Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Milwaukee: megvilágosodtunk! Ráadásul hoztak egy olyan gépet...!

 (0)    0

  Milwaukee

Mostanában a cikkeim nagy részét inkább a kertigépek töltötték ki, hiszen jelenleg ezekre van a legnagyobb szükség. Füvet kell nyírni, fát kell metszeni, sőt, néha a sövény is igényel egy kis törődést. Ettől azonban nem álltunk le a szerszámgépekkel, sőt, így nyáron talán még több időnk van barkácsolni, szerelgetni hátul faházban, vagy fent a panelban.

Most azonban megkérnék mindenkit, aki barkácsgépekről szeretne olvasni, hogy nyugodtan lapozzon tovább, ma ugyanis a kőkemény profikról lesz szó. Ízig-vérig amcsik, brutális teljesítménnyel, ráadásul már a megjelenésükről is süt a profizmus.

Ja, és
pirosak.

Ha nem először jársz itt, pontosan tudod, hogy melyik márkáról beszélek. (Ha nem, akkor üdvözöllek, majd belejössz!)

Milwaukee M12

Na jó, nem húzom tovább, nyilván a Milwaukee-ról van szó! Elég régen hoztam termékbemutatós cikket, ráadásul még régebben a legnépszerűbb márkánkról (az utolsót itt találod), így ennek is újra itt az ideje! összességében két TrueView akkus lámpát hozok Nektek, valamint egy iszonyú erejű, félelmetes kinézetű gépet, mely olyan könnyen megy át a fán, mint az a bizonyos kés a vajon. (Egy kis szpojler: a lényeg a cikk végén lesz!)

A fény az alagút végén

És igazából ez az alcím még eléggé alábecsülte a Milwaukee új lámpáit, ezekkel ugyanis a teljes alagutat be tudnád világítani! Ráadásul mindegyik akkumulátoros, így nem kell 8-10m vezetéket cipelni, és a legnagyobb is csupán akkora, hogy egy kézzel kényelmesen cipelhető legyen. Jellemző még a megerősített, ütésálló polikarbonát burkolat és lencse, melyek egyszerűen megbirkóznak az ipari felhasználás kihívásainak, továbbá a kimagasló hőmérséklet-szabályozás védi a LED-eket a teljes élettartamuk során.

Milwaukee M12 SLED TrueView LED Reflektor

Bár részletesen csak most mutatom be a termékeket, simán lehet, hogy van, aki nálam is jobban ismeri ezeket, hiszen a Szerszámdoboz Áruházban már február óta elérhetők ezek a termékek, ráadásul egész szép számmal fogynak is!

Na, de akkor nézzük a Milwaukee lámpák egyik legkisebb, legkompaktabb tagját. Bár kicsi, könnyű, azért a nevéből már sejthetjük, itt nem egy átlagos lámpáról lesz szó, hiszen ez egy LED reflektor. Mielőtt a száraz számokkal untatnék bárkit is, muszáj elmondanom, hogy a világítási teljesítménye jobb, mint a konkurenciák 18V-os lámpái! Ez számokban 650 métert jelent. Nem, nincs ott egy nullával több, fél kilométert simán bevilágít a brutális hosszúságú, intenzív fénysugár, melyet inkább NE irányíts a kollégák arcába, mert hamar közellenség leszel. A maximális fokozaton összesen 750 lumenre képes, de még az alacsony fokozaton is 400-at tud (igen, állítható), ami elég komoly egy ilyen kis lámpától. Sőt, még egy stroboszkóp üzemmód is van rajta, mellyel megduplázhatjuk az üzemidőt.

Milwaukee M12 SLED Reflektor

Főként alagutakban, csarnokokban, nyitott területeken érdemes használni, rendkívül jól alkalmazható a távoli dolgok azonosításához. Bár elég távolra világít, még így sem szórja a fényt túlságosan, a Milwaukee-nál ugyanis rendkívül jól optimalizálták a LED-eket, egy vékony központi sugár hasít a sötétben, egy rendkívül széles kerületi sugárral, mely általános fényt biztosít. Könnyen, egy kézzel, pisztoly szerűen hordozható és használható, és a 0,7 kg-os súlyának köszönhetően akár az övünkbe is becsúsztathatjuk, nem fogja lehúzni. A fémház és az ütésálló polikarbonát lencsék a gumisapkával pedig már csak hab a tortán.

Milwaukee M18 SAL TrueView LED Állványos Térmegvilágító

Mint láthatjuk, itt már semmit sem hívnak csak "lámpának". Ez persze nem véletlen, ezek a profi eszközök már messze nem csak egyszerű lámpák, ahogyan a nevük is mutatja. Itt van például az M18 SAL: TrueView, LED világítású, állványos, ráadásul térmegvilágító. Szerintem a LED-et nem kell megmagyaráznom, nézzük azonban a többit.

TrueView: az ipari felhasználás során rendkívül fontos, hogy a valós színben lássuk a világot. Rengeteg lámpánál tapasztalható, hogy a lámpa fénye kissé kékes vagy sárgás, így előbb-utóbb (mondjuk 7 óra munka után) a színek egyre nehezebben kivehetőek, ráadásul az izzók enyhe vibrálása szintén komolyan zavarhatja a felhasználó szemét. Ez például egy biztosítószekrény szerelésénél lehet igencsak fontos, ahol nem mindegy, hogy a sötétkék vagy a fekete drótot vágjuk el. A TrueView lámpák a valós színeket 90%-ban adják vissza, ráadásul a fényerejük miatt az árnyékok sem olyan gyakoriak, mint a piacon található hasonló társaiknál.



Állványos: mint a képeken is látszik, itt nem egy sima kézi lámpánk van, hiszen összecsukva úgy néz ki, mint egy vállról indítható rakétakilövő, míg felállítva akár 2,2 méter magas is lehet, így összességében egy igazi nagyágyú a kategóriájában. És, hogy mennyi ideig tart felállítani? Körülbelül annyira, hogyha rosszkor pislogunk, lemaradunk róla. Gyakorlatilag egy gombot lenyomva szépen előre kell húzni a testet a fogantyúnál fogva, ezzel pedig szépen kinyílnak a lábak, és fel is áll az egész. A fejet utána a kívánt magasságra húzhatjuk a teleszkópos szár segítségével, maga fej pedig függőlegesen és vízszintesen is 240°-ot tud, sőt, ezekben a pontokban fixálható is egy kallantyú segítségével.

Térmegvilágító: rendkívül alacsonyan lévő súlypont, masszív, tartós lábak, kis helyigény. Mindezek mellett pedig 2,2 méteres maximális magasság, mely pontosan azt tudja, amit a nevéből is sejtettünk: bevilágít egész termeket, kisebb csarnokokat, állmennyezet szerelésénél tökéletesen világít felfelé, biztosítószekrények javításánál pedig lefelé. A 12 nagyteljesítményű LED biztosítja az árnyék nélküli, természetes fényként ható megvilágítást. Ráadásul mindezt 3 különböző beállításban használhatjuk: 2000, 1300 és 850 lumen a választható fényerősség. Persze ennek köszönhetően az üzemidő is arányosan változik 4-10 óra között.

Természetesen egyik lámpát sem ajánlanám otthoni célokra. Egész egyszerűen azért, mert teljesen fölösleges. Ezek ipari felhasználásra lettek tervezve, kifejlesztve, mindez természetesen az árukon is meglátszik, hiszen mind a plusz funkciókat, mind a brutális teljesítményt, üzemidőt, és a kiváló anyaghasználatot is meg kell fizetni. (Persze otthon is lehet szükség profi gépekre, oda azonban inkább egy M12 TLED-et vagy egy M18 AL-t ajánlanék, nagyjából negyedannyiért, mint az állványos társuk.)

Most pedig nézzünk egy igazi erőgépet.

És ez nem csupán marketingduma, ez valóban az egyik legerősebb gép a kategóriájában, és biztos vagyok benne, hogy erről a lenti videó is meg fog győzni. Akár 15 centis (!) furatokat is készíthetünk, míg a 6,5 cm-s furatokból akár 75-re is képes egyetlen akkutöltéssel! (Legyünk őszinték, 75 ilyen furatot nem nagyon készítünk egy nap alatt sem...) Hogy melyik ez a gép?

Milwaukee M18 FRADH-0 SUPERHAWG Sarokfúró-csavarozó

Milwaukee M18 FRADH FUEL SUPERHAWG Kétsebességes sarokfúró-csavarozó

A FUEL szócska természetesen magával hozza a jól ismert hármast, melyet a Milwaukee-nál már megszokhattunk: szénkefementes POWERSTATE motor, REDLINK PLUS intelligens elektronika és REDLITHIUM-ION akkutechnológia. Bár a kefementes motor és a fejlett elektronika is fontos, a leglényegesebb ebben az esetben az akkumulátor. Ekkora gépek esetében ismételten a Milwaukee az első, aki megoldotta, hogy a 18V-os akku elég erős és tartós legyen ahhoz, hogy ne kelljen tovább a vezetékkel vacakolni.

A 95 Nm nyomaték, illetve a 950 ford./perc fordulatszám önmagában nem tűnik soknak, itt azonban nem is erre a teljesítményre van szükség. Ilyen nagy átmérőjű furatokhoz ugyanis nem szükséges a brutálisan magas fordulatszám, így is simán betolja a fába az auger fúrót 40 mm-ig, az öntolásos fúrót 117 mm-ig, míg az említett 15 centit lyukfűrésszel tudja a FRADH. Mindezeket akár a 7/16"-os, Quick-es, akár sima, kulcsos tokmányba is befoghatjuk, mindkettővel tökéletesen fog működni.

Bár Áruházunkban akku és töltő nélküli verzióban kapható, érdemes hozzácsapni egy 5,0Ah-s Milwaukee M18 REDLITHIUM akksit, hiszen ezzel lesz tökéletes a gép teljesítmény-üzemidő aránya.

Lájkolj minket Facebookon is, hogy le ne maradj semmiről!

Szerszámdoboz Áruház!

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!

Egyéb Akcióink

Milwaukee Akció

-
AEG Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció
- Ryobi Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve