Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Tanácsok a megfelelő akkumulátoros fúró-csavarbehajtó kiválasztásához

 (6)    0

  Általános

Az akkus fúró-csavarbehajtó az a szerszám, mely leggyakrabban fordul elő a háztartásokban, illetve a különböző munkaterületeken egyaránt. Természetesen ennek az az oka, hogy akár barkácsolni szeretnénk, akár egy építőipari cégnél dolgozunk, egy ilyen eszközre mindig szükségünk lesz! Éppen ezért próbálok meg adni néhány nagyon fontos tanácsot, mire figyelj oda, ha a számodra legtökéletesebb gépet akarod kiválasztani!

Mindig a munkához válassz gépet!

Akkumuátoros fúró-csavarbehajtó választás

Az akkumulátoros fúró-csavarbehajtó kiválasztásánál
rögtön az első amit el kell döntenünk, hogy milyen célra szeretnénk vásárolni.
Először döntsük el, hogy otthoni/házkörüli/kiegészítő szerszámgépet szeretnénk vagy profi ipari felhasználásra keresünk gépet. Ha ez első akkor ajánljuk a Ryobi akkumulátoros fúró-csavarbehajtóit ha az utóbbit akkor válasszon a Milwaukee, AEG,
Metabo
akkus csavarbehajtói közül. Ha ezt eldöntöttük akkor a következő három szempontot kell figyelembe venni:


- Az akkumulátor fajtája

- Az akkumulátoros fúró-csavarbehajtó nyomatéka

- A súly


1. Akkumulátor

Ez talán a legfontosabb szempont, hiszen ez biztosítja a másik két tényezőhöz a hátteret.
Az akkumulátoros fúró-csavarbehajtók különböző akkufeszültséggel készülnek: 4,8V-os, 10,8V-os, 12V-os, 14,4V-os 18V, és 24-36V-os kivitel is létezik belőlük. Az akkumulátor fajtái lehetnek NiCd, Ni-MH vagy Li-Ion. Lenti bejegyzésünkben az egyes típusok előnyeiről olvashattok, illetve arról is, manapság miért ajánlott kizárólag Li-Ion akkus gépeket venni.

Fontos szempont az akkumulátor kapacitása. Alapvetően az akkus gépeknél a kapacitás annyit jelent, hogy minél magasabb ez az érték, annál hosszabb ideig tudunk egy töltéssel dolgozni. Azaz, ha van egy 4,0Ah-s akkus fúrónk amivel egy teljesen feltöltött akkumulátorral 100db csavart tudunk behajtani akkor ugyanolyan körülmények közt egy 2,0Ah-s akkuval kb. a felét. Szintén fontos, hogy milyen akkutöltőt kapunk a gép mellé. Az általunk forgalmazott akkumulátoros szerszámgépek szinte mindegyike max. 1órás töltővel vannak szállítva. Professzionális célokra egyébként érdemes legalább 2 akkumulátort vennünk, hiszen munka közben nem eshetünk abba a hiába, hogy egy teljes lemerülés esetén ne legyen egy pót akksink. Sőt, ha szükséges, válasszunk 3 akkus gépet.


2. Nyomaték

Akkus fúró-csavarbehajtó - Milwaukee M18 FDD

A nyomaték adja meg a gép erejét. Itt abszolút elmondhatjuk, hogy minél nagyobb a nyomaték annál „keményebb” feladatokat tudunk az adott akkus géppel elvégezni. A nyomatékot szinte mindegyik akkus fúró-csavarbehajtón tudjuk szabályozni egy beállító gyűrű segítségével. Figyelembe kell venni, hogy a beállítás nem lineáris, azaz, ha van egy akkus gépünk, aminek a nyomatéka 50 Nm és a nyomaték beállítás 16 fokozatú + ugye van egy direkt fúró fokozat, akkor ez a kb. így néz ki: direkt fokozatban kapjuk vissza az 50 Nm-es nyomatékot (ha kétsebességes a gép, akkor az alacsonyabb sebességnél). Az 1-16 fokozatban viszont a beállítható nyomaték a maximum nyomaték kb. 1/4-1/5 része (ez függ minden esetben a gyártótól).


3. Súly

A súly a napi folyamatos használat mellet nyilvánvalóan fontos. A Milwaukee, AEG, Metabo és Ryobi is törekszik arra, hogy a lehető legkisebb súly mellé a legnagyobb erőt biztosítsa. Azért alapvetően elmondhatjuk, hogy minél nagyobb a kapacitás és a nyomaték a gépünk annál nehezebb lesz. Egy 5,0Ah-s akkumulátor nagyjából a gép súlyának felét teszi ki.

Fontos szempont még a garancia. Az általunk forgalmazott márkák az alábbi garanciát biztosítják:

Milwaukee 3év regisztrációval

AEG 3év regisztrációval

Metabo 3 év regisztrációval

Ryobi 3 év regisztrációval (magánszemélyeknek)

Természetesen nem mehetünk el talán a legfontosabb szempont mellett, ami nem más, mint az ár. Persze tudjuk, hogy ez a legfontosabb kérdés, de nem lehet csak ez alapján dönteni. Főképp vonatkozik azokra, akik a kiválasztott akkus fúró-csavarbehajtóval napi szinten szeretnének dolgozni . Nekik mindenképp javasoljuk, hogy csak minőségi terméket válasszanak, még akkor is, ha az egy kicsit magasabb befektetést igényel. De biztosak vagyunk abban, hogy ez a befektetés meg fog térülni.



összefoglalva javasoljuk, hogy lehetőség szerint mindig a munkához válassz gépet! Bár lehet kompromissziumokat kötni az ár tekintetében, alapvetően próbálj meg nem az ár alapján választani, és esetleg egy olcsóbb gépet vásárolni olyan feladathoz, amit biztosan nem fog a szerszámgép "túlélni"!

A legnépszerűbb márkáink legújabb akku-fejlesztéseiről itt olvashattok:

A Ryobi One+ rendszer

Az AEG Prolithium-Ion technológia

Milwaukee M18 FUEL

Természetesen a Szerszámdoboz Áruházban is rengeteg akkumulátoros szerszámgépet találsz! Nézd meg őket most!

Kattints a gombra, ha kíváncsi vagy rájuk!

Lájkolj minket Facebookon is, hogy le ne maradj semmiről!

Szerszámdoboz Áruház!

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!

Egyéb Akcióink

Milwaukee Akció

-
AEG Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció
- Ryobi Akció

Ha önnek bármely további kérdése lenne Milwaukee, AEG, Metabo és Ryobi akkus fúró-csavarbehatókkal vagy bármely más termékkel kapcsolatban kérjük keressen bennünket a 06203993-717-as telefonszámon vagy emailben az info@szerszamdoboz.hu címen és hozzáértő kollegáink segítenek önnek a legmegfelelőbb gép kiválasztásában.

Szerszámdoboz Áruház

A kommentek nincsenek engedélyezve