Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
Minden amit az Akkus Lánfűrészekről tudni kell...!

Minden amit az Akkus Lánfűrészekről tudni kell...!

 (15)    0

  ÁltalánosMinden ami KERT!  

A barkácsolás szerelmeseinek valószínűleg mindig van egy jó okuk arra, hogy miért kell új láncfűrészt vásárolniuk, és ez hatványozottan igaz akkor, ha akkumulátoros gépről van szó. Hogy miért? Először is, a legjobb akkus láncfűrész megtalálására mindenkinek szüksége van a garázsában / szerszámtárolójában. Segíthet a telkeden lévő vastag ágakat levágni, és nagyon jól jön tűzifa vágásánál is. Egy minőségi láncfűrésszel időt és energiát takaríthatsz meg. Minden háztulajdonosnak, aki szeret tevékenykedni a ház körül, szüksége van egy láncfűrészre. Az akkus láncfűrész számos előnnyel és kényelmi funkcióval rendelkezik, amelyeket nem találsz meg egy benzinüzemű vagy elektromos láncfűrészben. Még akkor is ésszerű befektetés egy akkus láncfűrész, ha csupán DIY felhasználásra lesz, amelyet csak kisebb munkákhoz fogsz majd használni. A számodra legmegfelelőbb láncfűrész kiválasztásánál figyelembe kell venned az egyes műszaki adatokat, a méretet, az erőt és a felépítését is. Ebben leszünk most segítségedre.

Az akkumulátoros láncfűrész: a legkörnyezetbarátabb megoldás

Amennyiben környezettudatosan élsz, és gondoskodsz a házban használt papír, karton, alumínium és üveg szelektív gyűjtéséről és újrahasznosításáról, úgy biztosan értékelni fogod, hogy az akkumulátoros láncfűrész környezetbarát választásnak minősül. Nem látod magad előtt, hogy az akku használata hogyan fér össze a zöld termék megnevezéssel? Olvass tovább, meggyőzünk!

A legtöbb láncfűrész benzinnel vagy elektromos árammal működik. Előbbi igazán erős gépet eredményez, amely ráadásul könnyedén hordozható is, ami jól jön, ha erdőben kell dolgoznunk. Mondjuk ezzel nem óvod annyira a természetet, de koncentráljunk arra, hogy te is egy erős és mobil gépet szeretnél. A benzinüzemű szerszámgépekkel az a legnagyobb gond, hogy szén-monoxidot, szénhidrogéneket és dinitrogén-oxidokat bocsátanak ki, amelyek szennyezik a levegőt, savas esőket okozhatnak és karcinogén hatásúak lehetnek.

Egy kis méretű, benzines láncfűrész akár annyi káros-anyagot bocsáthat ki, mint egy autó. Rémisztő, nemde? Amikor átváltasz benzines gépről akkumulátorosra, akkor azzal sokat teszel a levegő minőségének megőrzéséért.

Az akkumulátoros láncfűrészek legnagyobb előnyei

Oké, most már tudod, hogy az akkus láncfűrész használatával teszel a földért, de azzal tisztában vagy-e, hogy neked (és esetlegesen a szomszédodnak) is jobb lesz majd? Számos érvet tudunk felsorakoztatni az akkumulátorral működő láncfűrészek mellett, és ezt nem is rejtjük véka alá.

Az egyik, hogy az akkus láncfűrész sokkal könnyebb. Könnyedén hordozhatod bokorról bokorra, fáról fára, egyszerűbb lesz vele a tűzifát összevágni... Egyszerűen kényelmesebb vele dolgozni a kertben, így amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra...

Másod sorban, ezek a szerszámok lényegesen csendesebbek. Elektromos szerszámok használatakor mindig ajánlatos a fülvédő használata, és ez természetesen az akkus láncfűrésszel való munkavégzés során is jól jön. Rengeteg olyan gépet találsz ma már a piacon, amelynek zajszintje 100 decibel alatt van, ami átlagosan fele olyan hangos, mint egy benzinüzemű láncfűrész. A saját füledhez közeli hang káros lehet, így óvjad magad! Valószínűleg a szomszédod is örülni fog, ha fele akkora zajjal fogsz ezentúl dolgozni.

Harmadszor, a legtöbb akkus láncfűrész manapság már szénkefe nélküli motorral van felszerelve, amely rendkívül hatékony. A be- és kikapcsolás rendkívül hatékony, csak minimális a veszteség. Ez azt jelenti, hogy hálózattól függetlenül a legjobb teljesítményt fogja nyújtani a láncfűrészed.

A negyedik érv, ami az akkus láncfűrész mellett szól, az a teljes mozgás szabadság. Használhatsz elektromos láncfűrészt, amely szintén jóval környezetetbarátabb a benzinesnél, de kábelhez van kötve, amely korlátozza a távolságot. Az akkumulátorral működtetett láncfűrészek százszázalékban vezetékmentesek, így akár létrán is használhatod, nem kell félned attól, hogy elvágod a tápkábelt.

Végül, de nem utolsó sorban, a környezetvédelem, a jó szomszédi viszony, az erős és egyenletes teljesítmény és a könnyű használat után, az ötödik a sorban az akkus láncfűrész megfizethetősége. Néhány kisebb modell már 30.000 forint alatt megvásárolható, ami valljuk be, tényleg olcsónak számít. Sok ilyen gépet találsz 60.000 forint alatt is. Ez összehasonlítva a benzines láncfűrészekkel, még mindig kedvező árnak számít.

Amit tudni kell az akkumulátoros láncfűrészekről

Annak ellenére, hogy manapság egyre többen használnak akkus láncfűrészt, nem árt pár dolgot figyelembe venned egy ilyen kerti gép megvásárlása előtt. Ezeket ne felejtsd el, amikor a benzines és az akkumulátoros láncfűrész között vacilász.

Tisztázzuk: az akkus láncfűrészt alapvetően nem favágóknak találták ki. Ezek az eszközök egyszerűen nem arra lettek tervezve, hogy több fát is kivágjál vele a kertedben. Győződj meg róla, mit kapsz egy akkumulátoros láncfűrész vásárlásakor.

Ezek a vezeték nélküli szerszámgépek az akku energiájára támaszkodnak, ami azt jelenti, hogy csak rövidebb ideig tartó feladatokra foghatók be. Ezekkel az újratölthető akkumulátorokkal nagyjából 30-60 percet fogsz tudni dolgozni, tehát ennek megfelelően tervezd meg a munkádat. Jó ötlet lehet több akkut is beszerezned, így míg töltöd az egyiket, dolgozhatsz a másikkal.

Nem köntörfalazunk: az akkus láncfűrész nem olyan erős, mint egy benzines láncfűrész. A vastagabb fákkal (30 cm vagy 25 cm keményfa esetében), nehezen fognak megbírkózni ezek az akkumulátoros modellek. Ez még akkor is igaz, ha a gyártó szerint akár 45 cm vastag fát is vághatsz vele, lehet, hogy nem biztonságos és célravezető ezt megtenned. Lassan haladnál és veszélyes is lehet. A vezeték nélküli, akkumulátorral működtetett láncfűrésszel könnyű és közepes méretű munkákat fogsz tudni elvégezni az udvarodon.

A legtöbb akkus láncfűrész lítium-ion akkumulátorral működik, amely újratölthető és nagy teljesítményű. Az akku élettartalma azonban idővel romlik - még akkor is, ha nem használod. Olyan, mint a mobiltelefonod. Az idő múlásával a telefonod is egyre többször és többször kell töltened, mert egyre kevésbé bírja az akkuja. Ez sajnos elkerülhetetlen.

Az 5 akkus láncfűrész amit jó szívvel ajánlunk...

AEG ACS18B30-0 AKKUS LÁNCFŰRÉSZ ALAPGÉP  

Előnyök

 • Vibráció csökkentett - Egészében bevont elülső fogantyú bármilyen irányba történő használatra
 • Nagy teljesítmény - szénkefe nélküli motor
 • Mechanikus lánc és elektronikus motorfék a még nagyobb biztonságért
 • 30 cm Oregon láncvédővel szállítva

Hátrányok

 • Az akkumulátort kb. óránként újra kell tölteni. Hátrány lehet, ha sok munkád van.

Műszaki adatok

Feszültség (V): 18

Akkumulátor típusa: Li-ion

Max. láncsebesség (m/s): 21

Vágási hossz (cm): 33

RYOBI OCS1830 SZÉNKEFEMENTES AKKUS LÁNCFŰRÉSZ ALAPGÉP

Előnyök

 • Nagy teljesítményű szénkefe nélküli motor technológia a kiváló vágásért
 • 30 cm Oregon® lánc és láncvezető
 • Automatikus olajozó rendszer
 • Szerszám nélküli gyors láncfeszesség állítás
 • Puha, gumibevonatú fogantyú a kényelmes használatért
 • Mechanikus láncfék
 • A 18 V ONE+ család tagjaként, a 18 V Lithium+ akkumulátorokkal az összes 18 V kéziszerszám és kerti gép működtethető

Hátrányok

 • Professzionális felhasználásra nem alkalmas

Műszaki adatok

Feszültség (V) 18

Töltővel szállítva nem

Láncvezető hossza (cm) 30

Lánc sebesség (m/s) 10

Szerszámnélküli láncfeszesség állítás Igen

MILWAUKEE M18 FCHSC-0 M18 FUEL™ LÁNCFŰRÉSZ ALAPGÉP 30 CM-ES LÁNCVEZETŐVEL

Előnyök

 • Elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy a benzines láncfűrészeket a legnehezebb munkálatok során felülmúlja
 • Az M18 FUEL™ láncfűrész nagyobb teljesítményt nyújt a legigényesebb alkalmazásokban, mint egy 40 cm3-es benzines láncfűrész
 • Következő generációs POWERSTATE™ szénkefe nélküli motor, REDLINK PLUS™ intelligens elektronika és REDLITHIUM-ION™ HIGH OUTPUT™ 12.0 Ah akkumulátor kiváló teljesítményt, tartósságot és működési időt biztosít nagy igényű alkalmazásokban
 • 150 darab 100 mm x 100 mm-es fenyő vágására alkalmas egyetlen akkumulátor töltéssel (12.0 Ah-s akkumulátorral)
 • Rövidebb, 30 cm-es láncvezető a nehezen hozzáférhető helyekhez
 • Változtatható sebességkapcsoló
 • A teljesen fém tüskék lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy a vágás során jobban kihasználja a készüléket
 • A kifolyásmentes olajtartályhoz könnyű hozzáférni, továbbá áttetsző ablakkal van ellátva
 • Láncszerszámmal, láncvédő tokkal szállítva
 • Rugalmas akkumulátor rendszerrel - Milwaukee® M18™ akkumulátorokkal működik

Hátrányok

 • Relatíve magas ár akkus kivitelhez képest
 • Nem szerszám nélküli lánccsere

Műszaki adatok

Akkumulátor típusa Li-ion

Akkumulátorral együtt szállítva 0

Feszültség (V) 18

Lánc sebesség (m/s) 12.4

Láncvezető hossza (cm) 30

DEWALT DCM575N-XJ XR FLEXVOLT LÁNCFŰRÉSZ ALAPGÉP

Előnyök

 • 40cm Oregon lánccal és láncvezetővel
 • Erőteljes, kefe nélküli motor - 65 vágás feltöltésenként (2.0Ah)
 • Automatikus olajozás, kevesebb karbantartás
 • Szerszám nélküli lánc és láncvezető csere
 • Sebesség szabályozós kapcsoló
 • Kiegészítő fogantyú - extra tapadás és kényelem hosszantartó munkálat közben

Hátrányok

 • Több, mint egy óráig kell tölteni az akkut
 • Kicsit sok olajat igényel a lánc

Műszaki adatok

Láncvezető hossza: 40 cm

Feszültség: 54 V

Láncsebesség: 15m/s

EINHELL GE-LC 18 LI KIT AKKUS LÁNCFŰRÉSZ

Előnyök

 • Megbízható segítség közepes méretű fák ritkításához és kivágásához, tűzifa aprításához, valamint gerendák el- és szétvágásához.
 • A felhasználó biztonságát a visszacsapódás-védelemmel ellátott mechanikus láncfék garantálja.
 • A fémből készült erős karmos ütköző biztonságos és kényelmes munkavégzést szavatol.
 • Az ergonomikus markolatnak köszönhetően mindig biztosan és kényelmesen tarthatja az Einhell akkumulátoros láncfűrészét
 • Sem a lánc feszességének beállításához, sem annak cseréjéhez nem lesz szüksége szerszámra.
 • A nagyteljesítményű akkumulátoron található egy töltöttségi szint jelző is. A három darab LED-ről kényelmesen leolvashatja az akkumulátor töltöttségi szintjét. Ezt a rendszer akkumulátort a Power X-Change termékcsalád valamennyi tagjához használhatja.

Hátrányok

 • Nem megfelelően kidolgozott láncfék
 • Hajlamos akadni a lánc

Műszaki adatok

Akkumulátor 18 V | 3000 mAh | Li-Ion
Töltési idő 1óra
Kardhosszúság 250 mm
Vágáshosszúság 230 mm
Vágási sebesség 4.3 m/s
Olajtartály űrtartalma 200 ml

Konklúzió

A legjobb akkumulátoros láncfűrész kiválasztása nem egyszerű, mivel egyesek inkább a teljesítményt tartják előrébb az akkumulátor élettartalmánál, mások pedig utálják, hogy állandóan újra kell tölteni a benzint, vagy állítani kell a lánc feszességén. Az itt felsorolt akkus láncfűrészek a Szerszámdoboz Áruház szerint a legjobb gépek kategóriájukban. Az, hogy milyen gépre van pontosan szükséged (akkus, elektromos vagy benzines), illetve mikre kell odafigyelj vásárláskor, az függ a kerted méretétől, a felhasználás módjától és céljától, no meg természetesen a pénztárcádtól is. Ha nem tudod, milyen láncfűrészt vásárolj, akkor keress minket bátran személyesen az üzletben vagy online, és mi készséggel segítünk neked! Mindenesetre bízunk benne, hogy cikkünkkel tudtunk segíteni, és megtaláltad a számodra ideális akkus láncfűrészt.

Nem győztek meg az akkus láncfűrészek? Ne csüggedj, kínálatunkban több, mint 70 benzinüzemű, és 45 elektromos láncfűrész közül választhatsz, így biztosan megtalálod majd az igazit.
Amennyiben más kertészeti termékre van szükséged, nálunk azt is megtalálod: többek között lombfúvókkal, permetezőkkel, fűnyírógépekkel és fűnyíró traktorokkal, fűkaszákkal, szegélynyírókkal és bozótvágókkalsövényvágókkal, és kerti szerszámokkal várunk. Lehetsz profi szakember vagy otthoni felhasználó, hatalmas (több, mint 1000 darabos!) kerti gép választékunkban biztosan megtalálod az igényeidnek megfelelő szerszámgépet! Nálunk első a minőség, így kertészeti termékeink között is világmárkákkal találkozhatsz, úgy mint az Einhell, a Hecht, a DeWalt, a HiKoki (Hitachi), a Metabo, a Milwaukee, vagy éppen az AL-KO (SOLO by AL-KO) szerszámgépeivel és tartozékaival.

Tetszett, hasznos volt a cikk? Oszd meg véleményedet vagy írd meg, hogy Te milyen láncfűrészt használsz!

Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód