Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek
Áttörés!! Új Metabo SDS-Max fúró-vésőkalapácsok és vésőkalapácsok szénkefe nélküli technológiával

Áttörés!! Új Metabo SDS-Max fúró-vésőkalapácsok és vésőkalapácsok szénkefe nélküli technológiával

 (4)    0

  Metabo

Az extrém bontási műveletek rendkívül nagy teljesítményt igényelnek. A Metabo új SDS-max kombikalapácsa és vésőkalapácsa ennek a követelménynek kefe nélküli motorral és optimalizált ütőművel igyekszik megfelelni. Ennek köszönhető, hogy a Metabo fúrókalapácsai jelenleg a leggyorsabbak és a leghatékonyabbak a piacon. Ez azonban nem minden: kettős rezgéscsillapítással és hatékony porelszívással az új SDS-max kalapácsok sokkal könnyebbé teszik a nehéz alkalmazásokat. A hat méter hosszú kábel biztosítja a maximális szabadságot az építkezésen.

Teljes sebességgel előre!

A Metabo KHEV SDS-max kombikalapács elérhető 5kg-os, 8kg-os és 11kg-os osztályban is, a Metabo MHEV SDS-Max vésőkalapács pedig 5kg-os és 11kg-os osztályban. Mindegyik típus erőteljes és robusztus szénkefe nélküli motorral van felszerelve. „A kefe nélküli motorok nagyobb hatékonysággal és hosszabb élettartammal rendelkeznek, ráadásul kevesebb karbantartást igényelnek” - magyarázza Jörg Stoschus, a Metabo építőipari kereskedelem kompetenciaközpont vezetője. Az új SDS-Max kalapácsok speciálisan optimalizált, nagy teljesítményű ütőműnek köszönhetően maximális előrehaladást biztosítanak a fúrásban, ami nagy lebontó teljesítményt eredményez. A kefe nélküli motor terhelés alatt is konstans munkavégzést biztosít, az opcionális fordulatszám- és ütőenergia-csökkentés segítségével pedig az anyaghoz illően végezhetjük a munkánkat. A maghajtó - és motorház robusztus alumínium présöntvényből készült, ami még hosszabb élettartamot eredményez, és kíméli a kezelőjét. A nürtingeni székhelyű német cég egy kompromisszum nélküli hároméves garanciával garantálja a tartósságot, amely magában foglalja a forgó és kopó alkatrészeket is.

Szilárd tapadás

Az SDS-max kalapácsokat különböző fúrási és bontási alkalmazásokhoz használják nap, mint nap. Ezeknek a szakembereknek gyorsan és hatékonyan kell dolgozniuk, az erős rezgés pedig csak még fárasztóbbá teszi a munkát.” - mondta Stoschus. Az új SDS-Max kalapácsok, a Metabo KHEV 5-40 BL kombikalapács, a Metabo KHEV 8-45 BL kombikalapács, a Metabo KHEV 11-52 BL kombikalapács, valamint a Metabo MHEV 5 BL vésőkalapács és Metabo MHEV 11 BL vésőkalapács kétféle módon van felszerelve a túlzott rezgés ellen: egyrészt a hajtóműről lekapcsolt kézi markolat, másrészt az ütést elnyelő ellenrezgő tömeg csökkenti az aktív vibrációt. „Ez a speciális anti-vibrációs rendszer hatékonyan ellensúlyozza azokat a nagy erőket, amik a gép használata közben keletkeznek” - mondta Stoschus, majd hozzátette: „Az ellenrezgő tömeg anélkül csökkenti a rezgéseket, hogy az hatással lenne a gép teljesítményére. Ezt követően a felhasználó kevesebb rezgésnek van kitéve, és több ideig tud dolgozni a kalapáccsal.

Hatékony porelszívás

Az erős rezgés mellett van még egy dolog, ami megnehezíti a fúró-vésőkalapácsokkal való munkát: a por. A kalapácsfúrás vagy vésés betonban, falazatban, vagy kőben egészen más, mint tiszta anyaggal dolgozni. „A hatékony porelszívás nemcsak a felhasználó egészségét védi, a szakszervezetek és szövetségek számos helyen előírják” - mondta Stoschus. Az ESA max porelszívó készlet az új SDS-max kalapácsokkal kompatibilis, különböző fúró és véső alkalmazásokhoz használható többféle fúrószárral és véső bitekkel. A telepítés egyszerű és szerszám nélkül is lehetséges. Az ESA max kompatibilis minden új, 2018 után kiadott Metabo SDS-max kalapáccsal és minden Metabo M és H porszívóval. A fúrók és véső bitek anélkül cserélhetők, hogy el kellene távolítanunk a porelszívó rendszert.

Együtt könnyebb

A megfelelő tartozékokról sem feledkezett meg a Metabo: „Az SDS-Max területén a Metabo a tartozékok széles skáláját kínálja az alapoktól a prémium kategóriáig” - mondta Alexandra Haas termékmenedzser. Az új SDS-Max Pro4 Premium fúró bit egyedülálló, tömör fém fejjel és 4-éllel rendelkezik a különösen hosszú élettartam és ellenállás érdekében legerősebb betonban. Az acéltest és a teljes karbidfej közötti erős hegesztett csatlakozás rendkívül nagy ellenállást biztosít a terhelés és a hő ellen. „Ezzel az SDS-Max Pro4 Premium fúróbit 50% -kal tartósabb és 35% -kal gyorsabb, a jelenlegi piaci szabványnál” - mondja Haas. A 90 fokos központozó hegy pontos felfúrást és csekély kitörést eredményez a furat szélén. A fúrószár minden szabványos alkalmazást lefed 16-28mm átmérő között. Az SDS-Max Pro4 fúró bittel, ami tömör fém fejjel és S vágóéllel , valamint aktív központozóval rendelkezik, könnyedén fúrhatunk 15-52mm-es furatokat betonban, falazatban és kemény terméskőben. A belépő szintű szegmensben az SDS-Max Classic új, 4 vágóélű 16-40 mm-es fúrási átmérőjű fúróbit a megfelelő választás. „Az összes fúrót és vésőt megtalálja nálunk” - mondta Haas.

Műszaki adatok áttekintés

SDS-max kombikalapácsok KHEV 5-40 BL / KHEV 8-45 BL / KHEV 11-52 BL SDS-max vésőkalapácsok MHEV 5 BL / MHEV 11BL
Max. egyedi ütőenergia (EPTA) 8.7 / 12.2 / 18.8 J 8.7 / 18 J
Max. ütésszám 2,900 / 2,900 / 2,360 min-1 2,900 / 2,100 min-1
Névleges teljesítményfelvétel 1,150 / 1,500 / 1,500 W 1,150 / 1,500 W
Üresjárati fordulatszám 350/500 / 210/300 / 200/270 min-1 – / –
Max. fúrási átmérő kalapácsfúrással 40 / 45 / 52 mm – / –
Véső pozíciók 12 12
A felfogó nyakátmérője 65 / 80 / 85 mm 65 / 85 mm
Súly (fogantyúval, kábe nélkül) 8.3 / 10.1 / 12.4 kg 7.9 / 12.2 kg
Méretek (HxSZxM) 487x108x253 / 536x117x253 / 585x117x263 mm 487x108x253 / 585x117x266 mm

Konklúzió

A Metabo termékek napról napra bizonyítják teljesítőképességüket. A professzionális alkalmazások során – a legkeményebb feltételek mellett – világszerte. Ezek a szerszámgépek a tartozékokkal és a porelszívással mindenre kiterjedő, erőteljes rendszert alkotnak, amely maximális teljesítményt és hosszú élettartamot biztosít.

Bízunk benne, hogy cikkünk segítségével sikerült megismerned a Metabo KHEV SDS-max kombikalapácsot és a Metabo MHEV SDS-Max vésőkalapácsot. Mindenesetre ilyen fúró-véső-bontókalapácsok ma már elérhetők szinte minden márkából, úgy mint az AEG, a DeWalt, a Bosch, a Hitachi (Hikoki), a Milwaukee vagy éppen az Einhell. A választást tovább nehezíti, hogy a hálózati gépek mellett a piacon már fellelhetők az akkumulátoros kalapácsok is.

Oszd meg véleményedet a Metabo kalapácsaival kapcsolatban, vagy írd meg kommentben, hogy Te melyik márka szerszámgépeiben bízol!  

Komment elküldve a moderátornak
Szólj hozzá
Ellenőrzőkód