Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
Ezt a szívást! Bemutatjuk a Nilfisk Attix 33 2M "M" porosztályos ipari porszívót!

Ezt a szívást! Bemutatjuk a Nilfisk Attix 33 2M "M" porosztályos ipari porszívót!

 (4)    0

Egy Nilfisk porszívó bemutatása nem is kezdődhetne másképp, minthogy megemlítjük: a vállalat több, mint 100 éve készít porszívókat (és más tisztítógépeket), ebből kifolyólag kiemelkedő tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek. A Nilfisk márka garancia a minőségre, bátran ajánljuk magasnyomású mosóikat, ipari porszívóikat, takarítógépeiket és ezek tartozékait minden kedves olvasónknak!

Mivel a por a munkahelyen jelentős biztonsági kockázatot jelentett, a kereskedők kénytelenek voltak megbirkózni azzal, hogy megvédjék magukat és ügyfeleiket a veszélyektől. Az M-osztályú porszívót ma már minimális követelménynek tartják, mivel ez a finom por 99,9% -át összegyűjti helyes használat mellett.

Miután valaki hozzászokott ehhez a szabványhoz, sokkal kényelmesebb és tisztább munkaélményben lesz része, és egyáltalán nem fognak eszébe jutni a régi irányelvek.

Az M-osztályú gépek definíció szerint bonyolultabbak, mint egy egyszerű porszívó, amely csak összegyűjti a port egy zsákba (vagy azt sem). Ezzel szemben egy M-osztályú gép legfontosabb ismérve, ahogyan kezeli az összes paramétert. Nem mindegy, hogy hogyan bánik a kábellel, mennyire könnyű kiüríteni és tisztítani a zsákot, ugyanis ezek fontos tényezők olyan munkahelyeken, ahol számít az idő és a hatékonyság.

Attix 33 - kezelés és mobilitás

Az Attix 33 nagyon hasonlít az Attix 33 és 44 közötti szériájú összes többi porszívóhoz, így a felhasználóknak gondoskodniuk kell arról, hogy az igényeiknek megfelelően válasszák ki a nekik valót. Például egy „babakocsi fogantyú” hozzáadása a mobil verzióhoz segít a gépet könnyedén mozgatni, de problémát jelenthet egy zsúfolt furgon hátuljában.

A mobilitás és kezelhetőség egyaránt fontos egy porszívó esetében. Az Attix 33 nagy hátsó kerekekkel és robusztus ütközőkkel van felszerelve, így durvább felületeken is könnyedén mozgatható. A gégecső olyan, akár egy kis elefánt, segítségével rendkívül könnyen irányítható a géptest.

A porszívó közel 15 kg-ot nyom, de így is könnyű egyik pontból a másikra szállítani. A munkahelyen azonban lépcsők és egyéb elkerülhetetlen akadályok lesznek, ahol majd jól fog jönni az emelőfogantyú, melynek segítségével akár keskeny és meredek pincelépcsőkön is manőverezhetsz a porszívóval.

Minden porszívónál felmerül a kábel és a gégecső elhelyezésének problémája. Az Attix antisztatikus tömlője 5 méternél is hosszabb, és a Nilfisk számos megoldást kínál a tárolásra a felhasználók számára. A motorház jobb oldalára felszerelt gégecső tartó biztonságosan tartja a gégecsövet. Az egyszerűen használható akasztóknak és a rugalmas gumiszíjaknak köszönhetően a tárolás és a szállítás egy pillanat alatt megoldható.

A több, mint 6 méteres kábel könnyen tárolható, így a tömlővel együtt már kb 12m-es sugárban lehet vele dolgozni, ami nagyobb munkahelyek esetén is elegendő lehet.

Mivel a motorház teteje sík felületű, a Nilfisk tervezői lehetővé tették a felhasználók számára, hogy ott szerszámdobozokat tároljanak. Ez szintén a gumiheveder és az akasztók segítségével rögzíthető, így a szerszámtároló máris könnyedén a munkahelyre szállítható.

A lapos HEPA szűrőt a motorház hátsó részén tárolják, és egyszerűen el lehet érni egy műanyag retesz feloldásával. A szűrő tisztítása vagy cseréje így gyerekjáték, és nem foglal értékes helyet a géptestből. Bár a gépet lehetséges porzsák nélkül is használni, mi amondók vagyunk, hogy ha van rá lehetőség, inkább használjunk zsákot, ami megkönnyíti az összegyűlt por kiürítését és segítségével csak minimális veszély leselkedik a felhasználó számára. Mindenesetre a Nilfisk nem bízta a véletlenre, a Nilfisk InfiniClean™ rendszer ugyanis 15 másodpercenként automatikusan megtisztítja a szűrőt egy fordított légáramlás segítségével, a Push&Clean technológia pedig gyors és könnyű szűrőbetét tisztítást tesz lehetővé, így a munkádra összpontosíthatsz anélkül, hogy a csökkent szívóerő miatt kellene aggódnod. 

A porszívó kezelhetősége

A kapcsolók és a kezelőszervek a motorház elejére vanak szerelve, és M-osztályú gépként bizony kissé bonyolultnak tűnhet első látásra egy laikus számára. Egy kapcsolót használ a tömlő átmérőjének kiválasztására. Néhány elektromos szerszámnak csak kisebb átmérőjű szívótömlőkre van szüksége, ezért fontos, hogy az elszívási sebesség a rendelkezésre álló szívóteljesítményhez igazodjon. Az elektromos kéziszerszámból történő kihúzáshoz egyetlen csatlakozó aljzat is található. Használatakor a felhasználónak ki kell választania a megfelelő pozíciót a szabályozón, valamint a szükséges szívási sebességet. A túl erős szívás csiszolók esetében például túl erősen húzná meg a gépet a csiszolt felületen, ami nem segítené, hanem hátráltatná a munkát.

Konklúzió

A Nilfisk Attix 33 minden kétséget kizáróan egy kiváló minőségű professzionális termék, hatalmas szívóerővel. A mellékelt padló- és résszívó segítségével nagyon hatékonyan lehet megtisztítani a munkaterületet, és összegyűjteni az elektromos szerszámgépek használata során keletkezett port.
Az elektromos szerszámokhoz való rögzítéshez szükséges porgyűjtő fúvókát külön meg kell említenünk, hiszen nagyon jól megtervezett, rugalmas és biztonságos rögzítést biztosít a szerszámokhoz, valamint könnyen rögzíthető és eltávolítható a porszívócső végéről.
A megújult szűrőrendszer, megnövelt teljesítmény és robusztus design kiemelkedő megoldást nyújt az olyan ügyfelek számára, akik számára fontos, hogy biztonságos és megbízható gépet vásároljanak. 

És végül egy videó a porszívóról

Bízunk benne, hogy cikkünk segítségével sikerült megismerned a Nilfisk Attix 33 száraz-nedves automata ipari porszívót. Mindenesetre ilyen poszívók a Nilfisken kívül elérhetők még más márkából is, úgy mint a Karcher, a Metabo, az Einhell, a Hitachi (HiKOKI) vagy éppen a Milwaukee, így mindenki megtalálja a maga kedvencét takarításhoz.

Oszd meg véleményedet a porszívóval kapcsolatban, vagy írd meg kommentben, hogy Te milyen porszívót használsz ezekre a feladatokra!  

Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód