Kedves Olvasó!

Az alábbi cikkünkben megpróbálunk Önnek segíteni a döntésben....

 

Mindig a munkához válasszunk gépet!


Akkumuátoros fúró-csavarbehajtó választás

Az akkumulátoros fúró-csavarbehajtó kiválasztásánál  rögtön az első amit el kell döntenünk, hogy milyen célra szeretnénk vásárolni.  Először döntsük el, hogy otthoni/házkörüli/kiegészítő szerszámgépet szeretnénk vagy profi ipari felhasználásra keresünk gépet. Ha ez első akkor ajánljuk a Ryobi akkumulátoros fúró-csavarbehajtóit ha az utóbbit akkor válasszon a Milwaukee, AEG,Metabo akkus csavarbehajtói közül. Ha ezt eldöntöttük akkor  a a következő három szempontot kell figyelembe venni:

  • Akkumulátor fajtája. Ehhez segítséget nyújt az előző cikkünk a „hogyan válasszak akkumulátort” bejegyzést
  • Az akkumulátoros fúró-csavarbehajtó nyomatéka
  • És a harmadik talán nem tűnik fontosnak de folyamatos munka mellett nem mindegy ez a tényező a súly
 

Akkumulátor

Akkumulátor választás

Ez talán a legfontosabb szempont, hiszen ez biztosítja a másik két tényezőhöz a hátteret.  Az akkumulátoros fúró-csavarbehajtókat különböző akkumulátor feszültséggel gyártják a már említett Milwaukee, AEG,Metabo és Ryobi cég. Készülnek 4,8V-os 10,8V-os, 12V-os, 14,4V-os 18V, és 24-36V-os akkumulátor feszültséggel. Az akkumulátor fajtái lehetnek NiCd, Ni-MH vagy Li-Ion. Ahogy a fentebb már említettük ehhez segítséget nyújt az előző bejegyzésünk.  Mi egyértelmüen a Li-Ion akkumulátorral szerelt szerszámgépeket javasoljuk. Fontos szempont az akkumulátor kapacitása. Alapvetően az akkus gépeknél a kapacitás annyit jelent, hogy minél magasabb ez az érték annál hosszabb ideig tudunk egy töltéssel dolgozni.  Pl ha van egy 4,0Ah-ás akkus fúrónk amivel egy teljesen feltöltött akkumulátorral 100db csavart tudunk behajtani akkor ugyanolyan körülmények közt egy 2,0Ah-ás akkuval kb felét. Szintén fontos, hogy milyen akkumulátor töltőt kapunk a gép mellé. Az általunk forgalmazott akkumulátoros szerszámgépek szinte mindegyike max. 1órás töltővel vannak szállítva. javasoljuk még, hogy főképp a profi felhasználásnál legalább két akkumulátoros fúró-csavarbehajtót válasszunk de ha szüksége válasszunk 3 akkus gépet. Mind a Milwaukee,AEG,Metabo,Ryobi termékei megvásárolhatóak mindkét változatban.  Végül egy  „hátrány" a kapacitás tekintetében: minél nagyobb kapacitás annál nagyobb a súly és méret.  

 

Nyomaték

Akkus fúró nyomaték

A nyomaték adja meg a gép erejét. Itt abszolút elmondhatjuk, hogy minél nagyobb a nyomaték annál „keményebb” feladatokat tudunk az adott akkus géppel elvégezni. A nyomatékok szinte mindegyik akkus fúró-csavarbehatón tudjuk szabályozni egy beállító gyűrű segítségével. Figyelembe kell itt venni, hogy a beállítás nem lineáris, azaz pl van agy akkus gépünk aminek a nyomatéka 50Nm és a nyomaték beállítás 16 fokozatú + van egy direkt fúró fokozat  akkor ez a kb így néz ki:

Direkt fokozatban kapjuk vissza az 50Nm-es nyomatékot (ha két sebességes a gép akkor az alacsonyabb sebességnél). A 1-16 fokozatban viszont a beállítható nyomaték az maximum nyomaték kb 1/4-1/5  része (ez függ minden esetben a gyártótól)

 

Súly

A súly a napi folyamatos használat mellet nyilvánvalóan fontos. A Milwaukee, AEG, Metabo és Ryobi is törekszik arra, hogy a lehető legkisebb súly mellé a legnagyobb erőt biztosítsa. Azért alapvetően elmondhatjuk, hogy minél nagyobb a kapacitás és a nyomaték a gépünk annál nehezebb lesz.

Fontos szempont a garancia. Az általunk forgalmazott márkák az alábbi garanciát biztosítják:

Milwaukee 3év regisztrációval

AEG 3év regisztrációval

Metabo 3 év regisztrációval

Ryobi 2év (magánszemélyeknek)

Természetesen nem mehetünk el talán a legfontosabb mellett, ami nem más mint az ár. Természetesen tudjuk, hogy ez a legfontosabb kérdés de nem lehet csak ez alapján dönteni. Főképp vonatkozik azokra, akik a kiválasztott akkus fúró-csavarbehajtóval dolgozni szeretnének napi szinten. Nekik mindenképp javasoljuk, hogy csak minőségi terméket válasszanak még akkor is ha az kicsit magasabb befektetést igényel az elején. De biztosak vagyunk abban, hogy ez a befektetés meg fog térülni.

Összefoglalva javasoljuk, hogy lehetőség szerint mindig a munkához válasszunk gépet! Bár lehet kompromissziumokat kötni az ár tekintetében de alapvetően próbáljunk meg nem az ár alapján választani és esetleg egy olcsóbb gépet vásárolni olyan feladathoz amit biztosan nem fog a szerszámgép "túlélni"!

 

A legnépszerűbb márkáink legújabb akku-fejlesztéseiről itt olvashattok:


A Ryobi One+ rendszer

Az AEG Prolithium-Ion technológia

Milwaukee M18 FUEL 

 

Természetesen a Szerszámdoboz Áruházban is rengeteg akkumulátoros szerszámgépet találsz! Nézd meg őket most!

 

 

 

Kattints a gombra, ha kíváncsi vagy rájuk! 

 

 


Lájkolj minket Facebookon is, hogy le ne maradj semmiről!

 

 Szerszámdoboz Áruház!

 

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége, látogassa meg oldalunkat!

 

Egyéb Akcióink

 

Milwaukee Akció  -  AEG Akció  -  Nilfisk-ALTO Akció - Ryobi Akció

Ha Önnek bármely további kérdése lenne Milwaukee, AEG, Metabo és Ryobi akkus fúró-csavarbehatókkal vagy bármely más termékkel kapcsolatban kérjük keressen bennünket a 06203993-717-as telefonszámon vagy emailben az info@szerszamdoboz.hu címen és hozzáértő kollegáink segítenek Önnek a legmegfelelőbb gép kiválasztásában.

Szerszámdoboz Áruház