Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Bemutatjuk a Metabo 1550W-os sarokcsiszolóját: WEV 15-125 Quick!

 (1)    0

  Metabo

Csiszolnál, vágnál valamit, de nincs mivel? Adunk egy tippet, mi lehet a tökéletes választás!

Bemutatjuk a Metabo WEV 15-125 QUICK sarokcsiszolót, amely minden felhasználási területen megállja a helyét.


Egy 125mm-es, 1550W-os sarokcsiszolóról van szó, ami valljuk be, elég durva. Ritkán találkozik az ember ekkora teljesítménnyel egy ilyen kis gépnél. Legtöbben inkább a 800-1000W-os gépeket veszik. Azonban, ha inkább a professzionális minőséget vagy a megállíthatatlan erőt keresed, a WEV 15-125 Q biztosan megfelel majd. Erre az eltéveszthetetlen mélyzöld szín és a Metabo neve ad garanciát, a stuttgarti cég ugyanis majdnem 100 éve a világ élvonalába tartozik, éppen ezért az összes általuk készített termék a prémium ipari kategória palettáján kap helyet.

Metabo WEV 15-125 QUICK SAROKCSISZOLÓ


Metabo WEV 15-125 QUICK sarokcsiszoló, a precíz munkákhoz

A piacon természetesen a 125mm-es a legelterjedtebb sarokcsiszoló, hiszen kompakt méretének köszönhetően bárhol használható, ráadásul a paletta árban, teljesítményben és funkciókban is igen széles. Ha már funkciók, talán neked is feltűnt a WEV 15-125 Quick nevében a 'Quick' szócska.

Szerszám nélküli tárcsa csere?

Hányszor tetted biztos helyre a körmöskulcsot, hogy csak odakapsz érte és pillanatok alatt lecseréled a csiszolókorongot vágókorongra? Aztán kiderült, hogy az a biztos hely mégsem olyan biztos. Erre ad megoldást a Metabo M-Quick rendszere, ami a tárcsacsere kényelmesebb, gyorsabb lehetőségét biztosítja szerszám nélkül. A tárcsarögzítő anyát könnyedén, kézzel letekerhetjük. Maga a tárcsarögzítő az átlagosnál nagyobb peremmel rendelkezik és a külső része érdes, elősegítve az ujjak tapadását. Így a tengelyzárat biztosítva könnyedén kézzel meg tudod húzni, és már mehet is a munka.

Metabo M-QUICK szerszám nélküli tárcsa csere

Mint fentebb említettem
a gép teljesítménye 1550 watt. Első gondolatra ez rengetegnek tűnhet, ami igaz is.
A régi készülékeknél akár gondot is okozhatna ekkora teljesítmény, ugyanis ez könnyedén kicsavarja az ember kezét, ha a vágótárcsa hirtelen beragad az elvágandó anyagba, és hirtelen megszorul, blokkol. Ennél a teljesítménynél már jól jön a Metabo S-automatic mechanikus biztonsági kuplung, ami a lehető legkisebb szintre csökkenti a visszacsapódást a tárcsa blokkolásakor.




S-automatic kuplung, a maximális biztonság érdekében

Könnyedén vághatsz vele vastagabb fémeket, csiszolhatsz gerendákat, léceket. Legkorszerűbb elektronikának köszönhetően igénybevételkor sem esik le a fordulat, mindig a beállított fordulatszámon igyekszik pörögni. A WEV 15-125 már a legmodernebb elektronikát kapta meg, ami ekkora teljestímény mellé szinte kötelező is. Ezt elsősorban a nagyobb teljesítményfelvételű alkalmazásoknál érezheted majd, ugyanis az elektronika szépen, egyenletese adagolja a nyomatékot, így a fordulatszám konstans marad.

A fordulatszám szabályozható, ami 125mm-es sarokcsiszolóknál nem túl gyakori. Így ezt a nagy teljesítményt könnyedén kordában tudod tartani és precízen lehet vele dolgozni. A helyes fordulat kiválasztása fontos, mert ha műanyagot, festett, vagy bármilyen hőre érzékeny felületet munkálsz meg, akkor kárt tehetsz benne. A felület a túl nagy fordulat miatt megolvadhat vagy megéghet, így akár az egész munkadarab tönkre mehet a koronggal együtt. Alacsony fordulaton akár polírozni is tudunk, szebbé téve a festett felületeket.

Amennyiben érdekel pár hasznos információ a sarokcsiszolókról, olvasd el korábbi cikkünket!

Sokan attól félnek, hogy egy ilyen erejű sarokcsiszoló már nem az "egykezes" kategóriába tartozik, így a kezelése, használata is nehezebb lesz, mint a kisebb társaié. Ebben a gumírozott géptest segít a szinte korlátlan teljesítményt kézben tartani. Bár minimális igazság van abban, hogy egy ilyen gép egyértelműen nagyobb lesz, mint egy 600W-os flex, a Metabo világhírű fejlesztőmérnökei mindenhol képesek csodát tenni, és most sincs ez másképp. Ahogy haladunk előre az időben, úgy képesek egyre nagyobb teljesítményt egyre kisebb gépekbe préselni, és ez tökéletesen látszik a WEV 15-125-nél is. A hajtóműház rendkívül keskeny, a letisztult vonalaknak hála még kisebbnek látjuk a gépet, ráadásul a 2.5kg-os súlya is újabb pluszpontot eredményez, hisz általában a 1200W-os kategóriában látunk ilyen adatot.



Metabo WEV 15-125 Quick Sarokcsiszoló

Metabo WEV 15-125 QUICK sarokcsiszoló munka közben

A szépen elhelyezett gumírozás, eredeti külsőt kölcsönöz a sarokcsiszolónak. Piros részek szépen kiemelkednek a fekete és mélyzöld géptestből, így az egyik legfeltűnőbb része a fogantyú. Mint minden része a gépnek, ez is rejt egy kis meglepetést. A markolat rezgésszegény Metabo VibraTech (MVT) kiegészítővel van szerelve amely megelőzi, hogy munka közben szétrázza a kezed, így kényelmessebbé téva a munkát.

Ár: 36 900 Ft

Metabo gépeinkért kattints a gombra.

Lájkolj minket a Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb hírekről, akciókról!

A kommentek nincsenek engedélyezve