Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
Bemutatjuk a Milwaukee Switch Tank permetező rendszert!

Bemutatjuk a Milwaukee Switch Tank permetező rendszert!

 (4)    0

  Milwaukee

A Milwaukee M18 Switch Tank cserélhető permetező és vízpermetező egy bázissal kezdődik, ez konkrét alkalmazásokhoz tervezett (pl. betonfelületek permetezéséhez) tartályokhoz. Ez egy érdekes koncepció, amelyet az M18 akkumulátor platform táplál.

10 másodperces áttekintő

 • M18 akkumulátor működteti
 • Három 15L-es tartály áll rendelkezésre: vízpermetező, vegyszer permetező és tartály betonfelületekhez
 • XC 3.0 Ah akkuval 12 tartányi anyagot permetezhetsz egyetlen töltéssel

Milwaukee M18 Switch Tank cserélhető permetező és vízpermetező

Ez a rendszer két területen dolgozóknak lehet érdekes: a betonépítőknek és a tájrendezőknek. Mindkettő különösen nagy odafigyelést kíván, és ez egy érdekes módja annak, hogy egy erőforrást használjunk két teljesen különböző iparágban. A fo

A legjobb rész az egészben, hogy egy akkumulátoros háti permetezőről beszélünk. A kézi szivattyúzás már a múlté.

Ez egy két részből álló rendszer. A tápegység (bázis) az, ahol az akkumulátor csatlakozik és a motor él, a tartály pedig tartja a szivattyút, a tömlőt, a tartozékokat és tárolja a folyadékot. Elsőre talán furcsa lehet a motor és a szivattyú különválasztása, de ez a Milwaukee számára lehetővé teszi, hogy különböző sebességgel permetezzen az egyes alkalmazásoknál. Ez a fajta szétválasztás azt is jelenti, hogy a tartályokat anélkül cserélhetjük, hogy aggódnunk kellene az anyagok összekeverésével járó szennyezettség miatt. Ha kőművesként dolgozol, különböző szigetelőanyagokat tölts a tartályokba. Tájrendezők, kertépítők peszticid és herbicid szereket tehetnek vegyi tartályukba.

Mindegyik készlethez tartozik egy 3,0 Ah-os akkumulátor - egy töltéssel elegendő akár 12 tartályhoz (180 literhez). Ha több futási időt szeretnél, bármely Milwaukee M18 akkumulátor beillesztheted a rekeszbe, beleértve a 12,0 Ah nagy teljesítményű akkumulátort is.

Vízpermetező tartály

A Milwaukee M18 Switch Tank vízpermetező rendszere elsősorban betonvágási műveletek hatékony vízellátásához hasznos. A nyomást 1.4 és 4.1 bar között állíthatod be az 5 fokozatú nyomásszabályozó gomb segítségével.

A tartály kettős membránszivattyúval és széles szájjal rendelkezik, a beépített szűrő pedig megakadályozza a törmelék tartályba kerülését.

 • 1.4 és 4.1 bar közötti nyomásbeállítás
 • 7.6m permetezési távolság
 • Akár 12 tartály egy töltéssel 3.0 Ah akkuval
 • Nitril tömítések
 • 10' gyorscsatlakozó
 • Fúvókával együtt szállítva
 • 3 éves garancia
 • 62.300 forint

Permetező tartály betonfelületekhez

A Milwaukee M18 Switch Tank permetező tartály betonfelületekhez olyan profi szakemberek számára készült, akik betonnal dolgoznak, a felépítése pedig hasonló a peszticid permetezőéhez. Azonnali, állandó és személyre szabott nyomásszintet biztosít 8,3 bar-ig, 7.6m-es permetezési távolság mellett. Az egész tartály Viton tömítéssel rendelkezik.

A fő különbség a haladási sebesség. Míg a betonfelületekhez való tartály 0.5 - 3 litert permetez percenként, addig a vegyi tartálynál 0.3 - 1.9 l/perc értékkel bír.

 • 1.4 és 8.3 bar közötti nyomásbeállítás
 • 7.6m permetezési távolság
 • Akár 12 tartály egy töltéssel 3.0 Ah akkuval
 • Viton tömítés
 • 4' permetező fogantyúval és rozsdamentes acél rúddal
 • Zárszerkezet a fogantyún
 • Nagy átmérőjű állítható fúvóka és ferde fúvóka adapter
 • 3 éves garancia
 • 70.700 forint

Vegyszer permetező tartály

A Milwaukee M18 Switch Tank peszticid permetezője (vegyszer permetező) 5 fokozatú nyomásszabályozása 1.4 és 8.3 bar közötti nyomásbeállítást tesz lehetővé, 7.6 méter permetezési távolság mellett. Az alacsonyabb áramlási sebességet úgy tervezték, hogy nagyobb kontrollt nyújtson kis területek permetezésénél. Állítható permetezési minta - kúpostól egyenes áramig.

A tartály ugyanazzal a kettős membránszivattyúval rendelkezik, mint a többi, valamint Viton tömítésekkel van ellátva a kritikus területeken és nitriltömítésekkel a többi helyen. beépített szűrő megakadályozza a törmelék tartályba kerülését.

 • 1.4 és 8.3 bar közötti nyomásbeállítás
 • 7.6m permetezési távolság
 • Akár 12 tartály egy töltéssel 3.0 Ah akkuval
 • Viton tömítés a kritikus részeken, nitriltömítés a többi helyen
 • 4' permetező fogantyúval és rozsdamentes acél rúddal
 • Zárszerkezet a fogantyún
 • Kis átmérőjű állítható fúvóka és ferde fúvóka adapter
 • 3 éves garancia
 • 62.300 forint

A Milwaukee M18 Switch Tank rendszer használata

Teljesítmény

Legjobban talán a peszticid permetező emelkedik ki a hármasból, de a betonfelületekhez való tartály is ugyanolyan élményt nyújt. Az összes tartály esetében csak pár perc megszokni a teljesítmény és a sebesség beállítását. Nagyon könnyen hozzáférhető és szabályozható.

Miután feltöltötted a tartályt vagy a cserélhető tartályokat, előfordulhat, hogy a rendszer automatikusan elkezdi keverni a folyadékot. Ha higítás szükséges, akkor általában a vegyi anyagokat kell hozzáadni a vízhez. A Milwaukee Switch Tank használatával búcsút inthetsz a "tartály rázós táncodnak", amelyet megszoktál már a manuális permetezőknél. Ehelyett csak töltsd meg vegyszerrel a tartályt, keverd egy percen keresztül vagy használd a rudat. Ennek az önkeverő rendszernek a segítségével időt takaríthatsz meg - no meg megmented a karodat is az izomláztól. Ha végeztél, tedd vissza a fedelet.

A Switch Tank kiváló választás lehet például rovarírtó szakemberek számára. Időt takaríthatnak meg, ha egyszerűen megragadják a tartályt ahelyett, hogy kihúznák a hosszú tömlőt. Közvetlen a nagyobb tartályból tudnak dolgozni anélkül, hogy vegyszerek összekeverésével kellene foglalkozniuk. Miután minden a helyén van, már csak a megfelelő áramlási sebességet kell beállítani, és már kezdődhet is a munka!
A permetezőnek a 7.6 méteres permetezési távolsága kiválóan alkalmas fák permetezésére. A rendszer segítségével könnyen elérhető a magasabb lakóépületek mennyezete, és gyorsan és könnyen lefedi a nagy földterületeket.

Cserélhető tartály

Ez nem lenne egy igazi Milwaukee Switch Tank áttekintő, ha nem beszélnénk a tartályok cseréléséről. Ez elég egyszerű folyamat. A tartályt egy elülső és egy hátsó klip rögzíti. Miután ezeket kilazítottuk, a tartály felemelhető és kivehető. Két lefelé néző fül található az egyes tartályok hátoldalán, ami a kereten tartja a tartályt, míg a reteszeket visszazárod.

Ameddig nincs bent a tartály, ne feledkezz meg a három fém csatlakozóról - két ezüst és egy arany pontról. Figyeld meg ezeket, és időről időre töröld meg őket. Ha a szivattyú nem működik, és biztos vagy benne, hogy jó az akkumulátorod, akkor valószínű az egyik ilyen csatlakozó tisztítást igényel.

Ergonómia

A kézi permetezők 3-5.5 kg súlyúak szoktak lenni. Ez a rendszer majdnem 3 kg-mal nehezebb, amit akkor fogsz észrevenni, amikor hozzáadsz 15 liternyi folyadékot.

A heveder közel a hátadhoz tartja a tartályt. Ez segít a súly kiegyensúlyozásában, és rengeteg állítási lehetőséget biztosít. Egy átlagos testalkatú embernek nem lesz ezzel problémája.

A szíj némileg párnázott, de a heveder a vállrészen hosszú munkavégzés esetén kissé kényelmetlen lehet, amit nem mondanánk hátránynak, hiszen még így is ez az egyik legkényelmesebb háti permetező. A csípőpántok jól elosztják a súlyt.

Még egy dolog, amit meg kell jegyeznünk a Milwaukee Switch Tank rendszerről, még pedig a könnyű tárolhatóságot. Mivel a tartályt és a bázist könnyen ketté választhatod, így nagyon kis helyet foglal.

A pisztoly tárolása

A pisztoly tárolásának legnyilvánvalóbb helye a tartály fogantyújának közepén van, de lehetőséged nyílik oldalsó elhelyezésre is a keret fogantyújával szemben. Ezek nagyszerűek, de némi gyakorlatot igényel, hogy permetezés közben vissza tudd tenni a pisztolyt a helyére. Ha közelebbről megnézed a csípőpánt jobb oldalát, fogsz találni egy rugalmas hurkot, amely egyfajta pisztolytáskaként funkcionálhat. Ez nagyon jól jöhet, ha nagy felületen kell dolgoznod és szabaddá akarod tenni a kezeidet.

A pisztoly gyakran aggodalomra ad okot. Az olcsóbb termékek könnyen meghajlanak vagy eltörnek. Bár valószínűleg a Milwaukee által mellékelt pisztolyok is eltörhetők,de elég erősnek néznek ki. A fogantyú zárszerkezettel van ellátva.

Konklúzió

Csak azokkal a vegyszerekkel használd a Milwaukee Switch Tank rendszert, amellyel kompatibilis. Mindegyik tartály egy adott környezet és a munkahely számára készült. A különböző tartályok a felhasználásra szánt vegyszerek alapján különböző tömítésekkel rendelkeznek. Fehérítő használata tilos. Tűzveszélyes folyadékok használata (akkumulátort használsz áramforrásként) tilos. Mindenesetre mielőtt új vegyszereket adnál hozzá, gondoskodnod kell a tartály alapos kiöblítéséről is, ezzel elkerülve a szennyeződést vagy a lehetséges kémiai reakciókat.

És végül egy videó

Egyértelmű, hogy Milwaukee valami maradandót akart alkotni. Ne feledd, hogy ők is azt szeretnék, ha a permetezőből a lehető legjobbat és legtöbbet hoznád ki.

Bízunk benne, hogy cikkünk segítségével sikerült tájékozódnod a Milwaukee Switch Tank permetező rendszeréről. Mindenesetre permetezők a Milwaukeen-n kívül elérhetők még más márkából is, úgy mint az Alko, a Hecht, vagy az Oleomac, így mindenki megtalálja a maga kedvencét permetezéshez.

Oszd meg véleményedet a permetező rendszerrel kapcsolatban, vagy írd meg kommentben, hogy Te milyen permetezőt használsz ezekre a feladatokra!  

Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód