Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Ryobi R18 JS 18V One+ Szúrófűrész

 (0)    0

  Ryobi

Ryobi R18 JS 18V One+ Szúrófűrész

Ryobi szúrófűrész

Az alábbiakban bemutatjuk önöknek a Ryobi Akciójának keretében az új R18 JS 18V One+ dekopírfűrészét,
főbb funkcióit, illetve tudását. A félprofesszionális gépek között igen kiemelkedőnek számít, mégpedig a különböző funkciói miatt: szerszám nélküli szeszámcsere, pengevédelem, Speed Match és a változtatható sebesség. Csúcssebességét tekintve ez a 18V-os Ryobi szúrófűrész felveszi a versenyt a magasabb osztályú szúrófűrészekkel is (3000/p).

A Ryobi szúrófűrészészének használata mint a legtöbb Ryobi akkumulátoros gépé igen egyszerű. Az első dolgunk, hogy behelyezzük a szúrófűrészlapot. A vágás minőségétől függően válogathatunk a pengék közül, vannak durvább és simább vágáshoz valók, amelyek alkalmazhatóak fémhez, fához vagy speciális anyagokhoz. A lap behelyezés igen egyszerű: a hüvelykujjával tolja előre a lapbefogót fülét, így az kinyílik. Amikor elengedi a lapbefogót, az csak akkor tér vissza az eredeti helyére, ha a penge tökéletesen a helyére került.

Ryobi szúrófűrész lapcsere

A Ryobi pengevédelem funkciója már az első perctől érdekesnek tűnik. Ez lehetővé teszi, hogy a magasságot beállítsa, így választhat, hogy több vagy kevesebb fogat használ. Azonban sajnos ez a beállítás nem szerszám nélküli. Először a mellékelt imbuszkulccsal lazítsa meg a két első csavart. Húzza le az alapot, majd talál három kattanót, mely további hozzáférést biztosít a pengéhez. Először talán egy kicsit nehéz lesz őket megtalálni, de ha megszokja, már hamar megy.

A Ryobi "Speed Match" egy igen szórakoztató név, de kicsit megtévesztő. Ez valójában egy anyagfüggő sebesség-szabályzó funkció, mely a nevétől függetlenül egy igen remek alkalmazás. Ez már szerszám nélkül, egyszerűen állítható, a fűrész oldalán található kapcsolóval. Egy kis képi segítség is rendelkezésünkre áll, mely alapján el tudjuk dönteni, melyik feladathoz melyik sebesség illik.

Ryobi szúrófűrész Speed Match

A változtatható sebesség egy újabb funkciója a Ryobi fűrésznek. Egy kar segítségével 1100 és 3000 lökés/perc között változtathatjuk a gép sebességét. Ez a funkció segít fenntartani az állandó nyomást, akkor is, ha a vágás közben nem akarjuk mindig ugyanolyan erővel tartani a fűrészt. A ravaszbiztosító igen jól kiegészíti ezt a funkciót, ugyanis a segítségével sokkal egyszerűbben finomíthatjuk a sebességet akár vágás közben is.

Ryobi szúrófűrész sebességszabályzás

A ferdevágás bal és jobb oldalra is lehetséges 45°-ig, amelyet imbuszkulcs segítségével tudunk állítani. Ha meglazítja a két csavart, akár 15, 30, 45 fokban is használhatja a Ryobi R18 JS szúrófűrészt.

Ryobi szúrófűrész ferdevágás

A Ryobi odafigyelt az ergonómikus kialakításra, a gumírozott felület igen felhasználóbarát lett,elég könnyű a kezelése, illetve a rezgést is nagymértékben elnyeli.

Ryobi szúrófűrész használatban
Ryobi szúrófűrész használatban


összességében egy igen remek kis fűrész. 1 óra használat után az akkumulátor még bőven 50% felett maradt (4,0Ah), pedig használtam igen durva vágásokhoz is. A legnagyobb hiányossága a porelfújó ventillátor. A Ryobi azonban fejlesztést ígért a következő modellre. A másik, ami jó lenne, az az összes funkció szerszám nélküli állítása, főként ugye a pengevédelem és a ferdevágás esetében. Tehát összefoglalva a Ryobi R18 JS szúrófűrésze egy remek ár-érték arányú gép. Ajánljuk a házkörüli munkákra vagy a profiknak mint kiegészÍtő gép.



Ez a Ryobi szúrófűrész több verzióban: akku és töltő nélkül, 2x1,5Ah akkuval, 2x4,0Ah akkuval a megvásárolható a Szerszámdoboz Áruházunkban vagy megrendelhető a szerszamdoboz.hu oldalon keresztül.

Ne feledje: Szerszámdoboz - Minden ami Ryobi Akció!

A kommentek nincsenek engedélyezve