Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
Ez meleg volt! Bemutatjuk a Milwaukee M18 BHG hőlégfúvót

Ez meleg volt! Bemutatjuk a Milwaukee M18 BHG hőlégfúvót

 (5)    1

  Milwaukee

Milwaukee M18 hőlégfúvó: nincsenek kábelek, nincsen bután

hőlégfúvók számára rengeteg felhasználási lehetőség van (festék eltávolítása, műanyag megmunkálása, forrasztásra és szárításra stb.), sokan elsősorban hőre zsugorodó csatlakozókhoz használják őket. Az ötlet, hogy mindez kábelek és pb gáz nélkül is kivitelezhető, felkeltette az érdeklődésünket, úgyhogy bemutatjuk nektek a Milwaukee akkumulátoros hőlégfúvóját!

Előnyök

  • Nincs vezeték, nincs bután
  • Nagyszerű a gyors munkákhoz, pl műanyag megmunkálásához
  • A kompakt kialakítás kiválóan alkalmas a vezérlőpanelekben való munkavégzéshez
  • A nagy teljesítménynek köszönhetően kevesebb idő alatt végzünk a munkával
  • A praktikus fémakasztó megvédi a kopástól a gépet

Hátrányok

Ajánlás

A Milwaukee M18 hőlégfúvót futási ideje miatt ugyan nem lehetséges órákon keresztül különböző munkákra befogni, de annyira erős és hatékony, hogy bátran otthon hagyhatjuk a vezetékes hőlégfúvónkat és nyugodt szívvel használhatjuk ezt a munkánk során.

Ha többet szeretnél tudni a hőlégfúvókról, olvasd el korábbi, "Hőlégfúvó: a szakemberek házisárkánya!" c. cikkünket is!

Teljesítmény

Hősugárzás

A Milwaukee M18 BHG hőlégfúvó egy kerámia fűtőtekercset ("nagy teljesítményű fűtőtekercset") használ, és bármelyik M18 akkumulátorral képes hőt termelni. Ez 470 fokig melegszik, ami kicsit kevesebb, mint sok elektromos hőlégfúvó esetén. A Milwaukee saját vezetékes modellje eléri az 537 celsius fokot is, de vannak olyanok is, amelyek 700 vagy annál magasabb értéket is elérik.

Ahhoz, hogy maximálisan kihasználd a gépben rejlő lehetőségeket, meg kell ismerned és értened a korlátjait. A minden napos műanyag megmunkáláshoz ez a hő elegendő. Ha viszont olyan feladatnál akarod használni, ahol szükség van a hőszabályozásra, mint például festék eltávolításánál vagy fagyott csövek kiolvasztásánál, akkor nem biztos, hogy ez lesz a legjobb választás.

Pozitívum, hogy a hőlégfúvó gyorsan felmelegszik. A Milwaukee állítása szerint a gép 7 másodperc alatt eléri a kellő hőfokot, de természetesen a csúcshőmérséklet eléréséhez kicsivel több időre van szüksége.

Ez a hőlégfúvó nagyon kompakt, mindösszesen 16 cm. Mivel gyakran a vezérlőpanelek belsejében kell vele dolgozni, így sokkal kényelmesebb ezeknél a szűk helyeken, mint a vezetékes társaik.

Futási idő

A hő létrehozása nem egyszerű feladat. Emlékszünk még arra, amikor Robert Förstemann világbajnok pályakerékpározó egy kísérlettel igazolta, hogy emberi erővel is képesek lehetünk pirítóst sütni. Förstemann addig hajtotta a szobakerékpárt, amire egy 700W-os piritót kötöttek, míg végül el nem készült a két szelet pirítós. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a német olimpiai bronzérmes sportolót Quadzillának, azaz Combzillának becézik, ugyanis nem kevesebb, mint 74 cm körfogatú combja van, így amennyiben spórolni szeretnél az áramszámládon, minden bizonnyal másik utat kell választanod...

Kanyarodjunk vissza a hőlégfúvónkhoz. A fentiek ismeretében talán már nem meglepő, hogy a Milwaukee M18 BHG hőlégfúvó egyetlen hátránya a rövidke futási ideje. 5.0Ah-s akkumulátorral használva nagyjából 18-19 percig tudjuk használni, bár itt azért szeretnénk megjegyezni, hogy ez sok alkalmazáshoz elegendő, ráadásul egy második akku használatával ezt már meg is tudjuk duplázni.

Természetesen nagyobb teljesítményű akkumulátorral hosszabb működési időt is elérhetsz egy töltéssel. Azt javasoljuk, hogy 5.0Ah vagy magasabb kapacitású akkumulátorral használd csak a gépet. Ha a munkahelyed megköveteli a hőlégfúvó használatát, akkor akár 8.0Ah, 9.0Ah vagy 12.0Ah akkut is behelyezhetsz a szerszámgépbe, ezzel növelve a töltések közötti időt. Ugyanakkor ha folyamatosan szükséged van a hőlégfúvóra, akkor lehet, hogy egy erősebb, vezetékes gép lesz a neked való...

Funkciók

Egyszerű beállítás

Első pillantásra sokaknak talán hiányzik a két hőmérséklet beállítás, de minél többet használod majd a hőlégfúvót, annál előbb rá fogsz jönni, hogy elég lesz ez az egy hőmérséklet is.

Fémakasztó

Az egyik legjobb dolog ebben a gépben! Ha szűk helyen dolgozol, könnyű beütni a hőlégfúvót, ami könnyedén baleset-veszélyessé válhat. Az akasztó ennek megelőzésére szolgál.

Fúvókák

A gépet két fúvókával, közte egy szűkítő fúvókával szállítjuk. Ez a legtöbb hőlégfúvót igénylő alkalmazáshoz bőven elegendő, de ha valaki több fúvókát szeretne, az M18 BHG a 49-80-0300 számú tartozékkészlettel kompatibilis.

LED-fény

Beépített LED fény a munkaterület megvilágításához.

Ár

A Milwaukee M18 BHG hőlégfúvót a Szerszámdoboz Áruházból lehetőséged van alapgépként és 2x5.0Ah akkuval és töltővel szállítva is megvásárolni. Előbbi 50.690.- forintba, utóbbi pedig 124.740.- forintba kerül.

Ami az akkus hőlégfúvókat illeti, jelenleg nincs igazán vetélytársa a Milwaukee-nak. A Ryobi kiadott egy hasonló gépet, ami akkumulátor és töltő nélkül 28.000.- forintba kerül. Azt is tudni lehet már, hogy a DeWalt még ebben a hónapban piacra fog dobni egy hasonló modellt, ami körülbelül 33.600.- forintba fog kerülni.

Konklúzió

A Milwaukee M18 hőlégfúvót futási ideje miatt ugyan nem lehetséges órákon keresztül különböző munkákra befogni, de annyira erős és hatékony, hogy bátran otthon hagyhatjuk a vezetékes hőlégfúvónkat és nyugodt szívvel használhatjuk ezt a munkánk során.

Milwaukee M18 BHG hőlégfúvó specifikáció

  • Feszültség (V) 18
  • Hossz 16cm
  • Szélesség 6,6cm
  • Hőmérséklet tartomány (°C) 470
  • Levegő mennyisége (l/perc) 170
  • Megengedett környezeti hőmérséklet (°) -18 - +52
  • Súly akkumulátorral (kg) 1.4

Bízunk benne, hogy cikkünk segítségével sikerült megismerned a Milwaukee M18 BHG akkus hőlégfúvót. Mindenesetre ha valamiért mégsem győzött volna meg ez a modell vagy csak nem vagy az akkumulátoros gépek híve, még mindig ott vannak a vezetékes kézi hőlégfúvók, ami többek között olyan nagy márkákból is elérhető, mint az AEG, az Einhell, a Hecht, a Metabo, vagy éppen a Bosch, így mindenki megtalálhatja a maga kedvencét.

Oszd meg véleményedet a hőlégfúvóval kapcsolatban, vagy írd meg kommentben, hogy Te milyen szerszámgépet használsz ezekre a feladatokra!  

  •  Kommentek ( 1 )
Máthé Zoltán
 Máthé Zoltán
lehet ehhez a géphez külön koffert vásárolni? Egyébként nagyon erős kis jószág.
oldal:1
Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód