Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
Íme a legjobb akkus lombfúvók!

Íme a legjobb akkus lombfúvók!

 (11)    0

  Általános

Itt van az ősz, itt van újra... és bizony ősszel sem fejeződnek be a kerti munkálatok, sőt! Hullanak a levelek, ezeknek eltakarítása pedig bizony sok embernek fejtörést okoz. Szerencsére a modern lombfúvók manapság gyakorlatilag már bármire képesek.

A lombfúvó kapható már akkumulátoros kivitelben is, és máris egyre több külvárosi háztulajdonos fedezi fel a szerszámgép előnyeit. Az akkus lombfúvó legnagyobb előnye a benzinmotorossal szemben az, hogy csendes. Nem elhanyagolható továbbá a tény, hogy időt is spórolhatunk vele, ugyanis nem kell benzint beszerezned, nem kell tele töltened a tankot, nem kell semmi mással törődnöd, csupán berakod az akkumulátort és már kezdődhet is a munka.

Így válassz a lombfúvók közül

Az alábbiakban bemutatott lombfúvók segítségével tisztán tarthatod a járdádat és könnyedén egy kupacba terelheted a lehullott faleveleket. Boka magasságú mennyiséghez, nedves levelekhez, gallyak mozgatásához válassz nagyobb feszültségű és légáramú modellt. Amennyiben már majd' térdig ér a rengeteg falevél, vagy még annál is több van, akkor a hátra vehető, hevederrel ellátott lombfúvó lesz a jó választás számodra.

Természetesen könnyen lehet, hogy egy nagyobb reggeli munka során kevés lesz egy akkumulátor, ezért javasoljuk, hogy legalább kettő, de igazán nehéz körülmények között inkább három akkuval vágj neki a kert csinosításának. Ha viszont nagyon nehezen bírkózol meg a lombokkal, a fűvel, a porral, a homokkal, a kaviccsal és egyéb maradványokkal, vagy csak nagyon nagy területet kellene megtisztítani, akkor bizony egy benzines lombfúvó fog kelleni. Sajnáljuk, de ez az igazság.

Értékelési szempontok

Jelen cikkünkben összegyűjtött akkumulátoros lombfúvókat a teljesítményük, az egyensúlyuk, a kezelhetőségük, a súlyuk és a kényelmük alapján választottuk ki. Ezek közül a kerti gépek közül biztosan találsz majd olyan lombfúvót, amely tökéletesen megfelel majd neked.

HITACHI (HIKOKI) RB36DL-2AH AKKUS LOMBFÚVÓ  

Akku típusa: 36 V/2,0 Ah Li-Ion

Max. levegőszállítás: 13,3 m3/perc

Működési idő: 23 perc

Súly: 3,8 kg

A Hitachi RB36DL lombfúvót a nagy hatékonyságú szénkefementes motor teszi igazán tartóssá és hatékonnyá.

DEWALT DCM562P1-QW LOMBFÚVÓ

Feszültség: 18 V

Akkumulátor kapacitás: 5,0 Ah

Töltési idő: 75 perc

Fúvási sebesség: 144 km/h

A DeWalt DCM562P1 lombfúvó könnyű és kompakt kialakítású, mindössze 3,2 kg, így csak minimális terhelés a felhasználója számára. A kényelmes markolat, a szabályozható teljesítmény és a 65dB alatti halk kialakítás teszi igazán ütőssé a gépet.

HECHT 9020 AKKUS LOMBFÚVÓ

Akkumulátor típusa: LI-ion DC 20 V

Levegő sebessége: 198 km/h

Tömeg: 1,3kg

A Hecht 9020 egyesíti a motoros lombfúvók hordozhatóságát az elektromos lombfúvók könnyű súlyával. Segítségével könnyedén kiszedheted a leveleket a bokrok alól, vagy elfújhatod a port, a szemetet és a kavicsokat. Télen a porhó eltakarításával is megbirkózik.

RYOBI RBL1820S-40F AKKUS LOMBFÚVÓ

Akkumulátor típusa: Li-ion

Feszültség: 18 V

Súly akkumulátorral: 2kg

Levegőáramlási sebesség: 245 km/h

A Ryobi RBL1820S a nagy hatásfokú jet-ventilátoroknak köszönhetően maximális teljesítményt nyújt. A teljes mértékű sokoldalúság érdekében változtatható sebesség, kompakt kialakítás és kis súly jelemzi.

AL-KO LB 36 LI ENERGY FLEX AKKUMULÁTOROS LOMBFÚVÓ 

Akkumulátor típusa: 36V/4,0Ah Li-Ion, Energy Flex rendszer

Légsebesség: 150-250 km/óra

Tömeg (kb.): 2,2kg

Az Al-Ko LB 36 LI Energy FLEX lombfúvú alkalmas elszáradt levelek és avar egy halomba gyűjtésére. A kiáramló nagy sebességű levegővel le lehet takarítani a járdákat, utakat olyan helyeken is, ahol a gereblye vagy lombseprű nem, vagy csak nehezen használható.

A lombfúvó rendkívül hasznos kis eszköz, azonban a tévhitekkel ellentétben ez nem jelenti egyenesen azt, hogy végleg megválhatsz a jó öreg gereblyédtől. Lombfúvásra akkor lehet szükség, ha a száraz leveleket szeretnél gyorsan és hatékonyan eltávolítani a kertedből, a járdáról vagy a kocsibejáróról, és nem szeretnél sem sepregetni, sem pedig egyesével felszedegetni a leveleket. Az, hogy milyen gépre van pontosan szükséged (akkus, elektromos vagy benzines), illetve mikre kell odafigyelj vásárláskor, az függ a kerted méretétől, a felhasználás módjától és céljától, no meg természetesen a pénztárcádtól is. Ha nem tudod, milyen lombfúvót vásárolj, akkor keress minket bátran személyesen az üzletben vagy online, és mi készséggel segítünk neked! Mindenesetre bízunk benne, hogy cikkünkkel tudtunk segíteni, és megtaláltad a számodra ideális lombfúvót...

A Szerszámdoboz Áruház kínálatában több mint 50db Lombfúvó, lombszívó és légseprű közül választhatsz, de ha más kertészeti termékre van szükséged, nálunk azt is megtalálod: többek között láncfűrészekkel, permetezőkkel, fűnyírógépekkel és fűnyíró traktorokkal, fűkaszákkal, szegélynyírókkal és bozótvágókkal, sövényvágókkal, és kerti szerszámokkal (metszőolló, fejsze, kés stb.) várunk. Lehetsz profi szakember vagy otthoni felhasználó, hatalmas választékunkban biztosan megtalálod az igényeidnek megfelelő szerszámgépet!

Tetszett, hasznos volt a cikk? Oszd meg véleményedet vagy írd meg, hogy Te milyen lombfúvót használsz, és milyen (bevált) praktikákat használsz a levelek összegyűjtésére!

Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód