Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
Pár szuper tipp, amivel spórolhatsz szerszámgépek vásárlásakor!

Pár szuper tipp, amivel spórolhatsz szerszámgépek vásárlásakor!

 (4)    0

  Általános

Összegyűjtöttünk pár egyszerű és nagyszerű spórolási ötletet, amellyel ezreket takaríthatsz meg!

A piacon rengeteg szerszámmal találkozhatunk különféle árakon, és ilyenkor bizony nehéz eldönteni, hogy végül melyik mellett tegyük le a voksunkat. Ne add fel, ha elveszel a hatalmas kínálatban, mi segítünk Neked, hogy hogyan találd meg a legjobb árat!

Vásárolj gépcsomagot

Ha új szerszámgépekre van szükséged, vagy ki kell cserélned egy pár régit, akkor érdemes megfontolnod egy gépcsomag megvásárlását, hiszen így valódi esélyed van spórolni. Előfordulhat, hogy akár 30%-kal olcsóbban fogsz hozzájutni a kívánt gépekhez, mintha külön vásárolnád meg őket egyesével.

A gépcsomagok különösen nagy megtakarítást jelenthetnek akkumulátoros gépek esetében. "Több szerszámgépre is szert tehetsz úgy, hogy csak egyetlen akkumulátort és töltőt kell vásárolnod, ami olcsóbb, mintha mindegyikhez külön kellene beszerezned őket" - mondta Jim Bohn, a Bosch stratégiai és fejlesztési igazgatója.
Vegyük például a DEWALT DCK368P3T-QW 18V XR Combo KIT csomagját: a DCH273 fúrókalapács, a DCD796 ütvefúró-csavarozó és a DCF887 3 sebességes ütvecsavarozó 3 darab 5.0 Ah akkuval és töltővel szállítva szettben 331.400.- forintba kerül. Ha ezeket a gépeket külön vásárolnod meg, akkor 339.212 forintot fizetnél, azaz máris spórolnál 7.812 forintot.

Természetesen az is előfordulhat, hogy a csomag olyan dolgokat is tartalmaz, amelyekre nincsen szükséged (például egy akkus lámpára), és csupán a dobozban lévő tételek számának növelése érdekében adták hozzá. A gyártók sokszor tesznek olyan gépeket a csomagokba, amelyet az otthoni barkácsolók nem vagy csak kevésbé ismernek, ezzel vásárlásra ösztönözve őket: "Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy ösztönözzük őket egy számukra új termék kipróbálására" - mondta Greg Palese, a Klein Tools marketing alelnöke. A cégek olykor fogókkal és kábelcsupaszító fogókkal is gazdagítják a szettet: "A fogyasztók ilyenkor feltehetik magukban a kérdést: szükségem van erre? Így lehetőségük van eldönteni, hogy megéri-e az adott csomag."

Legyél márkahű

Ha már beszereztél egy márkától szerszámokat, akkor sokszor bizony olcsóbb és könnyebb lehet annál maradnod, minthogy több gyártótól szereznéd be a termékeket. Ez különösen igaz a vezeték nélküli szerszámgépek korában. Sok pénzt takaríthatsz meg azzal, ha csak egyetlen akkumulátort és töltőt vásárolsz, és azt használod az ugyanolyan márkájú gépeidhez. A Milwaukee M18 akkumulátorai például nem kevesebb, mint 175 géppel kompatibilisek, míg a Ryobi One+ rendszere 50-nél is több gépet foglal magába.

Miután megvásároltál egy akkut és egy töltőt (vagy csak olyan gépet vásároltál, amelyhez járt mindkettő), lehetőséged van alapgépeket vásárolni, amivel pénzt takaríthatsz meg. Mivel a legtöbb felhasználó a gyorstöltőt preferálja, amely akár 40 percnél hamarabb is feltölti az akkumulátort, igen sokat spórolhatsz. Ha jelenleg több gyártó gépét is használod, akkor válaszd ki a kedvencedet, és maradj annál. Pénzt takaríthatsz meg, és kevesebb töltő és akku fogja elfoglalni a helyet munkapadodon.

Brian Hobbs, a Techtronic Industries Power Equipment értékesítési és marketing alelnöke szerint a vásárlóknak fontos, hogy az akku és a töltő visszamenőleg is kompatibilis legyenek, azaz használhatók legyenek mind a régi, mind pedig az új gépeikhez. Hobbs szerint a legtöbb szerszámgyártó (de nem mindegyik) e szerint jár el, és bolondak lennének, ha nem így járnának el: "Ha egyszer valaki bekerül a rendszerbe, akkor már könnyebb rávenni őket, hogy maradjanak. Hacsak nem elégedetlenek, akkor maradni fognak, mi megadjuk nekik a lehetőséget a spórolásra."



Jókor jó helyen

Nem meglepő, hogy a legtöbb szerszámgépet karácsonykor és apák napján értékesítik. Talán nem is gondolnád, hogy októbertől kezdve akár 40-60%-kal olcsóbban is hozzájuthatsz a kívánt eszközhöz ünnepi időszakban. A legnagyobb árengedményekkel talán Black Friday és Cyber Monday vásárlási ünnepeken találkozhatsz.

A speciális szerszámok általában az év többi szakában fogynak jobban. A beltérre való faipari szerszámgépek főleg februárban és márciusban kelendőek, amikor az ember még bent dolgozik a garázsában/műhelyében. Ha tehát nincsen szükséged azonnal egy gépre, akkor előre megtervezheted, hogy mikor fogod megvásárolni.

Legyél őszinte magaddal - azt vásárold, amire szükséged van!

Mindannyian ismerünk valakit, akinek a garázsa telis-tele van csúcsminőségű szerszámokkal, amelyek szinte ragyognak, olyan tiszták - hiszen alig használja őket. Természetesen mi is imádjuk a profi szerszámokat, de hétvégi munkások és otthoni barkácsolók számára nincs értelme olyan eszközökkel megtölteni a műhelyt, amelyeket valószínűleg soha nem fog használni, vagy olyan drága berendezéseket vásárolni, amire csak évente pár alkalommal lenne szükség. Ez alól kivételt képez, ha a régi gép cserére szorul, vagy a hobbid megkívánja, hogy folyamatosan használj egy szerszámot.

"Ha csak valamit meg kell javítanod, vagy össze kell állítanod egy hintát, akkor nem kell több tízezret költened a szerszámgépre" - mondta Palese, majd hozzátette: "Gondolj mindig arra, hogy milyen munkához fog kelleni az eszköz. Ha a helyzet úgy kívánja, akkor nézz egy profi gép után, amely nagyobb élettartammal bír, és nem kell majd lecserélned."

Olcsón jót?

Noha a legtöbb átlagembernek nincsen szüksége profi szerszámokra, a legolcsóbb modellek megvásárlása mégis kérdéseket vethetnek fel bennük. "Mit vársz a géptől?" - mondta Bohn. "Az emberek csalódnak, ha olcsó gépet vesznek és nem úgy teljesít, ahogyan gondolták volna, de ahogyan a mondás is tartja, olcsó húsnak híg a leve. Hasonlóképpen, egy nevesebb márka olcsóbb gépei sem lesznek olyan tartósak és teljesítményűek, mint a drágább modelljeik."

Nézz körül online a speciális ajánlatokért!

Nem minden jó ajánlat érhető el az üzletekben is. A kereskedők weboldalai sokszor egyedi ajánlatokat kínálnak, például saját maguk által összeállított csomagokat és kedvezményeket. Ez egyszerűen azért van, mert a boltban nem mindig fér el minden. Sokszor ezen speciális ajánlatok mellé ingyenes szállítást is kínálnak.

"Ne becsüld le a kereskedők online kedvezményeit. Lehetőséged nyílik rá, hogy olyan csomagokhoz juss, amelyeket helyhiány miatt az áruházak nem tudnak üzletükben tárolni" - mondta Hobbs.

Ezeknek a speciális ajánlatoknak köszönhetően nincs az árra vonatkozó szabály sem online, sem pedig a boltokban. Ennek köszönhetően az árak versenyképesek, miközben a garancia időtartalma nem változik.

A Szerszámdoboz Áruház weboldalán például lehetőséged van egyedi Metabo akkus gépcsomag összeállítására. A szolgáltatás csak online elérhető.

Spórolni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Igaz, igényel némi tervezést és odafigyelést, de ha okosan csináljuk, akkor jól fogunk kijönni a dologból. Bízunk benne, hogy cikkünk segítségével legközelebb céltudatosabban fogsz vásárolni szerszámgépet, és spórolsz majd egy kis pénzt. Természetesen nem állítjuk, hogy tippjeinknek köszönhetően heteken belül Te leszel az új Dagobert bácsi, és fürdeni fogsz ezentúl a pénzben, de ha megfogadod a tanácsainkat, akkor ezreket takaríthatsz meg úgy, hogy szinte észre sem veszed!

A spórolást megkezdheted nálunk is, ugyanis a Szerszámdoboz Áruházban mindent megtalálsz egy helyen, legyen szó az AEG, a Bosch, a DeWalt, az Einhell, a Metabo, a Milwaukee, a Hecht, a Hitachi (Hikoki), a Ryobi vagy akár a Stanley gépeiről. Körfűrészsarokcsiszoló, fúrógép, hegesztő, fűnyíró, kompresszormunkavédelmi felszerelés vagy porszívó? IGEN! Itt tényleg minden szerszámot megtalálsz...

Tetszett a cikk? Oszd meg véleményedet tippjeinkkel kapcsolatban, vagy írd meg hozzászólásban, hogy Te hogyan spórolsz!

Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód