Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

A legújabb Milwaukee-generáció! 2. rész

 (0)    0

  Milwaukee

Elérkezett a 2 részes Milwaukee-cikk második, azaz befejező része, ahol…


Bemutatjuk az M18 BP akkus gyalut, az új akkus mágnestalpas fúrót és a PH 27 SDS-plus kalapácsot.


Milwaukee M18 BP Gyalu
Milwaukee M18 FMDPMilwaukee PH 27 X


A két részes cikkünk az új Milwaukee-generáció tagjait hivatott bemutatni: az első részben az új akkus csavarbehajtókról esett szó. Bemutattuk legfőbb erősségüket, mely nem más, mint a Milwaukee hármas technológiai újítása: a POWERSTATE™ szénkefementes motor, a REDLITHIUM-ION™ akkumulátor és a REDLINK PLUS™ elektronika mind-mind a teljesítmény növelésére és az élettartam meghosszabbítására jöttek létre.


A továbbiakban is foglalkozunk a technológiákat tartalmazó akkus gépekkel, azonban először nézzük a cikkünk egyetlen hálózati gépét:


A PH 27 SDS-plus kombikalapácsot!


Rengeteg építőipari szakember használ különböző kombikalapácsokat a különböző alkalmazásokhoz. Az eddigi tendencia az, hogy bár az akkus gépek egyre jobbak, egyre erősebbek (és, hát ugye, sokkal mobilisabbak), még mindig sokkal több vezetékes kombikalapács fogy, mint akkumulátoros. Ez elsősorban természetesen a gépek brutális ereje miatt van, másrészt pedig sokan nem szeretik, hogy az akkumulátort cserélgetni, tölteni, pakolgatni kell.


Milwaukee FIXTEC tokmány





Milwaukee PH 27


A Milwaukee-nál is hasonlóan gondolkodnak, a palettán nagyobb hangsúlyt kapnak a vezetékes kombikalapácsok. A Milwaukee hálózati SDS-plus kalapácsai egyre könnyebbek, ám mégis jóval erősebbek! Így a PH 27 az egyik legkompaktabb L-formájú kombikalapács a kategóriájában. Könnyedén használható a szűkebb helyeken, amit a rendkívüli, 2,27 kg-os súlyának köszönhet. Hála a Milwaukee innovatív és szabadalmaztatott súlycsökkentő technológiájának, érezhetően könnyebb és kezelhetőbb, mint a versenytársai.


Ez azonban nem befolyásolja azt, hogy egyedülálló teljesítménnyel ruházzák fel. A gépet egy forgatógombbal állíthatjuk át fúrásról ütvefúrásra, így akár a betonba is könnyedén fúrhatunk akár 26 mm átmérő lyukakat. Az 4800 ütés/perc sebességét és a 800 W teljesítmény melletti 2,8 J ütési energiát kombinálva egy igazán izmos, minden akadályon átgázoló szerszámot kapunk, melyet természetesen minden napos, profi fúrási feladatokhoz ajánlunk, ugyanis erre lett kitalálva. Illetve persze vésésre… az ütvefúrás ábrán lévő kart eggyel tovább forgatjuk, és már vájhatjuk is falat a vadiúj vésőszárunkkal.


Milwaukee kombikalapács


Ekkora teljesítmény és ütési erő mellé azonban muszáj valami, ami gond esetén megvéd minket… Persze, hogy a Milwaukee tervezői erre is gondoltak! A gépet és a kezelőt is védi az a biztonsági kuplung, mely a visszarúgás erejét csökkenti a szerszám beszorulása esetén. Ezen felül a fogantyúk mikrobarázdált gumírozással vannak ellátva, mely a kezelő kezét védi azáltal, hogy csökkenti a vibrációt, így karunk/vállunk egy átdolgozott nap után sem terhelődik meg annyira, mint korábban.


A PH 27 kombikalapács használatát még könnyebbé téve, a Milwaukee egy PH 27 X verziót is a piacra dobott, mely FIXTEC™ adapterrel és kulcsnélküli tokmánnyal rendelkezik, így a tomány cseréje pillanatok alatt végrehajtható.


Most mindkét gépet beszerezheti nálunk! A Szerszámdoboz Áruházban!

Milwaukee PH 27 Kombikalapács

Milwaukee PH 27 X Kombikalapács



És akkor térjünk vissza Milwaukee akkus szekciójára!


Egy olyan gép következik, mely összességében sem túl gyakori, az akkus verzió pedig, mint "a fehér holló”…


Nézzük tehát a "piros-feketék"
új, akkumulátoros mágnestalpas fúróját!


A mágnestalpas fúrók a lehető legnehezebb, legerősebb és persze a legdrágább fúrók közé tartóznak, persze nem véletlenül. Vannak helyzetek, feladatok, melyek megkívánják az effajta robosztusságot. Az ilyen gépek óriási előnye természetesen a több ezer N tartóerő, melyet a mágneses talpnak köszönhetünk. A Milwaukee M18 FMDP például brutális, 8890 N tartóerővel rendelkezik, a segédenergia nélküli mágneses talp pedig megakadályozza az esetleges problémákat (például, hogy leessen a fúró).



Milwaukee M18 FMDP Mágnestalpas fúróMilwaukee mágnestalpas fúró


Használata egyébként, a többi Milwaukee géphez hasonlóan rendkívül egyszerű. A már sokszor emlegetett Milwaukee által tervezett és gyártott szénkefe nélküli POWERSTATE™ motor vezetékes fúrási teljesítményt biztosít, és ez a fúróállvány adja a legerősebb tartóerőt acélon. A kulcsnélküli Weldon-adapternek hála a tartozékcsere rendkívül gyors, így könnyedén választhatunk: körmaró esetén 38 mm, egyenes csigafúrók esetén pedig 13 mm a maximális fúrási kapacitás. Egy biztonsági rendszert is kapott a gép: az Auto-Stop érzékeli a túlzott elfordulást és automatikusan kikapcsolja a fúrógépet, megóvva ezzel a gépet, a fúrószárat és természetesen a kezelőt is.


A gép kenése rendkívül okosan lett megoldva: a kenőanyag tartályt egyszerűen a gép oldalára, vagy akár a munkaanyagra is tudja „csatlakoztatni”, az ugyanis mágneses. Így akár könnyedén fúrhat vízszintesen, vagy akár fejjel lefelé is, mivel a kenőanyag a gravitáció segítségével áramlik, tehát a fúrószár mindig hideg marad.


Milwaukee M18 FMDP

Milwaukee M18 FMDP



Az új REDLITHIUM-ION™ akkuknak hála a gép ugye sokkal mobilisabb lett, de még nem esett szó az üzemidőről. Az 5,0Ah-s akkuval akár 40 db furat készíthető, míg maga az akksi akár 57 perc alatt feltölthető a maximumra, tehát, ha minimum két akkuval rendelkezik, abba sem kell hagynia a munkát, amíg az egyiket használja, a másik töltődik, és fordítva.


A Szerszámdoboz Áruházban megvásárolhatja a mágnestalpas fúrót 2 akkuval, töltővel!


Milwaukee M18 FMDP-502C Mágnestalpas fúró



Utoljára, de nem utolsó sorban…


az M18 BP akkus gyalu!


Az akkus mágnestalpas fúróhoz hasonlóan a vezeték nélküli gyaluk is kevésbé fogynak a hálózati társukhoz képest, ennek ellenére rengetegen várták ezen gépek megjelenését, ugyanis vannak, akiknek pontosan erre van szükségük. Építőipari szakemberek, ácsok, átalakítási munkát végzők számára ez egy nagyon praktikus eszköz, különösen, ha régebbi házakban dolgoznak. A Milwaukee faipari gépei mindig a maximumon teljesítenek!


A Milwaukee technológiák közül a POWERSTATE™
az egyetlen, mely ebben a gépben nem kapott helyet, ugyanis ennél a gépnél nincs szükség óriási teljesítményre vagy több órás üzemidőre, ugyanis arra ott vannak a brutális erejű, vezetékes gyalugépek. Ennek az akkus gyalunak az óriási előnye a precizitása, kompaktsága és a mobilitása: egyszerűen kezelhető, könnyű, mégis rendkívül pontos.


Milwaukee M18 BP Gyalu


Nézzük is mennyire!


A Milwaukee négypólusú motorja 14000 percenkénti fordulatszámot biztosít, ráadásul dupla karbid pengével látták el, ennek köszönhetően konkrétan olyan sebességgel fogyasztja a fát, mint egy teljes család hód. A gyalulási mélység 0 és 2 mm között akár 20 pozícióban is állítható, így az eltávolítandó mennyiséget igen egyszerűen kontrolálhatjuk, tized milliméter pontosságig. A meghosszabbított gyalutalp segítségével könnyedén a munkadarabra helyezhetjük a gyalut, míg a talpon elhelyezett kitámasztó megvédi a munkadarabot a véletlen károsodástól.


A Milwaukee REDLITHIUM-ION™
akkuknak köszönhetően természetesen bármelyik M18 akkuval használható, immár több, mint 70 lítium-ion akkus géppel kompatibilisek a Milwaukee akkumulátorai.


Vásárolja meg most az M18 BP akkus gyalut!


Milwaukee M18 BP-0 Akkus gyalu, akku, töltő és koffer nélkül

Milwaukee M18 BP-402C Akkus gyalu, 2x 4,0Ah akkuval, töltővel, kofferben



Amennyiben egyéb akkus gépre van szüksége, választhatja az
Akcióban
szereplő
akkus szerszámokat.


Ne feledje! Minden ami
Milwaukee
szerszámgép

-
Szerszámdoboz Áruház!


Egyéb Akcióink


Metabo Akció
-
AEG Akció

-
Ryobi Akció

-

Leica Akció


-
ALKO Akció

-

Nilfisk-ALTO Akció


A kommentek nincsenek engedélyezve