Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
Szögezzük le: ha eszerint az útmutató szerint vásárolsz szögbelövőt, biztosan nem fogsz mellélőni, avagy milyen szögbelövőt, kapcsozót vegyek...!

Szögezzük le: ha eszerint az útmutató szerint vásárolsz szögbelövőt, biztosan nem fogsz mellélőni, avagy milyen szögbelövőt, kapcsozót vegyek...!

 (5)    0

  Általános

Mint a legtöbb szerszámgépnél, szögbelövő esetében is fontos tudnunk, hogy melyik feladathoz melyik típus a legalkalmasabb. A megfelelő szögbelövő használatával rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg. Ebben a cikkben górcső alá vesszük a különböző szegezőgépeket, és elmondjuk, hogy az egyes munkákhoz milyen gépet érdemes választanod. Reméljük, sikerül majd szöget ütnünk a fejedbe!

Keretszögező

A keretszögezők kiváló társaid lehetnek nagyobb munkák folyamán. Ha olyan szögbelövőt keresel, amely 7-8 cm-es szegeket képes átlőni a keményfa 2 × 4-es lapjain keresztül, valószínűleg jobban meg kell ismerkedned a keretező tűzőgéppel.

Fontos kihangsúlyoznunk, hogy keretező szögbelövő vásárlása előtt feltétlen győződj meg róla, hogy milyen típusú szegekkel használhatod a gépet, így nem érhet kellemetlen meglepetés.

Ilyen munkákhoz használhatod

 • Tetőfedés
 • Előre gyártott fa építőelemek, keretek egymáshoz illesztése
 • Ládák és raklapok gyártása

A hozzávaló szegek

Ezeket a szögeket általában ragasztóval, műanyaggal, papírral vagy dróttal egybekötve tudod megvásárolni. A szegek különböző szögben állnak, és különböző hosszúságúak (általában 40mm és 65mm között) a keretező szögbelövő típusától függően.

Amikor szegeket vásárolsz majd a szegeződhöz, kétszer is ellenőrizd le, hogy biztosan kompatibilis-e a gépeddel. A legtöbb keretszögező esetén a szeg hosszúsága változó, azonban a tároló dőlése miatt a szög mindig ugyanaz lesz.

A Szerszámdoboz Áruház keretszögező ajánlata: DeWalt DPN9033-XJ rövid táras keretszögező

Kínálatunkból a DeWalt DPN9033-XJ rövid táras keretszögező gépét ajánljuk szíves figyelmedbe.

Ezt a szerszámgépet első sorban azért emelnénk ki, mert a szerszám nélküli mélységállítóval könnyen változtathatjuk a szög helyzetét a fában. A DeWalt DPN9033-XJ keretszögezőt továbbá olyan funkciók teszik egyedülállóvá, mint a 360 fokos hátsó levegő kivezetés, amely biztosítja a por és a törmelék mentes munkavégzést, a sorozatos üzemmód, vagy a sokoldalú tár, melynek köszönhetően a szögező több fajta szöggel is kompatibilis.

Mindezek mellett a gép csupán 3.6 kg, így garantált a gyors, pontos és fáradságmentes munkavégzés.

A nálunk kapható további keretszögezőket ide kattintva tudod megtekinteni.

 

 

Befejező szögező

Ahogyan azt a neve is sugallja, a befejező szögezők a munka utolsó fázisában használandók, ezért a vékonyabb szegekkel működnek, mint a nagyobb munkákhoz használt szögbelövők. Ezek a szegek is könnyen elrejthetők gittel, hogy sima felület legyen a végeredmény.

Ilyen munkákhoz használhatod

 • Padlózat rögzítése
 • Lécek felhelyezése
 • Kerítés építése
 • Faházak építése

A hozzávaló szegek

A befejezőszegezőkhöz használt szegek általában kicsi, 1.8mm átmérőjűek. Általában ragasztóval egybekötve szállítják, de találkozhatsz olyannal is, ami szalagtáras vagy dróttal fogtak össze. A befejező szögezők általában egyenesek, de vannak olyanok, amelyek szöget zárnak be, általában 20° körül. A szegek különböző hosszúságúak, általában 32 és 45mm közöttiek.

A Szerszámdoboz Áruház befejezőszegező ajánlata: DeWalt DCN650P2-QW 18V befejezőszegező

A DeWalt DCN650P2-QW 18V befejezőszegező szinte minden igényt kielégít. A gépet 2x5.0Ah-s akkuval (amely kompatibilis valamennyi 18V-os DEWALT eszközzel!) és töltővel szállítjuk, így rögtön használatra kész. A 3 éves garancia (1+2 év) már csak hab a tortán.

Ez a gyors, kompakt és ergonomikus szegezőgép egyenkénti (a pontos elhelyezéshez) és sorozat üzemmóddal (a gyors munkavégzés) is rendelkezik. Nagy, 110 db-os szögtároló befogadóképessége élvonalbeli szegező technológiát kínál. A szerszámnélküli hibaelhárítási lehetőség csökkenti az állásidőt, a biztonságról pedig a a kioldó kapcsoló gondoskodik, ami megakadályozza a szögek véletlen kilövődését.

Brad szögbelövő

Bár sokan összekeverik a befejezőszegezőkkel, a brad szögbelövők valójában meglehetősen eltérnek.

Mint mondtuk, a befejezőszegezők kicsi szegeket használnak, azonban a brad szögbelövők még ennél is kisebb, 1 vagy 0,6mm átmérő befogadóképességgel rendelkeznek. Ezek a szegek annyira kicsiek, hogy kézzel, kalapács segítségével nehéz lenne őket beütni.

A legaprólékosabb munkákhoz általában brad szögezőket használnak. A szegek olyan kicsik, hogy nem is látod őket, kivéve, ha direkt keresed őket. Még az is előfordulhat, hogy a munka végeztével még gittet sem kell használod az elrejtéséhez.

Ilyen munkákhoz használhatod

 • Bútorok kárpitozása
 • Kézműves mesterségek
 • Vékony, aprólékos díszítések
 • Rejtett, hangulatvilágítás telepítése

A hozzávaló szegek

A brad szegezőkhöz való szegek körülbelül 28, 45 mm hosszúak. Leggyakrabban 34°-os kialakítással találkozhatunk. Általában ragasztóval egybekötve szállítják, és 1mm átmérővel rendelkeznek.

A Szerszámdoboz Áruház brad szegező ajánlata: Ryobi R18N18G-L15S brad szögbelövő

A Ryobi R18N18G-L15S szögbelövő kitűnő választás, ha brad szögezőre van szükséged. A gép egyes szögbelövésre és egymás utáni szögbeütésre is alkalmas. A sötétben való munkavégzést kettős LED világítás teszi lehetővé.

Ez az akkumulátorral működő szerszámgép kompakt és kis helyiségben is használható. Mivel használatához nincsen szükség kompresszorra, így bárhová magaddal viheted. A nagy tárkapacitás eredményeképp akár 600 szög lőhető be az RB18L15 18V 1,5 Ah akkumulátorral és 1600 az RB18L40 18V 4,0 Ah akkumulátorral (50 mm-es szög puhafában).
A készlet igen terjedelmes, a Ryobi R18N18G-L15S brad szegezőt ugyanis 500 x 32 mm-es szögekkel, 2 jelöletlen talppal, megfordítható övcsipesszel, akkumulátorral és töltővel szállítjuk.

Tető szögező

Azt hiszem, nem kell túlságosan megmagyarázni, hogy mire használják. Igazam van? Zsindelyekkel és más tetőfedő anyagokkal való használatra készültek, és vannak olyan tervezési különbségek, mint például a szélesebb fejrész, amely különösen alkalmassá teszik őket ezekre feladatokra.

A biztonság minden szögbelövő esetén kiemelten fontos, azonban a tető szegezőket veszélyesebb helyzetekben fogják használni, így fontos, hogy a lehető legbiztonságosabban működjön. Ezeknél a szerszámgépeknél az időjárással szembeni ellenállás és a csúszásmentes felület az, ami nem elhanyagolható óvintézkedés.

Először is valószínű, hogy a tetőn több esővel és nagyobb széllel fogod magad szembetalálni, mint a konyhában egy szék összerakásakor. Az időjárással szembeni ellenállás tehát fontos a tető szögezők esetében.

Másodszor, mivel a legtöbb tető lejt, ezért kiemelten fontos, hogy a csúszásmentes kialakítás, aminek segítségével megakadályozhatod, hogy lecsússzon mellőled a szegezőgép, ha valamiért le kellene raknod.

Ilyen munkákhoz használhatod

 • Vízszigetelő kátránypapír telepítése
 • Különböző zsindelyek felrakása, beleértve:
  - Aszfalt
  - Üveggyapot
  - Fa
  - Fémborítású- Műanyag

A hozzávaló szegek

A tető szegező az egyetlen szögbelövő, amely csak tekercselt szegeket képes befogadni. Ezek általában 32 vagy 38mm hosszúak, és galvanizált vagy rozsdamentes acélból készülnek.

A Szerszámdoboz Áruház tető szegező ajánlata: DeWalt DPN46RN tető szögező

A DeWalt DPN46RN tető szögező egyszerűen a legjobb választás tetőfedéshez, ácsipari szegrögzítésekhez. A sorozatos üzemmód lehetővé teszi a precíz elhelyezést. Az elforgatható, állítható tár különböző méretű szögekkel kompatibilis.

Gumírozott markolata kényelmes használatot tesz lehetővé, a pneumatikus működés pedig lehetővé teszi, a -20 és 50 fok között munkavégzést.

Könnyű és kiegyensúlyozott, így teljes kontrollod lehet felette, és egy kézzel is használhatod, ha akarod.

 

 

Padlószögező

Nem meglepő, hogy a padlószögezőket padlók burkolására használják. Számos modell áll rendelkezésünkre, amelyek különböző anyagok rögzítéséhez lettek tervezve. Találunk keményfához, csap-horony rendszerrel ellátott padlódeszkákhoz, sőt, a bambuszhoz hasonló egzotikus parkettához valót is.

Vásárláskor győződj meg róla, hogy a padlódnak megfelelő padlószögezőt választottad ki.

A padlószögezők különféle rögzítőket használhatnak, köztük a T kapcsokat, az L kapcsokat és a tűzőgépkapcsokat. Ez utóbbi olcsóbb, azonban nem olyan hatékony, mint a T kapocs vagy az L kapocs. A kapcsok úgy vannak kialakítva, mint a nevük - esetünkben vagy egy T vagy egy L betűt formáznak. Ezek nagyjából egyformán teljesítenek, azonban ha az egyiket jobban preferálod, akkor érdemes padlószögező vásárlása előtt utána járnod, hogy az általad jobban kedvelt kapocs kompatibilis-e a szerszámgéppel. Vannak olyan padlószögezők, amelyek mindkettővel használhatók.

Ilyen munkákhoz használhatod

 • Parketták telepítése
 • Csaphornyos parketták telepítése
 • Egzotikus padlóburkolat telepítése

A hozzávaló szegek

A padlószögezőhöz való szegek hossza általában 25 és 50mm között van. Ezek a szegezőgépek 45 és 90°-osak. A fentiek szerint különböző formájú szögezőket találhatsz. Előnyben részesülnek az L és a T kapcsok, mivel ezek egy kicsit több tartást biztosítanak. Szokványos téglalap alakú tűzőkapcsok is használhatók, de idővel kilazulnak.
Ne feledd, hogy olyan padlót raksz majd le, amely lehetőség szerint éveken át a helyén marad majd. A szokványos tűzőkapocs használata a jövőben mozgó vagy nyikorgó padlózathoz vezethet.

A Szerszámdoboz Áruház padlószögező ajánlata: DeWalt DPF1550-XJ Padlószögező

A DeWalt DPF1550-XJ pneumatikus padlószögezője pontosan és gyorsan helyezi el a szögeket, így nélkülözhetetlen eszközt jelent nagy területeken folytatott munkáknál. Ideális választás a keményfa padló szögeléshez.

Ergonomikus kialakításának köszönhetően hosszútávon is kényelmes a kezelése, 110 db-os szögtároló kapacitása pedig lehetővé teszi a gyors és felesleges megállások nélküli munkát.

Marok (mini) szegbeütő

A marok szegbeütők sokkal alaposabb eszközök, mint a többi szögbelövő. Általában egyszerre csak egy szeget lehet vele beütni, és úgy tervezték, hogy beférjen olyan helyekre is, ahová egy kalapács vagy egy másik fajta szögbelövő már nem férne be. Egyes modellek akár 15 cm-es szegeket is képesek beütni! A marok szegbeütők szabványos szegeket használnak, és egyszerre kell őket betölteni.

Ilyen munkákhoz használhatod

 • Keretezés
 • Kerítésépítés
 • Átalakítós projektek
 • Lécek rögzítése

A hozzávaló szegek

A marok szegbeütők nem igényelnek speciális szegeket. Szerezd be azt a fajtát, amely illik a szegbeütődhöz és megfelel az elvégzendő munkához.

A Szerszámdoboz Áruház marok szegbeütő ajánlata: Extol Pneumatikus mini szögbelövő gép

Ez az egyik legjobb szögbeütő, mely tenyérbe simuló, könnyű, egyszerűen használható. Az Extol pneumatikus mini szögbelövőjével percenként akár 12 darab szeget is beüthetsz, gumis markolatának köszönhetően pedig kényelmesen végezheted a ház körüli teendőket.

Tűzőgép

A tűzőgép (tűszegező) általában ragasztó használata mellett alkalmazzák.

Ezek a gépek általában fej nélkül lettek kivitelezve. Kiváló választás lehet olyan helyzetekben, amikor kis méretű faanyaggal van dolgod, vagy ha össze szeretnél ragasztani valamit, ami túl kicsi ahhoz, hogy szorítóba fogjad.

Mivel a kötőelemek rendkívül aprók, így nincsen szükség az elfedésükre. Ez egy nagyszerű eszköz aprólékos munkákhoz, kisebb műalkotásokhoz vagy kézművességhez.

Ilyen munkákhoz használhatod

 • Aprólékos szerelések
 • A fát a szorító helyett befogja
 • Szekrénnyel kapcsolatos munkák

A hozzávaló szegek

A tűzőgépeknél nem kell aggódnod a szegek miatt. Általában 1mm átmérőjű kicsi, ragasztóval összegyűjtött, sok esetben színes szegekkel találkozhatsz, ugyanis ezek elég nehezen láthatók. Általában 19mm-től 44mm terjed a hosszuk.

A Szerszámdoboz Áruház tűzajánlata: Milwaukee M12 BST-202X - Akkumulátoros szuperkompakt tűzőgép

Az egymást követő és sorozat elsütés üzemmód lehetővé teszi a felhasználó számára a gyors és pontos elsütést. A Milwaukee M12 BST-202X kompakt hosszával, magasságával és szélességével a kis terekhez is könnyedén hozzáfér. Standard T50 6 mm-től 14 mm-ig kapcsokat használ.

Ez a tűzőgép akkumulátorral együtt is (ami a leszállított tartozékok között van a töltővel és a Heavy Duty kofferrel egyetemben) mindösszesen 1.6kg-ot nyom, aminek köszönhetően nem kell szünetet tartanod fáradtság miatt.

Tényezők, melyeket figyelembe kell venned szögbelövő vásárlásakor

Bár mindegyik szegezőgép más munkához lett kitalálva, sok közös van bennük. A szerszámgép típusától függetlenül van néhány általános dolog, amit tudnod kell, hogy könnyebben tudj választani a kínálatból.

Az elsülés módja

A szögbelövő meghajtásához a legtöbb szerszámgép kilövő billentyűt (ravaszt) és egy biztonsági kart használ, de vannak ettől eltérő szabályozással rendelkező típusok is. A biztonsági szerkezettel ellátott szegezőgépek akkor lövik a szeget, ha a ravasz és a kioldó is aktiválva lett. Ez azt jelenti, hogy a kilövő billentyű meghúzása után az orr-részt határozottan az anyagokhoz kell tartani a szög belövéséhez. Az újra aktiváláshoz nem szükséges elengedned a ravaszt. Amíg az orr-rész érinti a felületet, és rajta van a kezed a ravaszon, addig a gép ki fogja lőni a szeget.

A másik típus esetében a biztonsági retesz megköveteli, hogy mind a ravasz, mind az érintkező csúcs aktív legyen. A folyamatot minden szögnél meg kell ismételni.

A szekvenciális trigerrel ellátott szegezőgép azt jelenti, hogy a szög belövéséhez egy megadott sorrendben kell a dolgokat aktiválnunk. Először az orr-résznek érintkeznie kell a felszínnel, és csak ezután lehet meghúzni a ravaszt. Ez azt jelenti, hogy egyesével lehet elsütni a szegeket. A következő sorozatot újra kell indítani - érintsd oda az orr-részt, majd húzd meg a ravaszt. Mivel a szögbelövés egy szándékos folyamat, így az ilyen kioldóval ellátott szögbelövők sokszor a legbiztonságosabbak.

A gyors munkavégzéshez lett kitalálva az a változat, amely a következő elven működik: nyomd meg és tartsd lenyomva a kilövő billentyűt, majd gyorsan ugráltasd az orr-részt az újabb elsütésekhez.

Energiaellátás

A szögbelövők energiaellátása két módon történhet: ezek a gépek általában vagy akkumulátorról vagy pedig kompresszorról működnek. Természetesen mindegyik típusnak meg vannak a maga előnyei és hátrányai.

Akkumulátor

Napjainkban az akkumulátoros szögbelövők erőteljes 18V vagy 20V lítium-ion akkumulátorokat használnak, amelyek gyorsan töltődnek és minden eddiginél hosszabb működési időt garantálnak. Az akkumulátorral működtetett szegezőgépek sokkal halkabbak, mint pneumatikus társaik, viszont kevésbé erősek. Az igazi értéke abban rejlik, hogy ezeket az akkus gépeket a levegős modellekkel szemben bárhová kényelmesen magaddal viheted, ugyanis nincsen szükség levegőtartályra. Ideális választás kicsi, szűk helyekre.

Pneumatikus (levegős)

A pneumatikus szögbelövők általában olcsóbbak, mint az akkumulátoros kivitelek, ugyanis itt nem kell aggódnod az akku töltöttsége miatt. Ez azt jelenti, hogy kompresszort kell használnod a levegős gépekhez. Ha profin felszerelt műhelyed van, akkor már valószínűleg rendelkezésedre áll egy kompresszor, ugyanis a pneumatikus szerszámgépek manapság igen népszerűek.

A levegős szögbelövők várható élettartama nagyobb, ugyanis kevesebb alkatrésze van, ami elromolhatna. Teljesítményük rendkívül kiegyensúlyozott és ugyanakkora energiát biztosítanak minden szeg számára. A legtöbb ilyen gépnek azonban kicsit több karbantartásra van szüksége, mint a másmilyen elven működő szerszámgépeknek, továbbá elég hangosak is tudnak lenni, ami néhány ember számára talán zavaró lehet. Nem lehet olyan könnyen hordozni őket, de teljesen feltöltött kompresszorral a pneumatikus szögbelövőket csaknem bárhová magaddal tudod vinni.

Anyag

A szegezőgépek különböző anyagokból készülnek. Legtöbbjük talán galvanizált acélból vagy alumíniumból lett felépítve. Az alumínium különösen népszerű, mert könnyű és tartós, így a szerszámgép amellett, hogy rendkívül masszív, nem nehezíti el és fárasztja ki a karodat. A sok műanyag résszel rendelkező szögbelövőket próbáld hanyagolni, hiszen könnyebben törik a fémnél.

Ergonómia

A munka jellegétől függően előfordulhat, hogy hosszú ideig fogod kézben tartani a szegezőgépet. Ha tetőt vagy padlót burkolsz, esetleg léceket rögzítesz, akkor sokat fogsz egyhuzamban dolgozni vele. Az ergonomikus kialakítású (pl. gumírozott markolatú) szegezőgépek megakadályozzák a görcsöket a kezedben és az izomfáradtságot, így több idő marad a munkára, kevesebb kellemetlenség mellett.

A betöltés jellege

A szegeket általában több darabban, ragasztóval, műanyaggal, papírral vagy dróttal egybekötve kapod kézhez. Különböző szögekbe vannak állítva, amelyek megfelelnek a körömpisztoly szögének.

A másik lehetőség a tekercselt verzió, amely a tetőfedők körében a legkedveltebb. Amit mindenképpen tudni kell erről az az, hogy több szeget tudunk egyszerre tárolni, hiszen kisebb helyet foglalnak el. Könnyen találhatsz akár körülbelül 300 szeget tartalmazó tekerccsel is, ami nagyon hosszú ideig kitart.

Szög

Ha megnézed a különböző szögbelövőket, például a keretszögezőt vagy a padlószögezőt, látni fogod, hogy a tárak szögben vannak. A szög fokát általában a termékleírásban találod meg. Az egyetlen dolog, amiben befolyásolhat a szög állása, az az, hogy milyen közel tudsz dolgozni a sarkoknál és a falaknál, és hozzáférsz-e a kis terekhez.

Műszaki adatok és extrák

A megfelelő szegezőgép felkutatásakor rengeteg jellemzővel és extrával találhatod szemben magad. Bár ezek a funkciók nem mindig nélkülözhetetlenek, többnyire szórakoztatóbbá, kevésbé stresszessé és élvezetesebbé teszik a szerszámgép használatát.

 • Mélységállítás: Ez különösen fontos, ha szakember vagy, vagy olyan ember, aki különböző feladatokhoz használod a szögbelövőt, és számos anyagot használsz. A belövési mélység állításától függ, hogy a szeg milyen mélyre kerül az anyagban. Ennek beállítása egyes gépeknél manuálisan történik, míg más típusok esetében van egy tárcsa, amelynek segítségével egy egyszerűen meghatározhatod a mélységet.
 • A szeg méret beállítása: Minél több méretű szeget képes befogadni a szögbelövőd, annál sokoldalúbb lesz, hiszen annál több anyaggal tudsz majd vele dolgozni.
 • Forgócsatlakozó: A pneumatikus szegezőgépek egyik hátránya, hogy a tömlő súlyt és nyomást helyezhet a gépre. A forgócsatlakozó segítségével a levegő rendesen át lesz vezetve, lehetővé teszi a forgó egység, és az ellátó csővezeték (ami nem forog) közötti elfordulást, másrészt az elfordulás helyén biztosítja a tömítettséget. Ezzel gondoskodik a minimális súrlódási ellenállásról, és az adott körülményeknek megfelelő hosszú élettartamról.
 • Elakadás elhárítása: A szegezőgép elakadása olykor elkerülhetetlen. A legjobb dolog, amit egy gyártó tehet a szögbelövőjével, hogy könnyű és hatékony hibaelhárítással szereli fel a gépét.
 • Száraz elsütés elleni védelem: Ha hagyod, hogy kiürüljön a tár, akkor könnyen kárt okozhat a géped belsejében. Előfordulhat, hogy annyira belemerülsz a munkába, hogy már észre sem veszed, hogy nem lövöd be a szeget. Ez a funkció tehát arra jó, hogy biztonsági megoldásként meggátolja a készülék elsütését amennyiben üres a tár.
 • LED világítás: Néhány szögbelövő esetében LED világítás segíti a sötétben való munkavégzést. Ez különösen jól jöhet, ha este kell dolgoznod, vagy csak szűk helyen szeretnéd használni, ahol nem annyira jók a fényviszonyok.
 • Levegőkivezetés: Annak érdekében, hogy a por és a törmelék távol maradjon a munkafelülettől, néhány szegezőgép beépített levegőkivezetéssel rendelkezik. Ezzel természetesen a munka utáni takarítás is gyorsabban fog menni.
 • Akasztók: Az akasztóknál nincs biztonságosabb és kényelmesebb módja a szögbelövők tárolásának. Félre rakhatod a szegezőgépet, ha más géppel dolgozol és útban van, vagy felakaszthatod, hogy pihenőt tarthass.
 • Állítható kipufogó levegő arány: Ha valaha használtál olyan elektromos szerszámot, aminek kipufogója közvetlen az arcodba fújta a levegőt, akkor tudod, miért is olyan értékes ez a funkció. Lehetővé teszi a kipufogó levegő irányának megváltoztatását, amelynek segítségével távol tarthatod a levegőt magadtól és a munkakörnyezetedtől.
 • Hordtáska: Minden szerszámgép esetében jól jön a hordtáska. Biztonságosan tárolhatod használaton kívül a szögbelövőt, és egyszerűvé teszi a gép egyik helyről a másikra való szállítását is

Így találd meg a legjobb szögbelövőt

Ahogyan azt korábban említettünk, a megfelelő szegezőgép kiválasztása nagyban függ az elvégzendő munkától. A marok szegbeütő rossz választás lenne tetőfedéshez, a keretszegező pedig nem funkcionálna megfelelően aprólékos szereléseknél. A szögbelövő sokféle munkához nélkülözhetetlen, de tudnunk kell, hogy melyik típus milyen feladatra alkalmas. Miután eldöntötted, hogy milyen típusú szögbelövőre van szükséged, olvasd el az útmutatónk minden elemét, hogy megtalálhasd a számodra legmegfelelőbb szögbelövőt.

A választás nem lesz könnyű, ugyanis miután letetted a voksod az akkumulátoros vagy a levegős kivitel mellett, még mindig ott a kérdés, hogy melyik márkát válaszd. A szögbelövők ma már elérhetők szinte minden márkából, úgy mint a Milwaukee, a Bosch, a Ryobi, a Dewalt, a Prebena, vagy éppen a Metabo.

Bízunk benne, hogy cikkünk segítségével ki fogod tudni választani az igényeidnek legmegfelelőbb szögbelövőt!
Oszd meg véleményedet a szögbelövőkkel kapcsolatban, vagy írd meg kommentben, hogy Te melyik márka szerszámgépeiben bízol! 

Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód