November végén sokan voltak, akik fellélegezhettek: itt a tél, vége a kerti munkák nagy részének, hiszen úgyis jön a fagy, a hó. Most azonban, így február közepén, szépen lassan kezdhetjük leporolni a fűnyírót, lecipelni a padlásról a szegélyvágót és behörrenteni a láncfűrészt. 


Ryobi kerti gépek

 


Rengetegen állnak azonban vásárlás előtt, hiszen sok olyan háztartás van, ahol nem állnak sorban a garázsban a különböző kerti gépek. Viszont munka az van elég. Kellene egy sövényvágó a sövényhez, egy magassági ágvágó az elérhetetlen faágakhoz, egy komposztaprító a lenyesett ágaknak, leveleknek, egy szivattyú, valamint természetesen egy fűnyíró. Akinek szép nagy, kertje van (sőt, akinek egyáltalán van kertje), azt tudja, mennyi vele a munka, és, hogy minden gépnek lenne dolga abban a szép, nagy kertben. Igazam van, vagy igazam van? 


 

Éppen ezért van itt nekünk a Ryobi 

 


Mint a legtöbb kategóriában, természetesen ide is beférkőztek az akkumulátoros gépek, hiszen a 18 voltos ONE+ és a 18-36 voltos Hybrid technológiák tökéletesen elegek ahhoz, hogy egy fűnyírót, szegélynyírót vagy lombfúvót működtessenek akár 6-8 óráig is.  

 

Ma a Ryobi 2 kerti gépét nézzük meg, valamint egy kerti gépekhez kapcsolódó rendszert, az Expand-It-et mutatom be! 

 


Itt van mindjárt az RLM18C34H25 fűnyíró! 

 


Szép neve van igaz? Egy kis gyorstalpaló: az 'RLM' a fűnyírókat jelzi, idáig nincs semmi meglepő. Jön a csavar, hiszen bár a 36-os szám 36 voltos technológiát jelöl, azonban a Ryobinál ezt 2db 18 voltos akkuval oldották meg. A C34 a vágószélességet jelenti, míg a H25 a 2,5Ah-s akkumulátorokat. 


Ryobi RLM18C34H25 Hibrid fűnyíró

 


Nézzük azonban a lényegi részt. Rengetegszer előfordulhat, hogy az elektromos fűnyírónk vezetéke a kert legtávolabbi sarkába már nem ér el, így a hosszabbítót is meg kéne hosszabbítani. Az RLM18C34H25 azonban a Ryobi legújabb fejlesztésével, a Hybrid technológiával megy, ezáltal akár akkuval, akár hálózatról is tudjuk üzemeltetni, ezzel ötvözve a végtelen üzemidőt (hálózat) a mobilitással (akkuk). Az akkumulátorok 6 óra alatt töltődnek fel, így egy éjszaka bőven elég nekik, másnap már tolhatjuk is neki! Joggal kérdezhetnénk egyébként, hogy ha 36 voltos a fűnyíró, miért 2 db 18 voltos akku üzemelteti, miért nem 1 db 36 voltos? Az ok elég egyszerű: a Ryobinál is a 18V-s technológia a kiforrottabb, így a fűnyíró akkumulátorait akár 35 Ryobi géphez is használhatjuk később. 


 

Mint említettem, a vágószélessége 34 cm, ezzel pedig a közepes kategóriába tartozik, hiszen míg a benzinmotoros fűnyírók természetesen ennél többet tudnak, vannak ennél jóval szerényebb adatú gépek is. A 45 literes fűgyűjtő szintén egy jó adat, ezzel már nem kell percenként üríteni, azonban egy nagyobb kertnél már fordulnunk kell néhányszor. A nyírási magasságot hihetetlenül menőn állíthatjuk! A gép oldalán egy váltókarral választhatunk 5 beállítás közül, majd a kallantyút a megfelelő állásba tolva már adott is a kívánt fokozat. (Ezt egyébként elég jól szemlélteti a linkelt videó.) 

 

Majdnem elfelejtettem: az EasyEdge funkció. Ja, már megint egy jól hangzó valami, de mire jó? Ez nem más, mint a ház oldalán lévő kis légterelőnek tűnő kopoltyú (azért annyira nem megy gyorsan), mely pluszba a késekhez vezeti a füvet, ezáltal a széleken sokkal tisztábban vághatjuk a füvet. Ha szerencsénk van, szegélyvágó sem kell, ugyanis elég szépen tudja kezelni az ilyen területeket. 

 

A fűnyíró egyébként elég jól néz ki, majdhogynem futurisztikus, a maga zöld színével és a dupla állású fogantyújával elég meghatározó lesz, a szomszédok biztosan irigykedni fognak! És az említett fogantyú: sajnos nem önjárós, így az ehhez kapcsolódó fület hiába keressük, azonban a Vertebrae ergonómikus kialakításnak hála függőlegesen és vízszintesen is kapaszkodhatunk a gépbe, így sokkal kényelmesebb lesz az egész munkafolyamat, nem zsibbad el a végére a kisujjunk. Ráadásul a rezgéseket (ami egy fűnyírónál azért elég jelentős) is igyekszik elnyelni, ezzel is pluszban elősegítve a ténykedésünket.  


Ryobi Hibrid fűnyíró


Mindez oké, szép, meg minden, de túl nagy, magasra nyúlik a fogantyú, meg amúgy is, kicsi a hely a garázsban egy fűnyírónak. Hát erre azért a Ryobi is gondolt, és, hogy ez se lehessen kifogás, egy elég praktikus dolgot alkottak. A fűnyíró összehajtható, így bőven egy asztal alá is befér, ráadásul a fűgyűjtőt elég rátenni, így aztán tényleg alig foglal helyet. (A videóban ez is látható.) 

 

Most már aztán tényleg nincs más, csak megrendelni. Méghozzá itt:  

 


Sőt, itt a legújabb Hybrid lombfúvó is! 

 


Egy kicsit bővebben a hibrid technológiáról: a lényege a hihetetlenül kompakt, kettős tekercselésű motor, két szénkefe szettel, egy-egy a motor mindkét végén. Ez teszi lehetővé, hogy a gép akkuval és anélkül is működtethető legyen. Ennek egyik fő előnye, hogyha lemerül az akksi, egyből dughatjuk hálózatra, így nem kell abbahagynunk a munkát. Természetesen mindezt egyszerűen, gyorsan, egy sima kapcsoló segítségével. A gépről egyébként túl sok mindent nem tudok elmondani, nincsenek fura nevű funkciók, se extra jellemzők, csupán fúj, és kész. Azt viszont nagyon! Max. sebessége 250 km/óra körül mozog, ezzel pedig elég hamar le lehet takarítani egy komolyabb területet is. Ergonómikus kialakítása, hosszú orra, és mindössze 2,1 kg-os tömegének hála egy igen látványos, mégis könnyű gépről van szó, melyet akár a gyereknek is odaadhatunk, hadd gyakorolja, milyen érzés letisztítani a járdáról a levágott füvet vagy a leveleket. 


 Ryobi OBL1820H Hibrid lombfúvó


Természetesen ezt a szuper légseprűt is megtalálod Áruházunkban, méghozzá elég jó áron! 

 


Ráadásul nézzük a beígért Expand-It rendszert! 

 


Az Expand-it rendszer lényege a kombinálhatóság. Képzeljünk el egy fűkaszát, melynek a használat után lekapcsoljuk a nyelét, majd a helyére rögzítünk egy rotációs kapa/ágvágó/sövényvágó adapter, és már folytatódhat is a munka! Na, pontosan ez az Expand-it! 


Ryobi Expand-It rendszer

 


Először is válasszunk meghajtót. A fogantyút illetően nincs választási lehetőség, mindegyik D-fogantyús, azonban jöhet a komolyabb kérdés: akkus, vezetékes vagy benzines? És, ha benzines, akkor 2 vagy 4-ütemű? Itt mindenki el tudja dönteni, hogy mit preferál jobban, illetve mit engedhet meg a pénztárcája. Jöjjenek az adapterek! Ezeket a meghajtó végén lévő kallantyúval lehet rögzíteni, és már mehet is a munka! Van 2-féle szegélyvágó, sövényvágó, késes fűkasza, rotációs kapa, ágvágó és avartakarító adapter is! Így egy meghajtóval (és a többféle adapterrel együtt) szinte bármilyen feladatot végre tudunk hajtani, nem szükséges az összes gépet több százezer forintért beszerezni.Ryobi Expand-It rendszer
 

 

 
Lájkolj minket Facebookon is, hogy le ne maradj semmiről!

 

 

Szerszámdoboz Áruház!

 

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége, látogassa meg oldalunkat!

 

Egyéb Akcióink

 

 

Milwaukee Akció  -  AEG Akció  -  Nilfisk-ALTO Akció - Ryobi Akció