Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

A kiváló gérvágó - AEG PS 254 L

 (0)    0

  AEG

Most mindent megtudhat az AEG PS 254 L Gérvágófűrészről...


... és a hozzá tartozó PSU 1000 vagy az MSUV 275 állványról is!


AEG PS 254 L Gérvágó



Mint sok más gérvágóval rendelkező felhasználónak, vannak jobb és rosszabb tapasztalataink. Ezek azt mutatják, hogy a felhasználók a
problémát szinte minden egyes alkalommal a gépre fogják. Azonban az igazság az, hogy nem mindig a szerszámmal van a hiba… Sokkal inkább a vásárlási szokásunkkal. Manapság az ember úgy vesz gépet, hogy kiválasztja a lehető legolcsóbb gépet abban a kategóriában, ami számára megfelel. Az otthoni barkácsolóktól kezdve a profikig, többnyire mindenki így vesz szerszámgépet. Azonban ez a technika visszaüthet, ugyanis simán kaphatunk egy alulméretezett, gyenge teljesítményű vagy egyszerűen csak gagyi gépet.


Éppen ezért bemutatjuk az AEG PS 254 L Gérvágóját, így ön is pontosan tudni fogja, mit is kap a pénzéért.


A gép kicsomagolása és összeszerelése nem túl bonyolult, bár van néhány csavar és fogantyú, amiről lassabban derül ki hová is való. A teljes felállítás összesen körülbelül 35-50 perc. A gérvágó kinézete elég tetszetős, és ergonómikus funkciókkal is rendelkezik, mint pl.: kényelmes markolat, ésszerűen elrendezett biztonsági kapcsoló és a kioldó elhelyezése. Az elhelyezése és a kezelése is igen egyszerű, hiába a nagy méret. Az egykezes alkalmazás nem mindig lehetséges, azonban a fogantyúknak és akasztóknak köszönhetően ez sem okoz gondot. A ferdevágás funkció balra és jobbra is 50°-ig biztosít, illetve a munkadarab könnyedén megfordítható, attól függően, hogy jobbos vagy balos vágást szeretnénk.


1. A lézer egyszerűen kezelhető és nagyon hasznos is tud lenni.


AEG PS 254 L Gérvágó





AEG PS 254 L


A lézermutató beállítása és használata is igen egyszerű. Ez egy elég jó funkció bármilyen körülmény mellett, jelentősen megnöveli a pontos vágásaink számát. Ami, hogy, ha a gép elmozdul, ütést kap, a lézer elmozdul, a vágások a továbbiakban pontatlanok lesznek. Az AEG megoldotta ezt a gondot, ugyanis a lézer újrakalibrálható, így az elmozdulás bármikor könnyen kijavítható, és újra a helyes vágási vonalat fogja mutatni. A beépített lézerfény mellé az AEG felszerelt egy igen erős fényű LED lámpával is, ami segít, ha a munkakörülmények nem elég világosak. És ha már világos… a különböző lézerek többnyire alig láthatóak napsütésben, azonban a PS 254 L- nél ilyen probléma sincs!


2. Gyors, fennakadásmentes, pontos vágás.


A gérfűrész teljesítménye rendkívüli, az összes fajta/féle fát kiválóan vágja, 90°-nál akár 215mm hosszban és 90mm vastagságban. Az ismétlődő vágásokat lehetővé tevő bemarások a szokásos értékeknél, 15, 22,5, 31,6 és 45°–nál kerültek kialakításra. A fűrész csúsztatható funkciója igen könnyen és egyszerűen használható. A kicsi, de erős pillangócsavar rendkívül jól tartja a helyén, amikor inkább a fix pozíciót preferáljuk. A profiknak egy külön funkció is van a fűrészen: egy funkció, amivel a díszlécet sokkal egyszerűbben tudjuk elhelyezni és vágni. Akik dolgoztak már díszléccel, tudják, milyen jelentős segítség lehet ez. A vágások rendkívül pontosak és könnyedek az AEG fűrészével. Az igazán precíz vágásoknál fontos a stabil alap, éppen ezért az AEG egy alumíniumöntvény alaplapra építette a fűrészt, mely egyidejűleg rendkívül jól tart, mégis könnyű (a lehetőségekhez képest, persze.)



AEG PS 254 L Gérfűrész


3. Egy kis plusz segítség mindig jól jön…


Az AEG nagy hangsúlyt helyez a arra, hogy a faipari gépeiket igazán szeressék a felhasználók. Éppen ezért igyekeznek minden géppel maximálisan megkönnyíteni a munkát. Az AEG faipari szerszámgépe egy leszorítót is kapott. A munkadarab-szorító gyakorlatilag egy harmadik kéz, mely a fát tartja. Ez a szorító egyszerűen átvihető a fűrész jobb és bal oldalára is. Az egyszerűség és gyorsaság érdekében egy nyomógombbal, egy kézzel kezelhető, így a másik kezével addig is tudja kezelni a munkadarabot vagy a fűrészt. Amint a szorító a fa közelében van, tovább tekerheti a rudat, majd folytathatja a munkát


4. Gyors, erős, kíméletlen.. mi kell még?


AEG PS 254 L












AEG PS 254 L


A gép használatával tehát pontosan lehet dolgozni, és a gép egyidejűleg gyors vágásokra képes a 2000 W teljesítményű motornak köszönhetően, amely percenkénti 4500 fordulatszámmal rendelkezik. A legkeményebb és legvastagabb fát is pillanatok alatt dolgozza fel. Tudják.. „mint kés a vajon”. Azonban ekkora teljesítményhez elengedhetetlen a kiváló fék is, mellyel azonnal leállíthatja a mozgó tárcsát. Az elektromos fék nagyszerűen működik, nincsenek kérdések vagy problémák. Az elektronika emellett az indításnál is hatékonyan dolgozik, így nincs felesleges fennakadás, leállás.


5. És végül, de nem utolsó sorban beszéljünk a porelszívásról!


Ez egy olyan szolgáltatás, ami plusz értéket ad a gépnek, hiszen a vágások alkalmával keletkező fűrészpor elszívásához nem szükséges külön porszívót vásárolni.


AEG PS 254 L Gérfűrész


Hogyan lehetséges ez?


A megoldás – mint minden nagyszerű ötlet - egyszerű elven alapul: a motor tengelyére egy ventilátort szereltek, és a ventilátor keltette légáram egy csövön keresztül a vágási felületről elszívja a port. Az elszívott por a csövön keresztül akár egy sima vödörben is összegyűjthető. (A cső és a vödörre tehető "porsapka" természetesen alaptartozéka a fűrésznek.) Ezzel az újszerű módszerrel a vágások során keletkező por 80%-a is elszívásra kerül, ami majdnem megegyezik azzal az értékkel, mintha egy különálló porszívóval tennék ugyanezt. A PS 254 L esetében minél vastagabb az anyag, annál hatékonyabb a porelszívás!


6. Egy állvány azért nem árt.


Az AEG PS 254 L gérfűrésze - a többi gérvágóhoz hasonlóan - elég nagy és nehéz, bonyolult a mozgatása, így most kapnak tőlünk két fontos tippet:

1.: ha veszel egy gérvágót, vegyél hozzá állványt is, pl. a PSU 1000-t.

2.: ha megteheted, az állvány kerekes legyen, mint pl. az MSUV 275!



AEG PSU 1000


Az AEG alap gérvágó állványa egy praktikus, "árbarát" állvány. Az állvány nyitható funkcióval szerelt, a maximális kinyithatóság 2,3 méter.


AEG PSU 1000 Állvány



A gérfűrészt az állványra gyorsszorítókkal rögzíthetjük. A lábak állíthatóak, így lehetőségünk van a fűrészt a magasságunkhoz állítani, hogy a lehető legkényelmesebben tudjuk dolgozni.


A PSU 1000 mindössze 14 kg, így egy igen kompakt, ám rendkívül strapabíró állvány, ugyanis a maximális terhelhetősége 180 kg! Ennyi súlyt valószínűleg sosem fogunk rápakolni, így nagy a valószínűsége, hogy többé nem kell állványt vennünk!



Milwaukee MSUV 275


Igazából, ahogyan azt vártuk, az AEG PS 254 L gérvágó egyik fő előnye az MSUV 275 állvány. Az állvány mindkét oldalán van kerék, így a mozgatása és szállítása rendkívül egyszerű. És amint egy állvány nélküli fűrész után elkezdjük használni az AEG gépét, rájövünk, mennyit is szenvedtünk eddig a kerekes állvány nélkül. Valljuk be… így volt.

Dolgozz okosabban, ne keményebben.




Milwaukee MSUV 275 Állvány


Az MSUV állvány erős, mégis igen könnyű szerkezetű. A fűrészt a befogott alappal rögzítjük az állványhoz, amely lehetővé teszi, hogy a fűrész könnyedén eltávolítható legyen (és pont emiatt sokkal könnyebben telepíthető is). A manőverezhetőség egyenesen arányul az állványon lévő fűrész méretéhez, azaz, minél nehezebb a rászerelt gép, annál nehezebb kezelni. Jelen esetben a 12-es fűrész kezelése egy kicsit nehézkes, de közel sem lehetetlen. Első dolgom az állvány lezárása volt. Csak nyomja meg a lábával a kioldót, majd emelje meg a fogantyúnál fogva, és meg is van a függőleges helyzet. Az egész olyan érzés, minta egy kézikocsit tologatnánk, egy berendezéssel a tetején. Egyszer sem éreztem azt, hogy ne tudná teljesíteni az adott feladatot.


A kezelhetőség és a manőverezhetőség tesztelése után hozzáláttam a fűrész „kinyitásához”. A lábunkkal ugyanazt a kioldót kell kezelni, amitől az állvány felveszi a pozíciót, majd jöhet a melós rész. A fűrész súlyának leküzdése igényel némi ellensúlyt, azonban a nehéz rész csak pár másodpercig tart, utána az állvány kompenzál, majd teljesen leveszi a terhet a vállunkról. Szó szerint.


Milwaukee MSUV 275 Állvány


Amint áll, a fűrészt a jobb és, baloldalra is tolhatjuk. Az oldalsó „szárnyak” könnyedén meghosszabbíthatók a kar egyszerű meghúzásával. A szárnyak jól igen komoly szilárdságot biztosítanak, azonban a végtelenségig természetesen nem terhelhetők. A szárnyak beépített leállítóval lettek tervezve, így sokkal könnyebb egymás után több, ugyanakkora darabot levágni. Az állvány kerekei gumiból vannak, melyek többnyire elnyelik az ütődéseket a mozgatás és a szállítás alkalmával.


összegezve: az AEG hálózati gépeihez hasonlóan a PS 254 L Gérvágó fűrésze is rendkívül erős, pontos, mégis igen egyszerűen kezelhető. Ami kiemeli a többiek közül, az a porgyűjtő, illetve a lézer. A mozgatásához, szállításához egy állvány mindenképpen ajánlott, a PSU 1000 a pénztárca-barát megoldás, míg a professzionális választás az MSUV 275, melynek segítségével könnyedén gördíthetjük arrébb a gérvágónkat.


Az AEG
PS 254 L Gérfűrész + PSU 1000 Állvány egy csomagban kapható AKCIÓS áron a Szerszámdoboz Áruházban!


Az
AEG Akcióban
természetesen megtaláljuk ezeket a gépeket is. Akinek egyéb hálózati gépre van szüksége választhatja az
Akcióban
szereplő elektromos
szerszámokat.




Ne feledje Minden ami
AEG szerszámgép
-
Szerszámdoboz Áruház!


Egyéb Akcióink


Metabo Akció
-
Milwaukee
Akció


-
Ryobi Akció

-

Leica Akció


-
ALKO Akció

-

Nilfisk-ALTO Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve