Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Márkanézőben | 6. rész: Nilfisk-ALTO

 (0)    0

  Márkanézőben

Nilfisk-ALTO


"Képzelje el, miként lehetne tiszta az otthona egy születésnapi parti után – tisztítóberendezések igénybevétele nélkül. Menjen vissza abba időbe, amikor a szőnyegekben és kárpitokban lévő port kézzel verték ki, és amikor a kefék, seprűk és tisztítórongyok voltak a legmodernebb takarítóeszközök."


1910-es porelszívó


Éppen ezt tette P.A. Fisker is. Sőt, el sem kellett képzelnie, ugyanis az 1900-as évek elején pontosan így nézett ki a helyzet. Sőt, az ipari tisztítás még macerásabb volt, megesett ugyanis, hogy egy gépet 4-5 embernek kellett üzemeltetnie, ez pedig mai szemmel – mikor egy embernek több munkaköre is lehet egyszerre – komoly pazarlásnak tűnhet. Éppen ezért volt óriási áttörés, mikor 4 évvel a Nilfisk-Advance megalapítása után, 1910-ben megépítette az első olyan porelszívót (Nilfisk C1), melyet csupán egyetlen embernek kellett üzemeltetnie. Ezt kőzetfejtéshez használták, és 17.5 kg-t nyomott, ám abban az időben mégis rendkívül praktikusnak számított.


A Nilfisknél éppen ezért a motorok, az ételhordó liftek és a ventilátorok mellett takarítógépeket is kezdtek gyártani. Méghozzá ipari feladatokra! Sőt, a többi szekció szépen, lassan lemorzsolódott, míg a porszívókból 1954-ben elérték az 1 milliós eladott példányszámot!


Maga a vállalat egyébként folyamatos változáson ment keresztül. 1989-ben az NKT Csoport részéve váltak, miközben a Nilfisk-Advance márkái folyamatosan sokasodtak: ott a Nilfisk, a Nilfisk-ALTO és az általunk szintén forgalmazott Nilfisk-Viper. (Tudom, nehéz követni így, hogy minden "Nilfisk"…) Sőt, hogy erre tegyenek egy lapáttal a cég 2015-ben megváltoztatta a nevét Nilfisk-Advance-ről Nilfisk-re, hogy ezáltal névben is még közelebb kerüljenek a globális márkájukhoz.


A főhadiszállás egyébként 1906 óta Dániában van, de természetesen, ahogy minden hasonló volumenű cégnél, a gépeket a világ minden táján gyártják és forgalmazzák. Termelő vállalatok egyébként Kínában, Olaszországban, USA-ban, Szingapúrban, Magyarországon, Németországban, és persze Dániában vannak."Minőséget állítunk elő a következő berendezések gyártásában: magasnyomású mosóberendezések, porszívók és padlótisztító berendezések a mezőgazdasági, autóipari, építőipari és egyéb ipari vállalatok, takarítócégek, magán felhasználók számára. A Nilfisk-ALTO márkával a fejlesztésre és a növekedésre koncentrálunk. Hiszünk abban, hogy fejlődő és hosszútávú kapcsolatot tartunk fent vevőinkkel, szállítóinkkal és alkalmazottainkkal egyaránt."


A Nilfisk természetesen az egyik legnagyobb ipari tisztítóberendezés-gyártó a világon. Világszerte 5500 munkatársuk van, míg a 2014-es adatok szerint igen közel voltak az 1 milliárd eurós bevételhez.
A termékkínálat folyamatosan bővül, ahogy a technológia is folyamatosan megújul. Előbb-utóbb megjelennek a telefonos alkalmazással irányítható takarítógépek, vagy a maguktól autót tisztító magasnyomású mosók... Ki tudja... Ez azonban egyelőre a (nem is olyan távoli) jövő, ennek ellenére a fejlesztések továbbra is gőzerővel mennek a Nilfisk-ALTO-nál! Rengeteg fajtája és féléje van a porszívóknak, mosóknak, takarítógépeknek! Nézzük is őket sorban!Porszívók


Elsősorban nyugodtan kettébonthatjuk őket háztartási és ipari készülékekre. A háztartási irányba kevésbé ment el egyelőre a
Nilfisk-ALTO, sőt, ezek a porszívók sem teljesen háztartási célra használandók, csupán nem kapták meg az "ipari porszívó" címet. Így inkább a "ház körüli célra" alkalmas kategóriába sorolnám őket. Van egyébként ezen belül száraz és nedves-száraz porszívó. Ezt a dolgot gyorsan tisztába is tenném: a száraz porszívók azok, melyek ugyanúgy, mint az otthoni porszívó, port, piszkot, törmeléket könnyedén felszívnak, de a kiborult lekvárt, nedves leveleket, konzerves macskakaját kevésbé, ugyanis ezek a dolgok hihetetlenül gyorsan képesek egy szűrőt tönkrevágni. A nedves-száraz gépek ezzel ellentétben MINDENT felszívnak, ráadásul legtöbbjük nem rendelkezik szűrővel, azaz minden szilárd és folyékony anyag egy helyre megy, melyet csak ki kell borítani a takarítás végeztével.


Jöjjenek az ipari gépek: itt szinte kizárólag nedves-száraz gépeket találunk. Szinte. Vannak ugyanis porrobbanás elleni védelemmel ellátott gépek, melyek hihetetlenül szigorú feltételeknek tesznek eleget, éppen ezért hívjuk őket biztonsági és egészségügyi porszívóknak. Vannak porszívók, melyek képesek megszűrni a "H", "L" és "M"-porosztályú szennyeződéseket, illetve vannak, melyek gyúlékony, éghető vagy maró anyagok felszívására is tökéletesek. Ilyen például az Attix 40-0M porszívó, mely a speciális kezelésű, rozsdamentes acéltartálynak, az extra elektronikának, és a szénkefementes motornak köszönhetően az egyik legfejlettebb és legbiztonságosabb porszívó a piacon!


Nilfisk-ALTO Attxi 995 ipari porszívóTakarítógépek


Biztosan akadt már olyan alkalom, amikor a bevásárlóközpontban, vagy a hipermarketben látott egy ilyen nagy, kormánnyal irányítható takarítógépet, mely folyamatosan söpröget vagy éppen a járólapot mossa fel. Na, ilyen takarítógépeket forgalmaz például a Nilfisk-ALTO. És még rengeteg mást is.Padlótisztítók


A padlótisztítók általában hasonlóan néznek ki, így maximum teljesítményben, méretben és felszereltségben különböznek. A Nilfisk-ALTO elkülönít kis, közepes, nagyméretű és vezetőüléses padlótisztítókat. A gépen egy vagy több súrolófej végzi a munkát, míg mi vagy állva, vagy a vezetőülésben ülve irányítjuk a munkafolyamatot.


Nilfisk-ALTO Scrubtec 234 Padlótisztító


Seprőgépek


A seprőgépek annyiban hasonlítanak a padlótisztítókhoz, hogy ezek is használhatók állva és ülve is, ráadásul szintén nagy padlófelületek tisztításához ajánlott a használatuk. A seprőgépek 2 vagy több kefével söprik nagy tartályukba a koszt, ezzel tisztítva meg az előttük álló utat. Természetesen a drágább gépek már jóval felszereltebbek, a Floortec R 680 B például 20% emelkedő leküzdésére is alkalmas, ráadásul hidraulikus ürítésű, ezzel nagyban megkönnyíti a kezelő munkáját.


Egytárcsás súrolók és polírozók


Két kerekű, hosszú markolattal ellátott gépek, melyek elején egy igen nagy súrolókefe vagy polírozó korong/kefe található. Főként teljesítményük vagy sebességük alapján rangsorolhatók, így megkülönböztetjük az alacsonyabb és magasabb fordulatszámú gépeket, míg a többsebességes gépek a kategória csúcsát jelentik.Magasnyomású mosók
Nilfisk-ALTO Poseidon 8-111 EU Melegvizes mosó


Egy magasnyomású mosó működhet hideg vagy meleg vízzel. Ha mosogattál már otthon tányért, nagyjából tudni fogod, mi a különbség a kettő között. A
hidegvizes mosó
csupán a víz erejét használja ki, a vízsugár könnyedén leviszi az általános szennyeződéseket, mint a sár, por, stb. A
melegvizes mosónak
azonban annyival könnyebb dolga van, hogy a zsíros, olajos foltok, szennyeződéseket forró vízzel (és persze a megfelelő tisztítószerrel) sokkal hatásosabban lehet eltávolítani. Ezen felül a kategória csúcsát az önjáró és telepített mosók jelentik, melyek ára természetesen csillagászati.


Ezen kívül vannak speciális gépek is, mint a B23 fék -és alkatrészmosó, mely meleg, tisztítószeres vízzel mossa a különböző alkatrészeket, alacsony nyomáson. Ez a mód a
a káros porok, olaj, zsír és egyéb megkötött szennyeződések eltávolítására szolgál. A B23 mosót szabadon mozgathatjuk a szerelőműhelyen belül, függetlenül a víz és áram csatlakozási helyétől.Tartozékok


Mint minden termék a Nilfisk-ALTO-nál, ezek is ipari minőségűek, külön cikkszámmal rendelkeznek, így a legkisebb, legkülönfélébb alkatrészt is meg lehet rendelni. Ugyanúgy, ahogy a professzionális tisztítószereket.

Amennyiben kérdésed akadt, nyugodtan tedd fel!

És kattints a bal oldali "Tetszik" gombra!Szerszámdoboz Áruház!


Amennyiben egyéb gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!


Egyéb AkcióinkMilwaukee Akció
-
AEG Akció

-
Metabo Akció
-
Leica Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve