Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
A nagy Milwaukee M18 akkumulátor mustra

A nagy Milwaukee M18 akkumulátor mustra

 (5)    0

  Milwaukee

A Milwaukee M18 akkumulátorait nem kevesebb, mint 175 szerszámgép használja. A legjobb akku kiválasztása kulcsfontossággal bír egy akkumulátoros gép esetében.

Ez egy egyszerű koncepció - minden M18 RedLithium akkumulátor teljes mértékben kompatibilis az M18™ széria termékeivel. A választás azonban nem lesz egyszerű, ugyanis sokféle akku közül választhatunk. Hogy mi a különbség a High Demand és a High Output technológia között? A "nagy Milwaukee M18 akkumulátor mustra" c. cikkünkből most kiderül.

Milwaukee M18 akkumulátor összehasonlítás: Standard, High Demand és High Output

Mielőtt részletesen megvizsgálnánk a Milwaukee M18 akkumulátorait, szeretnénk elmagyarázni, mi a különbség a High Demand és High Output akkuk között.

A Milwaukee High Demand akkumulátor volt az első fejlesztés a standard csomagjaikból. Akár 5x több működési időt, ill. 35%-kal több teljesítményt biztosít és 60 %-kal alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint a standard 18 V lítium-ion akkuk.

A High Output akkumulátor egy nagyobb frissítés eredményeképp jött létre. 50% -kal nagyobb teljesítményt nyújt és 50% -kal hűvösebb is, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy minden eddiginél keményebben és hosszabb ideig használják gépeiket. Ezek az akkuk tudják igazán kiaknázni a gyorstöltőben rejlő lehetőségeket.

De mi az a "P"?

A „P” párhuzamost jelent a Milwaukee akkumulátorok világában. A 18V és 20V akkuk öt lítium-ion cellát használnak, melyeknek névleges feszültsége egyenként 3,6V. Innen ki tudjuk számolni, hogy a 18V az 5 cella 3,6V feszültségét összeadva jön ki (5 x 3,6 = 18).

Ha párhuzamosan csatlakoztatod ezeket a szetteket, akkor a feszültség helyett az elektromos töltés mértéke nő meg. Ez teszi lehetővé, hogy 2.0 Ah-ról 4.0 Ah-ra növeld az akku tárolókapacitását.

Vegyünk például egy 1P csomagot. Ez azt jelenti, hogy van egy 5 cellából álló szettünk. A 2P két készletet, a 3P pedig 3 készletet foglal magába. Tehát az 1P-s kompakt csomag összesen öt, a 2P-s tíz, a 3P-s pedig tizenöt cellát használ.

Milwaukee M18 akkumulátorok összehasonlítása amperóra alapján

Milwaukee M18 1.5 Ah Compact RedLithium akkumulátor

 • Wattóra: 27 Wh
 • Lithium-ion cella: 18650 (18 mm átmérő, 65 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 0.78kg

A Milwaukee 1,5 Ah-s kompakt akkumulátora már nem mai darab, és a 2.0 Ah-s akkuk megjelenésével kissé háttérbe szorult. Ezek az akkumulátorok azonban még mindig rendelkezésre állnak, és relatíve olcsók is.

Ez a könnyű, kis kapacitású 1P-s akkumulátor segít a lehető legjobb munkát végezni olyan kisebb alkalmazásoknál, mint például fúrás, csavarozás vagy kisebb hibajavítások esetében.

Milwaukee M18 2.0 Ah RedLithium CP2.0 akkumulátor

 • Wattóra: 36 Wh
 • Lithium-ion cella: 18650 (18 mm átmérő, 65 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 0.5kg

A Milwaukee 2.0 Ah-os kompakt akkumulátora jelenleg a szabványos 1P-csomag, és 33% -kal több teljesítményt biztosít, mint az 1,5 Ah-os akkumulátor, mindezt úgy, hogy sem a súlya, sem pedig a mérete nem változott számottevően.

Ez az akku ráadásul nem sokkal drágább, mint az 1.5Ah-s kivitel, és hasonlóan ahhoz az akkumulátorhoz, ezt is fúráshoz, csavarozáshoz és kisebb hibajavításokhoz ajánljuk, sőt akár egy M18-as körfűrészhez is használhatod, hogy a nap végén az utolsó néhányt vágást elvégezd vele.

Mivel az ilyen szerszámgépek esetében fontos a súly és a kiegyensúlyozottság, ezért legtöbbször fúrógépeknél és ütvecsavarozóknál találkozhatunk 2.0Ah-s akkukkal.

Milwaukee M18 3.0 Ah RedLithium XC Extended akkumulátor 

 • Wattóra: 54 Wh
 • Lithium-ion cella: 18650 (18 mm átmérő, 65 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 0.77kg

A Milwaukee M18 3.0 XC akkumulátor volt az eredeti 2P csomag alapja, és még mindig találkozhatsz velük 1-1 készletben. Ez a típus azonban már nem olyan gyakori, mint a 4,0 Ah és az 5,0 Ah akkumulátorok, ráadásul az új 3.0Ah High Output csomaggal teljes feledésbe merülhet, mivel az ugyanekkora teljesítményt biztosít fele ekkora méret mellett.

2P-s kivitelű akkuként ez a Milwaukee M18 akkumulátor kicsit nehezebb, mint az 1.5Ah-s, és már olyan nagye rejű gépekkel is használható, mint a vezeték nélküli körfűrész, a szablyafűrész vagy a fúró-vésőkalapács, bár hozzá kell tennünk, nagyobb teljesítményű akkumulátorokkal több ideig dolgozhatsz egyhuzamban ezekkel a gépekkel.

Milwaukee M18 3.0 Ah RedLithium High Output akkumulátor 

 • Wattóra: 54 Wh
 • Lithium-ion cella: 21700 (21 mm átmérő, 70 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 0.6kg

A Milwaukee 3.0 Ah High Output akkumulátor a márka legfejlettebb 1P-s kompakt akkumulátora. Nagyobb, 21700 méretű lítium-ion cellákat használ fejlett RedLink elektronikával, hogy akár 50% -kal nagyobb teljesítményt nyújtson, és 50% -kal alacsonyabb hőmérsékleten működjön, mint a Milwaukee™ REDLITHIUM-ION™ akkumulátorok.
Kisebb és könnyebb, mint a 3.0 RedLithium XC Extended akku.

Összehasonlítva az eddig felsorolt akkukkal, az 1.5Ah-s akkuhoz képest 100%, a 2.0Ah akkuhoz képest pedig 50%-kal nagyobb teljesítményt biztosít.

Ezek a legjobb Milwaukee akkumulátorok kisebb szerszámgépek számára, ugyanis kis mérete, könnyű súlya és nagy teljesítménye lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden eddiginél keményebben és hosszabb ideig használják gépeiket. Bátran használd az összes fúrócsavarozódhoz és ütvefúródhoz, nem fogsz csalódni! Ez az akku kíváló választás lehet akkor is, ha csak könnyebbé akarod tenni a vezeték nélküli szerszámgépeid súlyát.

Milwaukee M18 4.0 Ah RedLithium XC Extended akkumulátor 

 • Wattóra: 72 Wh
 • Lithium-ion cella: 18650 (18 mm átmérő, 65 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 0.78kg

A Milwaukee M18 4,0 Ah akkumulátora egy darabig átvette a 3.0 XC helyét, de úgy tűnik, az 5.0 Ah-s akku megjelenésével fokozatosan háttérbe szorul. Akár 20% több erő és akár 2x hosszabb élettartam összehasonlítva a megelőző Milwaukee akkumulátor technológiával, azonban nem sok helyen árulják, így nem könnyű hozzájutni. Leginkább töltővel együtt szállítva, csomagban kaparinthatod meg.

Ez az akku a Milwaukee nagyobb középszintű szerszámgépeihez való, így nyugodtan használd körfűrészhez, szablyafűrészhez, fúrókalapácshoz vagy gérvágóhoz. Az újabb, erősebb gépekhez azonban már 5.0Ah-s vagy nagyobb teljesítményű akkumulátort ajánlunk.

Milwaukee M18 5.0 Ah RedLithium XC5.0 Extended akkumulátor 

 • Wattóra: 90 Wh
 • Lithium-ion cella: 18650 (18 mm átmérő, 65 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 0.81kg

A Milwaukee M18 5.0 Ah akkumulátor valószínűleg a legnépszerűbb akkumulátor az itt felsoroltak közül. 67%-kal nagyobb teljesítményt biztosít, mint a 3.0 XC és 25-%-kal több ereje van, mint a 4.0 XC-nek, a lítium-ion cellás frissítésnek köszönhetően pedig a mérete és a súlya is szinte változatlan. Mivel a 3.0 XC akkumulátorok ideje lassan már leáldozott, így ez kiváló választás az újításhoz.

Ez a Milwaukee "mindent bele" akkuja. A fúrócsavarozókat és ütvefúrógépeket páratlan működési idővel látják el, és ha ez még nem volna elég, szinte az összes M18 Fuel termékkel használhatod.

Milwaukee M18 6.0 Ah RedLithium XC6.0 akkumulátor 

 • Wattóra: 108 Wh
 • Lithium-ion cella: 18650 (18 mm átmérő, 65 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 0.72kg

A 2P 6.0Ah akkumulátor noha szinte minden alkalmazásra megfelel, mégsem lett túlságosan népszerű. Ennek egyszerűen az az oka, hogy sok gyártó, beleértve a Milwaukee-t is, megragadt az 5.0Ah-s akku használatánál. Mindenesetre még mindig rendelkezésedre áll a 6.0Ah-s akku, ami 100%-kal nagyobb teljesítményű, mint a 3.0 XC, és 50%-kal erősebb a 4.0Ah-s akkumulátornál.

Milwaukee M18 6.0 Ah RedLithium High Output XC6.0 akkumulátor 

 • Wattóra: 108 Wh
 • Lithium-ion cella: 21700 (21 mm átmérő, 70 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 1.04kg

A Milwaukee 6.0 High Output akkuban már nagyobb potenciál van, mint az ugyanekkora kapacitású társaiban. A Milwaukee úgy hirdeti ezeket a REDLITHIUM-ION™ akkumulátorokat, hogy tovább tartanak, gyorsabban “gondolkodnak” és keményebben dolgoznak a hagyományos lítiumionos akkumulátoroknál, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy 50%-kal nagyobb teljesítményre képesek, és 50%-kal hűvösebbek is. Ez teszi lehetővé, hogy szinte az összes M18 Fuel termékhez használhatod őket.

Talán az M18 Fuel asztali fűrész és a Super Sawzall szablyafűrész azok a gépek, amelyekhez nem ajánlanánk hosszútávon. A két termék teljesítményének maximális kihasználásához 12.0 Ah akkumulátor használatát ajánljuk, ami kitűnő minőségű konstrukciót és elektronikát kínál, valamint lemerülés-biztos, így hosszabb működési időt és hosszabb ideig tartó munkavégzést biztosít mint bármelyik más Milwaukee akkumulátor.

Milwaukee M18 8.0 Ah RedLithium High Output XC8.0 akkumulátor 

 • Wattóra: 144 Wh
 • Lithium-ion cella: 21700 (21 mm átmérő, 70 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 1.05kg

Ha már áttértél a 6.0Ah-s akkura, és vele együtt a 21700-as cellákra, akkor ajánljuk figyelmedbe a 8.0Ah-s akkumulátort is. Ez a legfejlettebb 2P-csomag, amely 60% -kal túlszárnyalja az 5,0 Ah kapacitását.

A méret növekedésével ezt az akkut elsősorban az olyan M18 Fuel termékeihez ajánljuk, amelyek megkövetelik a High Output magas teljesítményét, de természetesen fúrókalapácsot és gérfűrészt is működtethetsz vele.

A könnyebb M18 termékekhez és az összes többi kompakt szerszámhoz azonban érdemesebb másik akkumulátort használnod, ugyanis ezek a gépek túl nehézzé és / vagy kiegyensúlyozatlanná válnának a 8.0 Ah akkuval.

Milwaukee M18 9.0 Ah High Demand akkumulátor

 • Wattóra: 162 Wh
 • Lithium-ion cella: 18650 (18 mm átmérő, 65 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 1.1kg

A Milwaukee 9,0 Ah High Demand akkumulátora a márka OPE (Outdoor Power Equipment, azaz kültéri erőforrás - kerti gépek) vonalának alapja, de sok más szerszámgéphez is nagyon hasznos. Nem érhető el ugyanaz a teljesítmény és működtetési idő, mint a High Output akkuk esetében, így akkor végezheted vele a legjobb munkát, ha gyorsaság és erő helyett tartós teljesítményre van szükséged.

A legújabb SDS-max gépeket leszámítva (amik a High Output akkukkal működnek a legjobban), ez a 3P-s csomag remekül kiszolgálja a fúrókalapácsokat, a kerti gépeket, a nagynyomatékú fúrókat vagy a 4" körfűrészeket és gérfűrészeket.

Milwaukee M18 12.0 Ah High Output HD12.0 akkumulátor

 • Wattóra: 216 Wh
 • Lithium-ion cella: 21700 (21 mm átmérő, 70 mm hosszú hengeres cella méretet jelöl)
 • Súly: 1.5kg

Ha a legnagyobb teljesítményt és leghosszabb működtetési időt keresed, akkor a Milwaukee 12.0 Ah High Output a Neked való akku. Hatalmas, 216 Wh teljesítményével és 15 lítium-ion cellájával háromszoros a kapacitása a 4.0 Ah XC akkuhoz képest.

A legújabb és legerősebb gépek tökéletes társa. Ezzel szállítják az M18 láncfűrészt, a körfűrészt, a Super Sawzall szablyafűrészt, az SDS-max fúrókalapácsot, az asztali fűrészt és a 230mm-es sarokcsiszolót.
Kiválóan használható továbbá olyan termékek esetében, mint például az akkus lámpa, amelyet nem kell folyamatosan magaddal vinned, vagy a permetezőgép, ha nem számít az akkumulátor súlya.

Milwaukee M18 akkumulátor töltők

Milwaukee M12 & M18 intelligens töltő

 • Töltőáram: 3A
 • Ár: 15.900.- ft

Ez a Milwaukee alap töltője, számos szerszámgépet ezzel szállítanak le. Tölti az összes M18™, M14™ és M12™ REDLITHIUM-ION™ akkumulátorokat.

Milwaukee M12 & M18 gyorstöltő

 • Töltőáram: 6A
 • Ár: 18.900.- ft

A Milwaukee gyorstöltője jelentősen lerövidíti a töltés idejét. A szabványos M12 és M18 töltőkhöz képest átlagosan 40% -kal gyorsabb a töltés. Feltölti az összes M18™, M14™ és M12™ REDLITHIUM-ION™ akkucsomag típust.

Milwaukee M12 & M18 Supercharger

A Super Charger a legújabb a Milwaukee töltői közül, így a nagy teljesítményű akkumulátorok villámgyorsan feltölthetők. Azoknál az akkumulátoroknál, amelyek nem rendelkeznek High Output jelöléssel, a Super Charger visszatér gyorstöltésre.

Milwaukee M12-18 AC autós töltő

 • Töltőáram: 3.1A
 • Ár: 33.000.- ft

A nevéhez hűen ezt a modellt gépjárműben való töltésre találták ki. Feltölti az összes M18™ és M12™ REDLITHIUM-ION™ akkucsomag típust.

Milwaukee M12-18 autós töltő

 • Töltőáram: 2.5A

Ha útközben kell feltöltened az akkumulátoraidat, akkor a Milwaukee M12-18 autós töltője a legjobb választás. 2,5 amperes töltéssel kicsit lassabb, mint a szabvány töltőé, de nincs szükséged AC csatlakozóra a használatához.

Milwaukee M1418C6 Multizónás akkutöltő

 • Töltőáram: 3.5A
 • Ár: 47.830.- ft

Akár 6 db akkumulátor egyidejű töltéséhez is használható. Ez nagyszerű akkor, ha az összes akkut fel akarod tölteni egy éjszaka alatt. A munkahelyen nem kell aggódnod, hogy elfelejted majd felrakni a többi akkut töltőre. Miután végzett az egyikkel, automatikusan a következőt kezdi feltölteni.

Milwaukee M18 & M12 gyorstöltő állomás

 • Töltőáram: 6.0A (4.5A a 12V-os akkukhoz)
 • Ár: 47.830.- ft

Ez a töltő visszatér a 12V és 18V multi-volt platformra. 6 db akkumulátor (3 M18 és 3 M12) egymás utáni töltéséhez tervezték. Nagy különbség azonban, hogy egyszerre legfeljebb 3 akkut tölthetsz fel, mindezt akár 40%-kal gyorsabban. Ha az alkalmazottak többféle Milwaukee akkus szerszámgépet használnak egy helyszínen, akkor ennek a töltőnek a segítségével mindannyian végezhetik a munkájukat egész nap.

Végszó

Bízunk benne, hogy cikkünk segítségével sikerült eligazodnod a Milwaukee akkumulátorainak és töltőinek világában. Egy biztos, a cég akku technológiája az egyik legfejlettebb a piacon. Mindenesetre ha valamiért mégsem szimpatizálnál az amerikai szerszámgépgyártó céggel, ne csüggedj, ugyanis akkus gépeket forgalmazó márkából igen széles választék áll rendelkezésedre, így érdemes lehet megnézed az AEG, a Dewalt, a Metabo vagy a Ryobi akkumulátorait és vezeték nélküli gépeit is.

Oszd meg véleményedet a Milwaukee akkumulátoraival kapcsolatban, vagy írd meg kommentben, hogy Te melyik márka akkujában és gépeiben bízol!

Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód