Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Az Ön partnere az építőiparban: Metabo! 1. rész

 (0)    0

  Metabo

Első részünkben az építőipar egyik ágát, a szárazépítést vagy másik nevén gipszkartonozást, és a hozzá tartozó Metabo gépeket elemezzük!

Építőipari Metabo

A gipszkartonozás területén manapság a lehető legnagyobb követelményeknek kell megfelelni a külső megjelenés, az ütésállóság, a hő-, hideg-, zaj- és tűzvédelem területén. Ehhez a profiknak megbízható és nagy teljesítményű szerszámokra van szüksége. Mostantól a Metabo átfogó választékot kínál önnek minden a gipszkartonozás során felmerülő munkavégzéshez – az állványzat felépítésétől a fal- vagy mennyezeti felületek tökéletes simára csiszolásához.

Bemutatjuk a Metabo szárazépítési szerszámait: az akkus és hálózati gipszkarton csavarbehajtókat, az LSV 5-225 hosszúnyakú csiszolóit és természetesen a nagyteljesítményű SDS-plus kombikalapácsok sem maradhatnak ki.

Először nézzük a csavarozást!

Szárazépítési munkák közben akár több ezer csavart is betekerhetnek a szakemberek. Ehhez a munkához egy igazán strapabíró és speciális tervezésű gép kell. A Metabo éppen ezért fejlesztette ki a nagyteljesítményű gipszkarton csavarbehajtóit, mind akkus, mind hálózati kivitelben.

A Metabo hat vadonatúj, különösen könnyű és kompakt csavarbehajtóval rukkolt elő: 3 akkus és 3 hálózati gép a különböző alkalmazásokhoz. A világon egyedülálló módon: a 6000 ford./perc sebességű gipszkarton csavarozó a leggyorsabb a piacon!

Az új, nagy nyomatékú és precíziós csavarozók alapjárati sebessége 2500, 4000 és 6000 fordulat percenként, így a gépek optimálisan illeszkednek a különböző alkalmazásokhoz és a gipszkarton anyagokhoz.

Metabo SE 2500 Gipszkarton csavarozó
Metabo SE 2500 Gipszkarton csavarozó

A hálózati SE 2500 és az akkus SE 18 LTX 2500 nagy fordulatszámának köszönhetően a gipszkarton -és gipszrostlapok csavarozásához ajánlott, akár fa, akár fém konstrukcióra.

A 4000-es percenkénti fordulatszámú páros erőssége a gipszkartonlapok csavarozása, ennek ellenére gipszrostlapokhoz is használható, de főként fém vázakhoz ajánlott.

A legnagyobb, legerősebb akkus és hálózati csavarozók, az SE 6000 és az SE 18 LTX 6000 specialistája a gipszkartonlapok fém konstrukcióra való felhelyezéséhez.

A gépek, a teljesítményükön kívül szinte teljesen megegyeznek. A finoman beállítható mélységütközőnek és a zajtalan körmös tengelykapcsolónak hála a gipszkarton csavarozás még sosem volt ilyen csöndes és precíz! Vannak szakemberek, akik akár egész nap, a hét minden napján használják a szárazépítési munkái során. Éppen ezért a Metabonál nagyon figyeltek a kényelemre: az ergonómikus, gumibevonatú markolat nem terheli meg a kezelő karját, a jobb -és balmenet átkapcsoló és a kapcsolóreteszelő pedig könnyedén egy ujjal elérhető és kezelhető.

Ráadásul itt egy nagyszerű tartozék!

Metabo SM 5-55 Csavartár

Vannak akik nem elégszenek meg az SE 6000 óriási teljesítményével, szeretnének még gyorsabban dolgozni. A következő csavarozótár pontosan nekik való! Az SM 5-55 alkalmazható minden gipszkarton csavarozóhoz. Nagyon egyszerűen, szerszámmentesen felhelyezhető. Az SM 5-55 igazán a sorozatban végzett gyors és pontos csavarozáshoz tökéletes, könnyen, akadásmentesen adagolja a csavarokat.

Keresse nálunk a Metabo gipszkarton csavarozóit! Akár az SM 5-55 csavartárral együtt is! Szerszámdoboz Áruház!

Metabo SE 18 LTX 6000 Akkus csavarozó + SM 5-55 Csavartár!

Metabo SE 4000 Csavarozó

És most jöjjön egy kis csiszolás!

Gyorsabban, kényelmesebben, tisztábban: ezek a profik által támasztott követelmények a falak és mennyezetek csiszolásánál. Akár peremhez közeli csiszolás, és az optimális elszívás – az új hosszúnyakú csiszolóink kiválóan teljesítik az összes kritériumot. Ezzel ön is könnyebben elérheti célját: a tökéletes simára csiszolást!

Az LSV 5-225 hosszúnyakú csiszolók lényege természetesen, ahogy a neve is mutatja: olyan hosszú a nyakuk, mint egy zsiráfé. Bárhová odaérnek, a magas falakat, mennyezeteket egyszerűen kezelhetjük vele.

Az LSV 5-225 Comfort akár három különböző hosszban alkalmazható: 1,1 / 1,6 / 2,1 méteresre is kinyújtható a beépített teleszkópnak köszönhetően. Ezen felül is rendkívül megkönnyíti a kezelő életét: mindössze 3,9 kg súlyú, így a fej feletti munkák sem olyan megterhelők, mint a hasonló gépek esetében. A tengely rendkívül egyszerűen, szerszám nélkül cserélhető, így gond esetén sem kell szervizbe rohangálni, csak néhány mozdulat és már fent is van az új tartozék.

Metabo LSV 5-225 Hosszúnyakú csiszoló

Nehezen látható helyeken, illetve szürkületben előfordulhat, hogy a barázdákat, kisebb mélyedéseket nehezebben vesszük észre, ezek elkerülésére egy LED lámpát is kapott a gép, így könnyedén dolgozhatunk tovább olyan szobákban is, ahol esetleg még nincs bevezetve a villany. Az innovatív csiszolófej és a nagyteljesítményű motor kombinációja, a fokozatmentes fordulatszám-szabályzással együtt rendkívül lerövidíti a munkaidőt és csökkenti az utólagos megmunkálást.

Ha ilyen erővel dolgozunk, hogy nem lesz minden tiszta por?

Az innovatív M-Clean megoldás segít ebben! Az új technológia egy tömlő nélküli elszívó koncepciót jelent, így egy csatlakoztatott porszívóval teljesen portalaníthatjuk a munkaterületet, ezzel pedig rengeteg időt spórolunk meg.

Vásárolja meg nálunk akár a csiszolókat, akár a hozzá tartozó porszívókat akciós áron!

Metabo LSV 5-225 Hosszúnyakú csiszoló

Metabo LSV 5-225 Comfort Hosszúnyakú csiszoló

Metabo ASR 35 H ACP Porszívó

Fúrjunk, véssünk...


Metabo fúró-vésőkalapács

Az építőipari gépek közül a kombikalapács az, amivel minden valamirevaló szakember rendelkezik. Nincs az az építkezés, ahol ne kerülne elő egy véső-fúrókalapács. A Metabo kínálatában rengeteg ilyen eszközt találunk, a 800 wattos KHE 3251 –től kezdve akár a 36 voltos akkus gép
–ig. Míg az akkus verziók inkább a kompaktságukról híresek, addig a vezetékes kalapácsok a brutális erejükről és anyagmegmunkálási képességükről.

Mindegy melyik típusról beszélünk, a kombikalapácsok rendkívül meggyőzőek kalapácsfúrás, vésés és fúrás során, akár téglában, akár betonban használjuk. A nagyteljesítményű motor könnyedén megbirkózik az előtte álló feladattal, míg a teljeshullámú elektronika biztosítja az anyaghoz illő fordulatszám beállítását, amely a legnagyobb terhelés mellett is konstans marad, így a lehető leghatékonyabban tudunk vele dolgozni.

Brutális erő... de hogy fogom ezt kordában tartani?

A Metabo S-automatic rendszer egyik eleme a beépített biztonsági kuplung. Feladata pedig nem más, minthogy megvédje a szerszámot, a fúrószárat, és persze nem utolsó sorban a gép kezelőjét. A kuplung működési elve, hogy amint valamilyen munkafolyamat során a fúrószár megakad, automatikusan szétkapcsolja hajtóművet, így az nem csavarja ki a kezünkből a gépet, illetve nem töri el a fúrószárat.

És már itt is egy újabb funkció, ami segít megbirkózni a gép óriási teljesítményével: az MVT. A Metabo VibraTech fogantyúi többnyire plusz tartozékként kaphatók a készülékekhez, így akármikor könnyedén lecserélhetjük az eredeti markolatot, kicserélve erre a vibrációcsökkentő darabra. A Metabo Quick pedig egy újabb elem, amit imádni fognak: a tokmányt egy másodperc alatt, szerszám nélkül is lehet cserélni, így nem kell külön kulcsot használni erre a célre, ráadásul tényleg nagyon gyors és egyszerű. Így az SDS-plus kalapácstokmányunkat bármikor átcserélhetjük egy gyorsszorítós fúrótokmányra.

A Szerszámdoboz Áruházban bármelyik Metabo kombikalapácsot egyszerűen, gyorsan és rendkívül jó áron vásárolhatja meg!

A cikk folytatását ide kattintva találjátok.

Szerszámdoboz Áruház!

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!

Egyéb Akcióink

Milwaukee Akció -
AEG Akció


-
Ryobi Akció

-

Leica Akció


-
ALKO Akció

-

Nilfisk-ALTO Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve