétlenül tartozik a professzionális-ipari kategóriába. És, hogy mi az az extra? Egy AC adapterrel is megdobták a csomagot, így bármikor bedughatjuk a ventilátort a konnektorba. Ezáltal akkor is használhatjuk, ha lemerült a tartalék akku, vagy egyszerűen csak simán otthon felejtettük azt.

Technikai adatok:

760 / 1000/ 1290 m/órás sebesség a 3 különböző fokozatban
72 dB (A) hangerősség, ami pont annyira zavaró, mint egy ház előtt elsuhanó autó zaja
A 2,7 kg-os súly nehezebb, mint a Ryobié, de ez még mindig rendkívül kompaktnak számít
Lítium-Ion akkutechnológia biztosítja a maximális üzemidőt: a legnagyobb fokozaton, 5,0Ah-s akkumulátorral majdnem 4 órát bír

Ára: 35.300Ft
Az utolsó, és egyben a legdrágább darab következik, mely az egyetlen, amelyik fémből készült.Ez a Metabo AV 18.

Mint említettem, az egész fémből készült, így pedig sokkal könnyebb lett, mint a másik kettő, mindössze 1,2 kg akkumulátorral együtt! Ez brutálisan könnyűnek számít ebben a kategóriában! Az össztömegen a robosztus fémrács sem dob sokat, ráadásul védi kezünket a szintén strapabíró, és brutálisan gyorsan forgó lapátoktól. A pontos adat: a legnagyobb fokozaton 1350/perc sebességgel forog, ezzel a leglassabb a 3 ventilátor közül, bár mindezt ellensúlyozzák a nagy, fém lapátok, melyek sokkal erősebben tolják a levegőt kifelé, mint előző társaik. És legalább ennél is lehet állítani a sebességet, összesen 3 különböző fokozat van.

Metabo AV 18 Ventilátor

Sajnálatos módon a Metabo ventilátora sem képes a hálózati működésre, így kizárólag az akkumulátoros használat lehet a megoldás. Mindezt a régebbi, 18V-os lítium akkukkal is megtehetjük, vagy használhatjuk a legújabb, LiHD típusokat, melyek akár 20-30%-kal jobban teljesítenek teljesítményben és üzemidőben is.

Technikai adatok:
Max. fordulatszám: 1350/perc


Lapátátmérő: 355mm


Súly, akkuval: 1,2 kg

Ára: 37.500Ftösszességében mindhárom ventilátor tökéletes, a fő kérdés, hogy milyen használatra kell. Hűsölésre mindegyik jó lesz, kiválóan csökkentik a hőségérzetet, ráadásul a Milwaukee és a Metabo tökéletesen látja el az ipari feladatait is, mint pl.: festékrétegek, lakkok vagy ragasztó szárítása.

Bár a Ryobi lényegesen olcsóbb, a Milwaukee a hálózati használati lehetőséggel, a Metabo pedig a fém külsővel ellensúlyozza ezt.

Természetesen mindhárom ventilátor elérhető nálunk, csak kattints a cikkben a készülékek árára, vagy a nevére!

Lájkolj minket a Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb hírekről, akciókról!

Szerszámdoboz Áruház!

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!

Egyéb Akcióink

Milwaukee Akció

-
AEG Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció
- Ryobi Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve