Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Itt az ősz, hullanak a Ryobi szénkefementes gépek!

 (0)    0

  Ryobi

Megérkezett az ősz. Tudom, ezzel semmi újat nem mondtam, hisz elég kinézni az ablakon: az orrunk az első másodpercben lefagy, a színek csodálatosak, a levelek a létező összes színben pompáznak. Már ameddig még látjuk őket, hiszen a hamarosan következő óraállítás után már délután fél 6-kor koromsötét lesz.

Itt az ősz! Ideje elővenni a Ryobi gépeket!
Csodálatos ilyenkor a természet, megéri kihasználni a jó időt!

Addig azonban még van másfél hét, ráadásul most még az idő is elég kellemes napközben, ideje kihasználni és kimenni egy kicsit barkácsolni, fúrni-faragni.

Azaz: tesztelni az új akkus Ryobi gépeket!Megérkeztek ugyanis az ŐSZI AKCIÓ-val az új akkus Ryobi gépek, és meg kell mondjam, elég jól sikerültek! Bár a Ryobi nem egy ipari, profi márka, főként házkörüli, barkácsolási célra ajánlott, most rendesen belehúztak! Olyan szénkefementes szerszámokat dobtak elénk, hogy nem csak a mi állunk esett le, de a profi gyártók termékmenedzserei is felhúzták a szemöldöküket! Bár néhány kisebb gyártó ugyan próbálkozott már azzal, hogy a nem profi felhasználásra szánt gépeiket szénkefementes motorokkal szerelik, ez azonban általában csak marketingduma, ugyanis hiába kefementes a gép, ha egyébként erőtlen, gyenge és vacak minőségű.

Ryobi szénkefementes gépek


Az új kefementes motorokhoz már az e-control elektronika tartozik, optimalizálva és kontrollálva a motor működését
!

De nem a Ryobi! Az Angliában és Franciaországban nem véletlenül népszerű japán gépek itthon is kezdenek elterjedni, sok háztartásban egész szép Ryobi-gépcsaládot lehet felfedezni, sőt, egyre többen jönnek vissza hozzánk kizárólag Ryobi szerszámért! Bár hivatalosan nem létezik fél-profi kategória, a Ryobi pontosan ide pozícionálja magát, a gépek ugyanis klasszisokkal jobbak, mint a nagyáruházak szokásos barkácsgépei. Azonban azt tudomásul kell venni, hogy nem napi 8-12 órás profi használatra lettek fejlesztve.És nem is húzom tovább az időt, jöhet a lényeg, amiért igazából idekattintottál!


Ryobi 18V ONE+ akkumulátorok


Az új ONE+ akkuk még kinézetre is sokkal jobbak!összesen 3 kefementes gépet és egy innovációt hoztam mára: lesz egy 18V-os láncfűrész, egy hidraulikus és egy szénkefementes ütvecsavarozó és egy 125-ös sarokcsiszoló.

Ryobi OCS1830 Szénkefementes akkus láncfűrész. A környezetkímélő.Az ősz már itt van, lassan a tél is, vele együtt pedig a hideg. Éppen ezért aktuális egy láncfűrész, hiszen egyik fa sem vágja fel magát szép, közel egyforma nagyságú kuglikra. Bár ezzel a fűrésszel néha olyan érzés, mintha semmit sem kéne csinálnunk...

Ryobi OCS1830 Szénkefementes láncfűrész

Mint kés a vajon! És viszlát benzinszag...Sok gyártó próbált már szénkefementes láncfűrészt piacra dobni, de egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel. Az etalon ilyenkor persze mindig egy benzines gép, hiszen a kerti gépek között még mindig messze az a csúcs. Mind teljesítményben, mind teherbírásban, mind üzemidőben. Éppen ezért újdonság, amit a Ryobinak sikerült kifejlesztenie, hiszen az OCS1830 hozza a hasonló méretű benzines gépek teljesítményét. Ráadásul mindezt az akkus gépek előnyei mellett: minimális kopóalkatrész, nincs benzinszag, nincs károsanyag-kibocsátás, szinte 0 karbantartási igény, és sokkal csendesebb is.

A gép egyébként a 18V ONE+ család tagja, így az akku a család összes további gépével kompatibilis. A kefementes technológiának hála a motor sokkal tartósabb, mint a korábbi gépeknél, ám nem ez az egyetlen eleme a gépnek, ami rendkívüli módon bírja a terhelést. A profi minőségű, 30cm-es Oregon lánc, a hozzáillő láncvezetővel úgy viszi a keményebb fát is, mint kés a vajat. Mindehhez ráadásul olyan funkciók társulnak, mint az automatikus olajzás, a mechanikus láncfék vagy a szerszám nélküli láncfeszesség állítás.

Ryobi OCS1830 Szénkefementes láncfűrész

Idén tavasszal teszteltük is az OCS1830-at, méghozzá Angliában, a Ryobi 2017-es európai konferenciáján!Természetesen attól, hogy a gép megkapta ezt az innovatív Brushless motort, valamint a korszerű elektronikát, nem jelenti azt, hogy akkor ezzel állj neki a szomszédos erdő kivágásának. A 30cm-es vezetőből kiindulva inkább gallyazáshoz, a tűzifa darabolásához vagy kisebb fásszárúak kivágásához lesz tökéletes, hiába is vennéd meg mondjuk ácsmunkákhoz...Ára: 49.900Ft


Nézzük a többieket:

Ryobi 1/4" Akkus ütvecsavarozók


A teljes paletta: bármilyen feladatot kell megoldani 1/4"-es csavarozóval, a Ryobi tud rá megoldást!Az igényes barkácsolók (nem azok, akiknek két furat is komoly melót jelent) általában nem elégednek meg egy géppel, hiszen azért egy fúrócsavarozóval sem lehet mindent megoldani... A sorban a második általában egy fűrész (körfűrész vagy szúrófűrész), illetve egy ütvecsavarozó lesz. Most inkább az utóbbival foglalkozunk, ugyanis a Ryobi hozott két új gépet is, ezzel 4-re bővítve az ¼"-es gépek palettáját. Az alapszintű RID1801M és a háromsebességes R18ID3 mellé most megérkezett az olajnyomásos technológiát alkalmazó R18QS és a szénkefementes R18IDBL.

Ryobi R18QS Hidraulikus ütvecsavarozó. A csendes.A Milwaukee és az AEG után a Ryobi is előállt a maga "csendes ütvecsavarozójával". Persze ez nem véletlen, hiszen ez a 3 gyártó egy befektetési csoport keze alatt fut, szóval mondjuk úgy, a termékfejlesztők egész jól ismerik egymást... A technológia egyébként nem bonyolult: míg idáig két körmöstárcsa találkozott, és ezáltal jött létre az "ütés", addig ezt most felváltotta egy hidraulikus rendszer. Itt nem találkozik fém a fémmel, éppen ezért jóval csendesebb a használat során. A klasszikus gépekhez képest egy jelentős 35-40%-kal csökkent a zajszint, ez pedig már a fülnek is sokkal kellemesebb.

Minden, amit az R18QS-ről tudnod kell!Persze ez a gép soha nem fog autókerék-anyákat leszedni, vagy fenyőbe 1 méteres facsavarokat betolni. Mint említettem, a gép ¼" bitbefogású, ráadásul mindössze 45Nm nyomatékot tud, ezzel pedig inkább a könnyedebb, precízebb munkákhoz lesz tökéletes. Mindezt segíti a kompakt mérete, és az 1.36kg-os súlya is.Ára: 47.900FtRyobi R18IDBL Szénkefementes ütvecsavarozó. A legjobb.Legalábbis így hirdetik: a "Ryobi valaha legjobb ütvecsavarozója". Mindez 270Nm teljesítményt jelent, ami a többi márka gépeihez képest is jelentős, a Milwaukee legerősebb ¼"-es csavarozója is 203Nm-t tud, ez pedig 30%-os különbség! Mindezt elsősorban a szénkefementes motor és az új intelligens elektronika biztosítja, így egy 2.5Ah-s akkuval akár 284 csavart tudunk becsavarni (4x65mm csavar C24-es fenyőbe).

Ryobi R18IDBL Szénkefementes ütvecsavarozó

Bár rövidujjúban egy darabig nem megyünk most a szabadba, az R18IDBL bőven kárpótol az ilyen apró problémákért!Emellé kapott egy ún. DeckDrive módot is, mely megfelelően optimalizálja az erőátvitelt, kifejezetten fába történő csavarozásnál, ami ilyen erő mellett kelleni is fog... 270Nm-nél egy kisebb csavar simán beletörik az anyagba, éppen ezért szabályozható a teljesítmény, összesen 3 különböző fokozatban. Maga a géptest itt is elég kompakt, és még az R18QS-nél is könnyebb, mindössze 1.1kg. A Ryobi szerint a tökéletes ergonómia-teljesítmény arány megtartásához a 2.5Ah-s akkut érdemes használni hozzá.Ára: 41.300 Ft


Így tehát végre teljes a paletta, ha házkörüli csavarozásról van szó, ezek után bármilyen facsavar kerül hozzánk, nem okozhat gondot...
Ryobi R18AG7 Szénkefementes sarokcsiszoló. Az energikus.Nagyon nehéz megállni, hogy az új R18AG7-et ne használjuk ipari célra... Ugyanis brutálisan erős, lefullasztani is rendkívül nehéz, így mind csiszolási munkákhoz, mind vágási, darabolási feladatokhoz tökéletes, méghozzá elég komoly mértékig. A Brushless motor súrlódásmentes működése kiváló vágásteljesítményt jelent, ráadásul az új elektronika magabiztosan tartja fenn a nyomatékot és a fordulatszámot mindenféle terhelés alatt.

Ryobi R18AG7-0 Szénkefementes sarokcsiszoló

Teszteltük: zseniális! Az új gép sokkal szebben terhelhető, mint a sima R18AG.A specifikációban semmi érdekeset nem találunk, a gép a jól bevált 18V ONE+ termékcsalád tagja, a 125mm-es tárcsa pedig maximálisan 11 ezerszer fordul meg percenként, persze mindezt üresjáraton. A 2.2kg pedig akkor sem tűnik vészesnek, ha hozzáadjuk az akkumulátort. Hisz anélkül úgyse nagyon fogjuk használni...összességében tehát elég nehéz belőni, mi is a Ryobi célja ezzel a géppel. Ipari célra nem igazán használható, hiszen az akár garanciavesztéssel is járhat. A házkörüli munkáknál pedig nem jut eszembe olyan feladat, amivel a szénkefés R18AG ne birkózna meg gond nélkül. Persze az üzemidő, az élettartam, és úgy összességében a teljesítmény is messze az új gép felé billenti a mérleg nyelvét, kérdés, megéri-e ez a +10.000Ft-ot...


Ára: 37.900Ft

Persze a Ryobi nem csupán ezt a 4 gépet dobta piacra idén ősszel, ezért érdemes folyamatosan követni a Facebook-oldalunkat, illetve webáruházunkat is, ahova természetesen felkerülnek a legújabb gépek!

Akciós Ryobi gépeink eléréséhez kattints a gombra.

Lájkolj minket a Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb hírekről, akciókról!

A kommentek nincsenek engedélyezve