Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Szénkefés vagy mentes? A Hitachi-nál nem kérdés!

 (1)    0

  ÁltalánosMárkanézőben  


Sajnos az elmúlt időszakban kissé elmaradt a blogbejegyzések aránya, hiszen elsősorban arra koncentráltunk, hogy minden lehetséges rendelést időben teljesítsünk, főként a karácsonyi időszakban!

Most azonban újra nekilátunk a munkának, elemzések, termékújdonságok, illetve összefoglaló -és Márkanézőben cikkek érkeznek, ahogy azt korábban megszokhattátok.

Teszt a lelke mindennek - Fúró-csavarbehajtókHamarosan újra jönnek a megszokott összehasonlító tesztek is...

És... ha már új év, hozok egy új márkát! Bár már sokan találkoztatok vele, majdnem ugyanennyien rendeltetek is ilyen gépeket, érdemes velük bővebben is foglalkozni, hiszen rengeteg extra tulajdonsággal rendelkeznek az általunk idáig forgalmazott szerszámokhoz képest!

A Metabo és a Ryobi után egy újabb "zöld" márka: a japán Hitachi!

Bár többen megszokhattátok, hogy egy új márkát általában a Márkanézőben-sorozatban mutatok be először, ez most azonban egy kicsit változik, hiszen maguk a gépek fontosabbak, mint a márka története, vagy a kialakulásának háttere. A mai cikkben elsősorban az újdonságokat, az egyedi tulajdonságokat és a palettáról kiemelkedő gépeket hozom nektek.

összesen 3 ilyen gép lesz: hozok egy állítható fordulatszámú, brutális teljesítményű fúrógépet, egy vezetékes, mégis szénkefementes(!!!) sarokcsiszolót, valamint egy szintén kefementes SDS-Max fúró-vésőkalapácsot, 11 J ütőerővel!

Nézzük az elsőt: a D13VL az egyik legerősebb fúrógép a piacon!

A Hitachi elsősorban a tartósságra ment rá a D13VL-nél. Profi anyaghasználat, 1+2 év garancia, brutális terhelhetőségű motor: elsősorban ezek azok a tényezők, melyeknek hála a Hitachi egy olyan gépet ad a kezünkbe, ahol pontosan érezzük, egy professzionális, tartós, izmos fúrót kaptunk, mely valószínűleg az utolsó ilyen eszközünk lesz az életben. (Nem, nem azért mert olyan drága, hogy utána nem lesz pénzünk kajára..)

Hitachi D13VL FúrógépBrutális erő, maximális precizitás.

Hogy ne csak a marketingdumát hozzam, nézzük a tényeket. Az ezüstös hajtóműház edzett alumínium, mely hihetetlenül jól tartja a motort, a műanyag állórésztartóval együtt pedig egy dupla belső szigetelést biztosít. Mindez tökéletes terhelhetőséget nyújt a motornak, azaz sokkal tovább képes leadni a maximális nyomatékot, ezáltal sokkal-sokkal később ég le a gép, mint a piacon található társai. Ez jelen esetben 77 Nm-nyi kőkemény nyomatékot jelent, a kompakt mérethez képest figyelemreméltó 860 W teljesítmény mellett.

Mit takar ez a valóságban?

A fúrásteljesítménye a profi gépek tudását hozza, a 13 mm (acélban) és a 40 mm (fában) sem jobb a többi gyártó gépeinek képességénél, azonban nem is rosszabb. A klasszik 1,5-13 mm-es tokmány és a max. 860 W teljesítményre képes motor ugyanis ennyit tud, ebben nem igazán lehet nagy csodát tenni.

Javítható azonban a felhasználói élmény!

Mit sem ér a brutális teljesítmény, ha a gép nehéz, rázkódik, kényelmetlen vagy egyszerűen csak nincs benne elég funkció, hogy kihasználjuk a fúró erejét.. A Hitachi-nál persze ilyen gond nincs, hiszen a D13VL a legmodernebb felszereltséget kapta meg: ilyen a fordulatszám-szabályzás, a csúszó tengelykapcsoló, a puha markolat a kényelmes fogáshoz vagy a dupla öntött oldalfogantyú, mely remek támasztást biztosít, így a munkadarabra merőlegesen tudunk fúrni, ezzel rengeteg energiát megspórolva.

Hitachi D13VL Fúrógép felépítése

Bár 82.900Ft-os árával a D13VL az egyik ledrágább fúrógép a piacon, ereje, terhelhetősége, illetve a professzionális felépítése és anyaghasználata azonnal bizonyítja, hogy tökéletesen választottunk.

Nézzük is a következő versenyzőt! Nem kisebb dolgot tett elénk az asztalra a Hitachi, mint a világ első szénkefementes, vezetékes sarokcsiszolóját!

Szénkefés vagy kefementes? Akkus vagy vezetékes? Ez a két legnagyobb kérdés a szerszámgép-gyártó márkák főhadiszállásán. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre több gyártó áll elő a kefementes megoldással, az esetek 95%-ban ez azonban az akkus gépeknél fordul elő, hiszen ez az a technológia, melyet felhasználói, pénzügyi és branding szempontból is megéri fejleszteni, ugyanis ez a jövő. Éppen ezért idáig szénkefementes sarokcsiszolót kizárólag akkus verzióban láthattunk.

Most azonban itt a Hitachi G13VE! Egy 125-ös sarokcsiszoló, több, mint 1300W teljesítménnyel, és kefementes motorral!

A fizikát most hagyjuk (azt itt megtaláljátok), nézzük a valós előnyeit a kefementes megoldásnak: nincs kopóalkatrész, nincs súrlódás, a motor mérete pedig sokkal kisebb. Mindez annyit jelent, hogy a géptest sokkal keskenyebb, vékonyabb (176 mm!) lett, a súlya pedig pontosan annyi, mint egy 115-ös, 600W-os csiszolónak, ami elég komoly fejlődést jelent. Persze egy ilyen motor jóval tartósabb is: nincs kefe, ami elkopjon, ráadásul a technológia is annyival fejlettebb, hogy jóval többet tudunk a G13VE-vel maximális fordulaton dolgozni, mint szénkefés társaival. A munkát emellett egy elektronika is segíti, mely feszültségesés esetén is stabil teljesítményt biztosít, így a munkavégzés ilyen esetben is folyamatos és gyors maradhat.

Hitachi G13VE Szénkefementes sarokcsiszoló
Csiszolás vagy vágás? A G13VE előtt nincs lehetetlen!

Persze a G13VE nem csak ezt az egy pluszt kapta meg a társaihoz képest, rengeteg olyan funkciót építettek bele, melytől nem véletlenül lett az egyik legjobb sarokcsiszoló a piacon. A kis géptestnek és a könnyű súlynak köszönhetően egyébként is rendkívül egyszerű a kezelése, ám ezen felül olyan tulajdonságok is segítik a csiszolási, vágási munkákat, mint az UVP rezgéscsillapítás, a visszarúgás -és újraindulás elleni védelem vagy a lágyindítás. Természetesen egy ilyen gépből a fordulatszám-szabályzás lehetősége sem maradhat ki, 2800 és 10500 ford./perc között választhatunk, a megmunkálandó anyagtól és a használat módjától függően.

Mindezek mellé profi minőségű öntvény hajtóműház, rezgéscsillapított oldalfogantyú és szerszám nélkül állítható védőburkolat társul, melyek egyenként is nagyban javítják a felhasználói élményt, így valóban egy erős, mégis kompakt és kényelmesen használható sarokcsiszolót kapunk a Hitachi-tól! Persze ez árban is megmutatkozik, kevesen adnak ki 86.900Ft-ot egy ilyen gépért, hosszabb távlatokban gondolkodva azonban érdemes lehet kiszámolni, mennyivel drágább megvenni egy ilyen, strapabíró gépet, mint 2-3 kevésbé jó minőségűt...

Most pedig érkezhet a mai utolsó gépünk: a DH40MEY szénkefementes fúró-vésőkalapács!

Bár nem a legnagyobb, nem a legerősebb, de az egyik legsokoldalúbb SDS-Max kombikalapács a Hitachi-tól! Ebben a kategóriában nagy ritkaság az akkumulátoros verzió, így elsősorban a gyártók a hálózati készüléket próbálják minél jobban fejleszteni, ennek eredménye a szénkefementes motor. Persze a fenti előnyök itt is megmaradnak, a tartósság és a teljesítmény szintén növekszik, míg a hajtómű mérete csökkent, ezáltal a gép is 7,5 kg lett. Bár elsőre még mindig nehéznek tűnik, más gyártók hasonló fúrókalapácsai 8,2-8,6 kg-ot nyomnak, így pedig azért már jobban látszik a különbség.

Hitachi DH40MEY Fúró-vésőkalapács
A szénkefementes technológia tartósan magas teljesítményt nyújt. Ez teszi a DH40MEY-t legyőzhetetlenné!

Nem csupán a súly könnyíti meg a munkavégzést... az egyedülálló UVP rezgéscsillapító rendszerének köszönhetően jóval alacsonyabb szintű vibrációt tapasztalhatunk a gépen, ami egy ekkora szerszám esetében komoly előnyt jelent. A 2007/44/EK EU irányelv ugyanis pontosan megadja, hogy egy adott szerszámmal, adott rezgésszám mellett mennyit ajánlott dolgozni, ezek alapján pedig a Hitachi DH40MEY elég jól vizsgázott, hiszen holtversenyben első lett a rangsorban! Az UVP rendszer egyébként egy dinamikus rezgéselnyelőt jelent, mely minden fúró -és/vagy vésőkalapácshoz egyedileg lett igazítva, ezzel is optimalizálva a hatékonyságot.

1150 watt, 11 joule, percenkénti 250-500 fordulat és 1430-2850 ütés mellett. De mit is jelent ez a valóságban? Kezdjük a fúrással: a maximális fúróátmérő betonban 40 mm, míg fúrókoronával ezt akár 10 centiig is feltornázhatjuk. Vagy átkapcsolunk vésés üzemmódba, ahol 30 perc alatt akár 80 kg anyagot is megmozgathatunk. Természetesen mindezt állítható fordulat -és ütésszám mellett, melyet egy digitális kijelző segítségével kapcsolgathatunk az előre meghatározott 4 lehetőség egyikébe.

Hitachi egyedi megoldás feszültségesés esetén

Ráadásul a Hitachi kiküszöbölte a felhasználók egyik legnagyobb problémáját is! A DH40MEY-t ugyanis úgy tervezték, hogy generátorokról is működtethető legyen, sőt, a szénkefementes motor alacsony működési hőmérsékletének köszönhetően a hosszabbítók használata esetén tapasztalt feszültségesés sem befolyásolja nagymértékben a teljesítményt.

Bár még rengeteg egyéb szerszámgépe van a Hitachi-nak (például fúró-csavarbehajtók, fűrészek, kerti gépek vagy porszívók), sajnos a mai cikkünkbe csak ennyi fért, folytatás hamarosan!

Akciós termékeink eléréséhez kattintson a gombra.

Lájkolj minket a Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb hírekről, akciókról!

Szerszámdoboz Áruház!

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!

Egyéb Akcióink

Milwaukee Akció

-
AEG Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció
- Ryobi Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve