Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

DeWalt. Erődemonstráció az USA-ból!

 (1)    0

  ÁltalánosDeWalt  

Sajnos mostanában egy kicsit elmaradtak a cikkek, de a nyári "uborkaszezonban" igyekszem bepótolni a lemaradást, és elhozni az újdonságokat, illetve bemutatni olyan profi márkák gépeit, melyeket egyelőre nem sikerült!

Ilyen például a DeWalt!

Bár a sárga-fekete színt általában nehéz Észak-Amerikával társítani, a DeWalt profi eszközein egyből látszik, hogy igazi, masszív amcsi szerszámok, brutális teljesítménnyel, kiváló anyaghasználattal!

DeWalt. Erődemonstráció az USA-ból!

Bár ez nem egy vésőgép a képen, a srác arcát tuti azzal faragták!

3 év garancia, akár akkus, akár vezetékes gépről van szó. És akkor az 54V-os FLEXVOLT technológiát még szóba se hoztam...

Minden 90 évvel ezelőtt kezdődött, amikor Raymond DeWalt úgy döntött, hogy folytatja a családi hagyományt és az építőiparban helyezkedett el. Mivel a kétkezi munkát nem igazán szerette, igyekezett kitalálni, mivel tudja megkönnyíteni a munkafolyamatokat. Első találmánya egy radiálkörfűrész volt, mely egyszerre 4 embert volt képes helyettesíteni, ezzel rengeteg fölösleges erőkifejtéstől kímélte meg a munkásokat.

Innentől pedig már csak felfelé vezethetett az út: elindult a sorozatgyártás, a cég Lancasterbe költözött egy nagyobb üzembe, majd 1960-ban a B&D felvásárolta a céget, mivel rettentő nagy potenciált látott benne. 1992-ig a faipari gépek voltak a cég meghatározó termékei, ebben az évben azonban úgy döntöttek, hogy új irányvonalat keresnek, és a hordozható kéziszerszámok felé irányítják a fő fejlesztéseket. 1994-től 30 különböző akkumulátoros szerszámgéppel kezdték meg a piac meghódítását: volt csavarbehajtók, fúrók, ütvecsavarozók, zseblámpák, fűrészek és az első kombinált gép (fúró/ütvefúró/csavarozó).

Jelenleg több, mint 500 gépből, illetve több ezer tartozékból áll a DeWalt palettája, ráadásul mára az egyik legdinamikusabban fejlődő világmárkává nőtte ki magát.

És akkor nézzük, milyen innovációk tartják jelenleg is a TOP10-es listán a DeWaltot!

A szerszámgép-gyártók egyik legfontosabb eszköze az akkus fúró-csavarbehajtó. Nem véletlen, hisz ebből adják el a legtöbbet, így egyértelmű, hogy mindegyik ezeket fejleszti. Ráadásul általában a paletta is baromi széles, minden különböző alkalmazáshoz megvan a tökéletes csavarozó. A DeWalt-nál sincs ez másképp, így fejből legalább 13 típust tudnék felsorolni, a 10,8V-os precíziós géptől, a 95Nm-es, ütvefúrós csúcsmodellig.

DeWalt Fúró-csavarbehajtók

Ha kell, precíz, ha kell, brutális!

Ráadásul nem csupán a fúró-csavarozók fejlődnek eszméletlen tempóban, úgy általában az akkutechnológia az, ami olyan innovációkat hoz évről évre, melyekről a 2000-es évek elején csak álmodtunk. Ilyen mondjuk az akkumulátoros téglavágó, a zöld lézernyalábos forgólézer, a vizsgálókamera, bármelyik szénkefementes gép vagy az 54V-os FLEXVOLT technológia.

Ha már itt tartunk, lapozzuk át a FLEXVOLT technológiát, miért is ekkora innováció!

A DeWalt teljes mértékben felforgatta a piacot ezzel a megoldással. Miért? Mert a FLEXVOLT akksik egyszerre kompatibilisek a 18 voltos és az 54 voltos rendszerrel is, csupán a kapacitás változik 6.0-ról 2.0Ah-ra. A rendszer egyébként azért jött létre, mert bár rengeteg olyan munkát el lehet végezni a 18V-os gépekkel, melyeket idáig soha, ennek a rendszernek is van határa. A FLEXVOLT azonban képes még egyet dobni ezen, és könnyedén ellátja a komolyabb erőfeszítést igénylő feladatokhoz való gépeket is: az erősebb sarokcsiszolókat, a 254 mm-es gérvágót, az ipari fűrészgépeket vagy a téglavágókat.

Az amerikai gépek 18V és 60V feszültségűek, ez ne tévesszen meg senkit!

Ráadásul a magas feszültség ellenére az energiafogyasztás kisebb lesz, így nincs szükség 6,0Ah-s vagy 9,0Ah-s akksikra, a FLEXVOLT akkuk kapacitása mindössze 2.0Ah. Természetesen ezek kompatibilisek a 18V töltőkkel is, a legújabb DCB118
pedig akár 1 óra alatt teljesen feltölti őket.

A paletta egyébként jelenleg 20 gépet tartalmaz, és ez a szám természetesen folyamatosan bővül!

Hozok
egy kis segítséget is a
z akkus gépek
jelölése
iben: a
DeWalt
a DC

jelölés
sel látta el az akkus
gépeit, majd ezek után jön többnyire 1 karakter, mely a gépek angol elnevezését jelzi
(a
DCD a fúró-csavarozókat (drill),
a
DCS a fűrészeket

(
saw), a DCG a sarokcsiszolókat
(grinder)
jelöli, stb.). Következik 3 szám (a példa kedvéért nézzük a DCD790S2-t), melyek a gép erősségére, feszültségére, valamint a kategórián belül elfoglalt helyére utalnak.

Jöhet a
felszereltség: az első 6 karaktert nézve még ugyanarról a gépről
beszélünk
(DCD790), fontos azonban, hogy milyen akkumulátorokkal akarjuk megvenni.
C
1
/ S2 / D2 / M
3
/ P2. Ezek a leggyakoribb kiszerelések, nézzük sorban, melyik mit jelent:

1
x1,3Ah / 2x1,5Ah / 2x2,0Ah / 3x4,0Ah / 2x5,0Ah.
Tehát a betűk a különböző kapacitást jelölik, míg a szám az adott kiszereléshez tartozó akkuk számát mutatja meg. Ezen felül van az N-jelölésű, azaz az alapgép, melyhez sem akku, sem töltő nem tartozik.

Persze a DeWalt nem csak az akkumulátoros gépeivel hódít, a hálózati gépei is világszínvonalúak!

Nézzük például a fúró-vésőkalapácsokat, melyek a kategória egyik legjobbjai, akár az SDS-plus, akár az SDS-max gépekről beszélünk. Jelenleg legalább 30 ilyen géppel rendelkezik a DeWalt, de sokszor nehéz számon tartani a teljes listát, ugyanis rengeteg új gép kerül forgalomba, illetve sok fúrókalapácsot egyszerűen egy másik modellre frissítenek.

DeWalt fúrókalapácsok
Használjanak ütveúrót vagy fúrókalapácsot, a DeWaltnál mindig sárga sisakban dolgoznak a srácok.

A legkisebb, 710W-os kombikalapácsoktól, az állómotoros, cseretokmányos gépeken át egészen a 10 kilós, 1500 wattos, SDS-maxos D25763-ig terjed a paletta, sőt, a HEX befogású bontókalapácsokat sem hagyhatjuk ki, hiszen ebből is van legalább 3-4 féle a DeWaltnál. És nem véletlen a világ talán legjobb fúró-vésőkalapácsai az övék, rengeteg olyan innovációt, megoldást fejlesztettek ki és építettek a gépekbe, melyek a többi gyártónál csak elvétve találhatók meg. Ilyen például a Perform&Protect elnevezésű projekt. Az ilyen megkülönböztetett jelzésű gépek szigorú vizsgálaton esnek át, hogy a legmagasabb igényeket is meghaladják a legszélsőségesebb környezetben, miközben alapvető hangsúlyt fektetnek a biztonságra.

A fúrókalapácsok ezen felül olyan kulcsterületen bizonyítanak, mint a Kontroll, a Porvédelem vagy a Vibráció csökkentése, ahol rendkívüli követelményeknek megfelelni.

- Kontroll

Fúrás vagy vésés során a szerszám beszorulhat, megakadhat. Ez a gép meghibásodását, de akár személyi sérülést is okozhat, így fontos ennek elhárítása. A DeWalt Perform&Protect jelzése garancia arra, hogy a gép megkapta a megfelelő nyomatékkontrollt biztosító innovációkat. Ez a fúrókalapácsok esetében a 2 lépcsős kuplung vagy a forgás-stop lehet.

- Porvédelem

A lebegő por belélegzése számos betegséghez vezethet, a fúrási-vésési munkálatokat pedig nem nagyon tudjuk enélkül megúszni. Így a DeWalt kénytelen volt olyan megoldásokat alkotni, melyek megvédik a felhasználót például a szilikózis vagy a COPD kialakulásának lehetőségétől. A fúrókalapácsoknál érdemes a porszívóra csatlakoztatható porelszívó adaptert alkalmazni, ez véd ugyanis legjobban a szálló portól/törmeléktől. Ezen felül ma már a fúrószárak is lehetnek olyan kialakításúak, melyek segítik a porelvezetést.

Maximális porvédelem a fúrókalapácsokhoz

Nincs por, nincs törmelék. Ez a DeWalt Perform&Protect rendszere.

- Vibráció

A normál vésőkalapácsok használata hihetetlen módon megnöveli a kéz-kar vibrációs szindróma kialakulásának lehetőségét. Ilyenek lehetnek a karpális alagút betegség vagy a fehér-ujj jelenség. Éppen ezért már hivatalos előírások is szabályozzák az ilyen gépekkel való professzionális munkavégzést, mely a gép vibrációs adatai alapján adja meg a napi maximális munkaidőt. Éppen ezért fontos, hogy a vibráció minimális legyen, a DeWalt pedig mindent megtesz ezért: ott az AVC rendszer a fúrókalapácsoknál, vagy a rezgéscsillapított fogantyúk már szinte az összes modellnél.

Természetesen még oldalakat lehetne írni a márkáról, a gépekről, az újdonságokról...

Egyelőre kövessétek a Facebook-oldalunkat és a webáruházunkat, ott minden innovációt, új gépet megtaláltok!

Akciós fűnyíróink eléréséhez kattints a gombra.

Lájkolj minket a Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb hírekről, akciókról!

A kommentek nincsenek engedélyezve