Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
Bemutatjuk az AEG B16N18 PRO18 V akkus szénkefementes szögbelövőt!

Bemutatjuk az AEG B16N18 PRO18 V akkus szénkefementes szögbelövőt!

 (3)    0

  AEG

 Ácsmesterként rendkívül fontos, hogy legyen egy jó minőségű szögbelövő a szerszámosládában,   mivel hetente többször is szükség lehet rá. A pneumatikus (levegős) szögbelövő jó választás   lehet, de a szögbelövő mellett kompresszorra is szükség van, ami már kissé bonyolulttá teszi a   használatát. Éppen ezért nagyon jó ötlet az akkus szögbelövő, ami nem igényel semmilyen   egyéb eszközt. Az AEG nemrégiben piacra dobta a B16N18 PRO18 V típusú szénkefementes   akkumulátoros szögbelövőjét, mi pedig bemutatjuk most nektek ezt a rendkívül hasznos   szerszámgépet!

 

 

 

Aki már használt valaha pneumatikus szögbelövőt, az valószínűleg rögtön felteszi magában a   kérdést, hogy vajon más élményt nyújt-e akkus szögbelövővel dolgozni. A poént még nem   lőnénk le, legyen annyi elég, hogy az AEG B16N18 szögbelövő azt ígéri, hogy egyetlen töltéssel   akár 1450 belövést is elvégezhetünk, ami valljuk be, rendkívül biztatóan hangzik. A cikkből   kiderül, hogy az akkus szögbelövő helyettesítheti-e a levegős modelleket, hátrahagyva ezzel a   tömlőket és a kompresszort. VIGYÁZAT, SPOILER VESZÉLY! A végén könnyen lehet, hogy   elgondolkozol majd rajta, hogy kibővíted az eszköztáradat egy akkus szögbelövővel...

AEG B16N18-0 PRO18 V akkus szénkefementes szögbelövő 

 • Feszültség: 18 V
 • Tár kapacitás: 105
 • Szögek hossza: 19–65 mm
 • Szög átmérő: 1,6 mm (16)
 • Súly: 3,1 kg
 • Ára: 116 989 Ft

AEG B16N18 PRO18 V akkus szénkefementes szögbelövő: az első benyomások

A dobozt kicsomagolva, a szögbelövő elsőnek kézben tartva talán nehézkesnek tűnhet a maga 3 kilójával. Az biztos, hogy a súlya nem veheti fel a versenyt a pneumatikus szögbelövőkkel, de ez a hátrány egyben előny is, ugyanis hihetetlenül kiegyensúlyozott gépről beszélhetünk. Az AEG jellegzetes narancssárga színe fekete részletekkel kiegészítve remek látványt nyújt, a puha tapintású gumírozott markolat pedig nagyon kényelmes a kéznek. Ha esetleg még mindig kételyeid lennének a szögbelövő súlya miatt, eláruljuk: aggodalomra semmi ok, nagyon hamar hozzá lehet szokni a géphez, így magabiztosan vághatsz neki a megszokott munkafolyamatoknak.

Az AEG B16N18-0 PRO18 V szögbelövő összeszerelése rendkívül egyszerű: nincs sok csatolható elem, az akkumulátor rögzítését követően máris használatba vehetjük a gépet. A szögbelövő övre szerelhető, ami tovább fokozza a kényelem érzetét.

A szögbelövő szögekkel való feltöltésének folyamata elég magától értetődő: aki már használt pneumatikus gépet, annak itt is pofon egyszerű lesz a folyamat, így nem mennénk bele a részletekbe, de valóban nagyon gyors és egyszerű az egész.

A szögbelövő kialakítása minden igényt kielégít: a tár remek elhelyezése ellensúlyozza a kissé nagyobb súlyt, a már említett gumírozott markolatnak hála pedig kényelmesebb és kellemesebb a munkavégzés tartós használat esetén is. Összességében a szögbelövő kissé merev (szándékosan), de maximális komfortérzetet nyújt.

Az AEG B16N18 PRO18 V akkus szénkefementes szögbelövő legfőbb tulajdonságai

 • Nagy erő, hosszú futamidő és tartósság a szénkefe nélküli motornak köszönhetően
 • Szerszám nélkül állítható a szögbelövő ereje és belövési mélysége
 • Üres lövést meggátoló mechanizmus, megelőzi, hogy a szerszám szög nélkül működésbe lépjen
 • Szerszámnélküli kioldó, az elakadt szögek könnyű eltávolításáért
 • Övre szerelhető

Az AEG B16N18 PRO18 V akkus szénkefementes szögbelövő üzembehelyezése

Ahogyan azt korábban említettük, sokak talán elsőre meghökkennek a 3 kg-os súly hallatán, azonban mindenkit megnyugtatunk, a gép nagyon jól teljesít és használata hosszabb igénybevétel során sem fáradságos.

A szögbelövő ereje és belövési mélysége könnyen állítható, ami megvédi a munkafelületet és lehetővé teszi a szögfejek megfelelő állítását, ráadásul mindehhez szerszámra sincsen szükségünk. A gép két üzemmóddal felszerelt, a sorozat üzemmód a precíz munkavégzéshez és egyenkénti üzemmód a gyors rögzítésért.

A szögbelövő kiválóan alkalmazható rosszabb fényviszonyokon között is, a fogantyú meghúzásával ugyanis rögtön bekapcsol a LED világítás. Az AEG 'Grip-Light'' technológiája nagyon hasznos, azonban fontos megjegyezni, hogy feleslegesen ne használjunk világítást, ugyanis gyorsabban merülhet tőle az akkumulátor.


Ha már az akkuknál tartunk: az egyik legnagyobb előnye ennek a gépnek a PRO LITHIUM-ION technológia, ami lehetővé teszi a legszélsőségesebb körülmények közti munkavégzést -18°C és akár + 50°C között. További háromszoros védelem és egyéni cellafigyelés akadályozza meg a szerszám túlterhelését és túlhevülését a nagy igénybevételű alkalmazások esetén.Reggel feltöltöd az akkut, és egész nap végezheted a munkád (fontos megjegyezni, hogy a működési idő változhat az akkumulátortól és alkalmazástól függően).

Attól sem kell félni, hogy az akkus kivitel miatt lassabb lenne a munkavégzés, ugyanis a VAC DRIVE technológia forradalmian új erőt és teljesítményt nyújt az erős vákuumnak köszönhetően. Lehet, hogy egy pneumatikus gép hajszálnyival gyorsabban reagál a fogantyú meghúzására, de a különbség gyakorlatilag nem érzékelhető, így az nincs negatív hatással a használatra.

Amennyiben mégis úgy érzed, hogy a 3 kg-os súly kissé elfárasztaná az alkarodat a napvégére, gondolj bele, hogy nincs szükséged kompresszorra és levegő tömlőre (a gáz nélküli üzemmód ráadásul megtakarítással is járhat), így teljes rálátásod lehet a munkadarabra.

Konklúzió

Ha kezdetben azt gondoltad, hogy az AEG B16N18-0 PRO18 V szénkefementes szögbelövő egy lassú, nehéz, túlságosan ellentmondásos gép, és tartottál az akkumulátorok gyors lemerülésétől is, és idáig valamilyen érthetetlen oknál fogva még a cikkünk sem győzött meg igazán, akkor elárulunk valamit: a gépet odaadtuk egy hétre az egyik ácsmester partnerünknek, aki szentül meg volt róla győződve, hogy ő életében csak pneumatikus szögbelövővel fog dolgozni. Az eredmény? A szögbelövő messze felül múlta az elvárásait, gyorsan és élvezetesen zajlottak a munkanapok, és erősen elgondolkozott rajta, hogy beszerez egy akkumulátoros szögbelövőt...

Természetesen azt nem állíthatjuk, hogy az AEG B16N18-0 PRO18 V szénkefementes szögbelövő letarolta és elfeledtette a pneumatikus modelleket, de ha nincs áram, és sok szöget kell belőnünk, vagy csak a garázsban szeretnénk hagyni kicsit a kompresszort és a tömlőt, akkor kiváló választás lehet ez a gép.
Mindenesetre igen széles választék áll rendelkezésünkre, ugyanis a piacon továbbra is fellelhetők az akkumulátoros szögbelövők mellett a pneumatikus szögbelövők is, ráadásul választhatunk szinte minden márkából, úgy mint a Bosch, a Ryobi, a Hitachi, a Dewalt, a Metabo vagy éppen a Milwaukee.

És végül egy videó a szögbelövőről

Oszd meg véleményedet a szögbelövővel kapcsolatban, vagy írd meg kommentben, hogy Te milyen gépet használsz ezekre a feladatokra!  

Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód