Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
Hitachi Koki: új név, új termékek, megszokott minőség

Hitachi Koki: új név, új termékek, megszokott minőség

 (3)    0

  Hitachi

Az akkus és elektromos szerszámgépek vezető gyártója, a Hitachi Koki Co. Ltd. bejelentette, hogy 2018. június 1-jei hatállyal Koki Holdings Co., Ltd.-re változik a nevük. A Hitachi és Hitachi Koki márkanéven ismert teljes szerszámgép termékpaletta márkaneve 2018. október 1-jei hatállyal Hikoki lesz (a név az angol „High” szóból és a japán „Koki” kifejezésből ered, amely „ipari gépek”-et jelent). A névváltoztatás célja a Hitachi Koki világpiaci részesedésének még gyorsabb növelése a hálózathoz tartozó mintegy 100 országban.

A Hitachi Koki világszínvonalú és fejlett technológiái megbízható és innovatív termékeket eredményeztek, amelyek mögött 70 éves vállalati múlt áll, a további növekedésre való fókuszálás pedig a KKR-rel való partnerségben ölt testet. Az új partnerség révén a Koki Holdings még hatékonyabb, tartósabb és energiatakarékosabb gépeket biztosítana a felhasználók számára, fenntartják növekedésüket és kihasználják az új lehetőségekből adódó előnyöket. A rebrandinggel párhuzamosan a vállalat egy európai székhelyű leányvállalatot hoz létre Koki Holdings Europe GmbH néven Düsseldorf külvárosában, Németországban, hogy demonstrálják az európai partnerek és felhasználók számára az új stratégia jelentőségét. A leányvállalat 2017 novemberében kezdte meg növekedését, céljuk mielőbb felismerni és megfelelni a különféle elvárásoknak és az európai szerszámgép piac igényeinek, biztosítani a kiemelkedő felhasználói élményt, tovább fejleszteni a globális kutatásokat és elemzéseket.

"Több, mint 70 éve szolgáltatunk díjnyertes és innovatív technológiát a gyártásban szilárd üzleti teljesítmény mellett, és most itt az ideje, hogy valóban globális vállalattá váljunk, miközben a japán hagyományokra hagyatkozunk" - mondta Osami Maehara, a Hitachi Koki elnök-vezérigazgatója. "A KKR-rel együtt a Hikoki egyértelműen a további növekedésre fókuszál, miközben törekszünk arra, hogy globális vezetővé váljunk az elektromos szerszámgépek terén. A 2020-as pénzügyi évre 2,7 milliárd dolláros értékesítési célt állítottunk fel. Biztosak vagyunk abban, hogy az összes munkatársunk és partnerünk támogatásával világszerte a következő szintre tudjuk emelni üzleti tevékenységünket, és ennek eléréséhez a márkanév átalakítása volt az első lépés. Egy olyan márkát akarunk felépíteni, amely világszerte felülmúlja a felhasználók elvárásait."

Új, fantasztikus teljesítményű elektromos szerszámgépek

A japán cég különösen figyel termékeik minden elemére, hogy a teljesítményt, az egyensúlyt, a használhatóságot, a hosszú élettartamot és az ellenőrzést folyamatosan javítsa. Figyelembe véve ezeket az elemeket, büszkén mutatjuk be nektek a HiKOKI három új termékét, a HiKOKI C3606DA szénkefe nélküli körfűrészt, a DV36DAX kombinált fúrógépet és a WH36DB ütvecsavarozót.

Általános munkákhoz - a 36V-os kombi fúrógép

Mondanunk sem kell, hogy egyetlen szerszámkészletből sem hiányozhatna egy akkumulátoros fúró vagy ütvecsavarozó, hiszen mindig szükség van egy rögzítőelem be vagy kihajtására.

Ez a kombi fúrógép első ránézésre átlagos vezeték nélküli fúró-csavarozónak tűnhet, azonban felemelve, és érezve a súlyát és erejét rögtön rádöbben az ember, hogy hatalmas teljesítmény lakozik ebben a kompakt szerszámgépben.

36V-os akkumulátorral szerelve a mérleg még mindig csak 2,7kg-ot mutat. A 138 Nm maximális nyomaték és az extra hosszú fogantyú lehetővé teszi a nagy méretű furatok fúrását. A könnyű kezelhetőség érdekében kiváló ergonómiával rendelkezik a fogantyún keresztül, ami kiegyensúlyozza a felül levő motor és az alul lévő akkumulátort súlyát.s

A markolat megfelelően gumírozott ahhoz, hogy kényelmes és erős legyen, a burkolat pedig megvédi az elkerülhetetlen ütésektől és csapásoktól, amelyek a munka közben felléphetnek.

Az erőteljes szénkefe nélküli motor (a hagyományos motorhoz képest 40%-al megnövelt élettartam) két sebességtartományban állítható a burkolat tetején lévő csúszókapcsoló segítségével (alacsony: 0-500 fordulat / perc, magas: 0-2100 ford / perc), és ez a trigger nemcsak a könnyű használat érdekében van elhelyezve: meglehetősen nagy hatással van a fúró teljesítményére. Az állítható sebesség kifejezetten jól jön olyan esetekben, ha például egy 50mm-es lukat kell fúrnod egy tölgyfa munkalapba, de szeretnéd elkerülni a farostok kiszakadását. Egyszerűen fogalmazva, ha a fordulatszám túl kicsi, a furat nem lesz tiszta.

A gépnek lenyűgöző a fúrási kapacitása: téglában 20mm, lágyacélba 16mm, puhafába 102mm. Egy biztos: a HiKOKI DV36DAX használata közben végig érezni fogod, hogy csak a név változott, minden más ugyanaz: ez egy nagy teljesítményű, tényleg professzionális fúrógép, amely megfelel a szakma minden nehézségének.

HiKOKI WH36DB ütvecsavarozó - ez tényleg ütős!

Amilyen kompakt, olyan erős. Ugyanolyan méretű, mint a 18V-os eszközök, csupán 1.6kg akkuval együtt, ráadásul mindösszesen 24cm magas. Csak 13 cm hosszú a tokmánytól a hűtőnyílásokig - ez kétségtelenül a nagy hatékonyságú szénkefe nélküli motor tette lehetővé.

A HiKOKI DV36DAX már említett kényelmes gumírozott markolata erre a szerszámgépre is jellemző.

A markolat alján lévő 4 fokozatú nyomatékválasztó kapcsoló segítségével sokrétű felhasználást tesz lehetővé a legfinomabbtól a kemény munkáig: puha (soft) üzemmód kis átmérőjű csavarokhoz, normál üzemmód közepes átmérőjű csavarokhoz, erős (power) üzemmód hosszú és nagy átmérőjű csavarokhoz, illetve önmetsző csavar (S) üzemmód önmetsző csavarokhoz. Ezek segítségével szabályozhatod a lenyűgöző, 210Nm nyomatékot.

Számos olyan munkahelyen, ahol az ütvecsavarozókat rutinszerűen használják, a normál vagy a lágy üzemmódokat részesítik előnyben leginkább. Az erős (power üzemmód) használata nem mindig ajánlott, ugyanis könnyen letörhet a csavar feje.

A beépített LED világításnak köszönhetően kiválóan alkalmazható például szekrényszerelésnél betoncsavarok rögzítéséhez, ahol különösen jól fog jönni a kompakt méret és a könnyű kezelhetőség is.

A kombinált fúrógéphez hasonlóan ezen szerszámgépen is található övcsipesz és csuklópánt is, az akkumulátor töltöttségéről pedig most magáról az akkumulátorról tudsz tájékozódni, nem pedig a gép testéről.

HiKOKI C3606DA - több, mint egy körfűrész

Minél pontosabb és erősebb egy körfűrész, annál jobban szeretik az asztalosok. A 36V akkumulátorral működtetett C3606DA körfűrész könnyen kezelhető a maga 66mm-es vágási mélységével, így biztosan nagy népszerűségnek fog örvendeni.

A körfűrész olyan hasznos funkciókkal van felszerelve, mint a csendes mód, ami növeli a motor hatékonyságát, miközben a zajszintet 5 dB-lel csökkenti a normál üzemmódhoz képest, vagy az erős (power) üzemmód, aminek segítségével maximális sebességgel dolgozhatsz.

A szerszámgép azonban nem csak a teljesítményével tűnik ki, hanem a biztonságával is: a túlterhelés elleni védelem mellett fontos megemlítenünk a nagyon hatékony motorféket is, ami a másodperc töredéke alatt megállítja a fűrészlapot.

A többi Hitachi körfűrészhez hasonlóan az új HiKOKI továbbra is szilárd és tartós, és a szerszám nélküli vágásmélység állító rendszer, a párhúzam-állító rendszer és szögállítás is megmaradt.

Egy egyszerű fogantyúval kezelhető szorítótárcsa segítségével cserélheted a fűrészlapot. A mellékelt imbuszkulcsot a következő használatig biztonságosan elrejtheted a motor mellett.

Ennek a jól kezelhető kis fűrésznek (mindössze 165 mm-es fűrészlapátmérő) az elsődleges benyomása az, hogy „hatalmi örökséggel ” bír, és elég erős ahhoz, hogy a munkás hétköznapok részévé váljon.

HiKoki -a jövő

Véleményünk szerint a HiKOKI tökéletesen demonstrálta ezzel a három új 36V-os szerszámgéppel azt, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztosítják a szakemberek számára a munka lehető legegyszerűbb elvégzését. Ezeket az akkumulátoros gépeket a legmodernebb formavilággal és a legújabb technológiákat alkalmazva fejlesztették ki, így bármelyik megvásárlását nyugodt szívvel ajánljuk.

A HiKOKI ismét bebizonyította, hogy nem véletlen tartják számon világ vezető vállalatai között. Gépei a világ szinte minden országában jelen vannak és népszerűek.

Bízunk benne, hogy cikkünk hasznodra vált, és sikerült megfelelően tájékozódnod a HiKOKI újdonságairól. Mindenesetre ne csüggedj, ha valamiért mégsem győzött volna meg a japán márka, a Szerszámdoboz Áruház kínálatában ugyanis megtalálhatók a legnagyobb szerszámgép márkák, amiknek megvannak a saját maga akkus fúrógépei, ütvecsavarozói és körfűrészei. Ilyen márka például az AEG, a DeWalt, a Metabo, a Milwaukee, a Ryobi és a Bosch.

Oszd meg véleményedet a HiKOKI új gépeivel kapcsolatban, vagy írd meg kommentben, hogy Te mit gondolsz a névváltásról!

Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód