Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Leica DISTO S910. Több, mint egy távolságmérő!

 (0)    0

  Leica

Megérkezett a Leica legújabb nagyágyúja!

Talán kevesen tudjátok, hogy a Szerszámdoboz Áruházban lézer -és méréstechnikai eszközöket is árulunk, sőt, talán még kevesebben tudjátok, mire is valók ezek a kütyük. Ezzel azonban semmi gond, amennyiben nem vagytok szakemberek a témában, valószínűleg életetek végéig ellesztek e tudás nélkül. Egy-egy szobafestés során esetleg előkerülhet egy egyszerűbb távolságmérő, melyen egy gombot kell nyomogatni, így tehát nem lesz bonyolult a feladat.

Leica DISTO S910: a távolságmérés csúcsa!

Azonban...!

A profi távolságmérők természetesen komolyabb feladatra hivatottak, mint néhány egyszerű távolság mérése. A DISTO S910 profi segéd lehet egy tetőszerkezet újjáépítésénél, vagy egy 40.000m2 alapterületű gyárépület megtervezésénél/megépítésénél.

Először is megpróbálom érzékeltetni a különbséget egy kezdő és egy profi lézeres távolságmérő között, hogy egyértelmű legyen, itt nem arról van szó, hogy az egyik kék és műanyag, míg a másik meg éppen vízálló. Míg a belépő szintű termékek 15-45 ezer Ft körül mozognak, addig az új Leica DISTO S910 ára nagyjából fél millió forint! Viszont egy hozzáértő szakembernek ez a gép pontosan azt nyújtja, amit ennyi pénzért elvár. Sőt, talán most még annál is többet! Nézzük is!

Mit is tud pontosan az S910?

A Márkanézőben-sorozatunk alkalmából már foglalkoztam a
Leicával, így, aki folyamatosan követi a cikkeimet, pontosan tudja, hogy a Leica szinte minden egységében világelső a mérőműszerek és lézertechnikai eszközök piacán. Ők alkották meg az első kézi távolságmérőt, melye(ke)t azóta is fejlesztettek, alakítottak. Az S910 azonban egy teljesen más dimenzió! Világújdonságok egész palettáját vonultatja fel, olyan dolgokat, melyekről még a szakemberek is csak álmodtak!

P2P-technológia

Kapásból itt egy hangzatos funkció, biztos valami szuper dolog, de mit jelenthet maga az, hogy P2P? Ez nem más, mint Point-to-point, azaz a mérés ponttól ponttig.

P2P-technológia a DISTO S910-ben

A Leicánál ezzel a technológiával forradalmasították a mérési folyamatot, a beépített Smart Base állítható talppal ugyanis bármelyik két pont közti távolságot megmérhetjük, bármilyen nehezen is elérhetőek a pontok. Sőt, akár összesen 30 különböző pontot jegyezhetünk fel az S910-el, így egy ház esetében szinte lehetetlen olyan helyet találni, amit az S910 ne tudna lemérni, felmérni, kiszámolni.

Mérési adatok gyűjtése DXF formátumban

Egy újabb világelsőség! A Leica DISTO™ S910 az összes pontot egyetlen DXF fájlba menti el. A beállításoktól és a mérésektől függően egyszerre 2-3 képet kapunk ebben a DXF fájlban. Az első a 2DG lesz: ez a mért alaprajzot (felülnézet) mutatja. A 2DW-t, azaz a elölnézetet akkor kapjuk meg, ha az első és a második mérés között a vízszintes elmozdulás legalább 10cm. Máskülönben a vízszintes tengely adható meg a megjelenítéshez. Valamint természetesen kapunk egy 3D-s verziót is. Ezek megjelenítése a mai világban már nem lehet probléma, a fájl átmásolása a számítógépünkre nagyjából 10 másodperc, így egy laptop használatával bárhol hozzáférhet az aktuálisan lemért adatokhoz.

Sőt, akár telefonnal, tablettel is!

A Leica DISTO S910 akár a táblagépünkre is tud adatokat küldeni!

Elérkezett a modern világ, ma már mindenki mindent az okostelefonján csinál. Éppen ezért a Leica erre is figyelt, így a Bluetooth 4.0 technológián keresztül az S910 bármelyik telefonra képes átküldeni az adatokat, ha azok rendelkeznek az adott specifikációkkal:

Az eszköz képes együtt dolgozni az olyan okostelefonokkal vagy tabletekkel, amelyekbe Bluetooth® 4.0 technológia van beépítve, vagy Smart Ready technológiával rendelkeznek. Az is követelmény, hogy ennek operációs rendszere támogassa ezt a Bluetooth® szabványt:

iOS alapú eszközök esetén: iPhone 4-nél újabb telefonok, az iPad 2-nél újabb táblagépek, illetve az 5. és a 6. generációs iPod touch.
Andorid alapú eszközök esetén: Andorid 4.3 vagy annál újabb
Windows alapú eszközök esetén: Windows 8 vagy annál újabb
Windows mobil, Windows RT és Blackberry alapú eszközök esetén: a mérési adatok küldése ezeknél az eszközöknél nem lehetséges

Az S910-t egyébként az AppStore-ból, illetve a Google Play-ből letölthető
DISTO sketch alkalmazással
is használhatja, így további plusz funkciókat érhet el!

300 méteres hatótáv!

Mint említettem, az átlagember által használt távolságmérők általában 15-40 méterig mérnek, így a lézerpont még többé-kevésbé látható. A DISTO S910 hatótávja azonban 300 méter! Ezt az innovatív X-Range Power Technológiával éri el, itt azonban szabad szemmel már biztosan nem látjuk a beérkezési pontot, így a beépített LCD kijelzőn pontosan megnézhetjük a célpontot. A Leica S910 hihetetlenül gyors és megbízható méréseket biztosít, még gyengén visszaverő felületek esetén is. A hatótávolság és a pontosság pedig az ISO 16331-1 szabványnak megfelelően van tesztelve.

Állvány kötelező!

Távolságot mérünk, tehát rendkívül fontos a pontosság. Éppen ezért a kézi mérések ebben a kategóriában egyszerűen lehetetlenek. És fölöslegesek is. Képzeljük el, hogy egy 300 méterre lévő pontra próbálnánk irányítani a lézert, úgy, hogy közben nem is látjuk a célpontot, ráadásul mozdulatlan kézzel kell tartani az S910-et, ráadásul eközben a funkciókat is kezelni kell.

Éppen ezeket küszöböli ki egy állvány, illetve a hozzá tartozó adapter.

A Leica S910-hez ajánlott állványok: TRI710, TRI100, TRI200

Az ajánlott adapter: FTA360-S

Leica DISTO S910 FTA360 adapterrel és TRI100 állvánnyal!


A Leica DISTO S910 természetesen megrendelhető Áruházunkban!

Lájkoljatok minket Facebookon is!

Szerszámdoboz Áruház!

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!

Egyéb Akcióink

Milwaukee Akció

-
AEG Akció
-
Metabo Akció

-

Nilfisk-ALTO Akció
- Ryobi Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve