Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Szerszámdobozok a Szerszámdobozban!

 (0)    0

  Általános


A mai világban rengeteg gyártó ismerte fel, hogy a szerszámgépekre igenis szükség van. Manapság rengeteg foglalkozás szűnik meg a különböző automatizálások miatt. Az embereket felváltják a gépek, a számítógépek, azonban egy igazán jó szakemberre még egy darabig biztosan szükség lesz, hiszen az asztalos, a padlóburkoló, vagy az építésvezető munkáját, azon felül is az emberi tényezőt egyszerűen nem lehet kivenni a képletből.


Építkezés



Minden gyártó rengeteg fajta és féle gépet, eszközt, tartozékot dob a piacra, ez pedig rendkívül megnehezíti a munkások dolgát. Nem csupán a kezelésük nehéz, de a szállításuk is! Rengeteg olyan szituáció van, mikor egy adott helyszínre kell menni, oda pedig nem csupán egy gép kell, hanem legalább 3-4, valamint kéziszerszámok, tartozékok, stb. És, bár a gyártók igyekeznek megkönnyíteni az ember dolgát, hiszen rengeteg újítással állnak elő (mint a legújabb, 18 voltos SDS-Max fúrókalapács), a folyamatos szállítás, hordozás így is elég nehézkes.



Éppen ezért a szakemberek elmaradhatatlan társa a szerszámosláda!


Milwaukee szerszámosláda



Míg régen a szerszámosládáról egy iszonyúan nehéz, többnyire fém, ütött-kopott dolog jutott eszünkbe, amibe egyébként csak úgy belehányták a szerszámokat az emberek, addig a mai szerszámtárolók már nem csupán külsejükben változtak sokat, de a funkcionalitásuk is rendkívüli módon javult. Nagyrészük a brutális tartósságon felül víz -és porálló, valamint a gyártók igyekeztek minél dizájnosabbá tenni őket.



A szerszámtárolókat egyébként 3 különböző kategóriába sorolhatjuk:







1.
Szerszámgépekhez való szerszámtárolók


Típusok: koffer speciálisan a szerszámgéphez, koffer + speciális betét a szerszámgéphez, koffer + szivacs, natúr koffer


Aki valaha vett már szerszámgépet, 99%, hogy találkozott már ilyennel. A gépek nagyobbik részét ugyanis egy ilyen tárolóban küldik a gyártók. Ezek a gépek egy speciális darabot kapnak, melyben a betét (ami vagy kivehető, vagy nem) pontosan ahhoz a géphez van tervezve, így az semelyik másik géphez nem passzol (erőszakkal nyilván belemegy). Ezek fő előnye, hogy a gép biztosan nem fog elmozdulni a szállítás közben, nem ütődik ide-oda a dobozban, nem rongálódik a gép. Ráadásul a tartozékoknak, akkuknak, töltőnek is ugyanígy ki van építve a hely, azokat is nyugodtan tárolhatjuk a kofferben.


Milwaukee koffer


Mint említettem, van kivehető betétes, és nem kivehetős verzió is. Ezekre jó példa a Milwaukee és a Bosch példája. A Milwaukee fekete kofferjeit rengetegen ismerik. Ezeket a fent említett módon az előre fröccsöntik (gyanítom, hogy két részletben, alsó rész + felső rész), méghozzá egy igen erős, strapabíró műanyagból, mely remekül ellenáll az összes külső behatásnak.


Ezzel ellentétben a Boschnál (és a pl. Metabonál is) van egy előre legyártott doboz, nagyjából 3-4 méretben. Nyilván nem ugyanakkora kell egy 10,8 voltos fúrócsavarozónak, mint egy 230-as flexnek. Itt jön azonban a lényeg! A gépekhez előre öntött betétet kapunk, melyeket kedvünk szerint variálhatunk a különböző tárolókban. Ha az egyik gépre épp nincs szükség, kivesszük a betéttel együtt a MetaLoc/L-BOXX tárolóból, majd mehet a helyére a másik eszköz, a saját, formára öntött betétjével együtt.

L-BOXX betét

Vannak persze egyéb megoldások is, ahol nincs belső betét, ami tartja a gépet a helyén, csupán egy "üres doboz", amibe beletesszük a gépet. Annál kényelmesebb, mintha kézben vinnénk, de az ilyen tárolókban lötyöghet, rázkódhat a gép, ami komolyabb mechanikai sérüléseket is okozhat!
Ezekhez érdemes egy szivacsbetétet venni, vagy magunknak levágni, így egy biztos, tartós megoldást kapunk, mely megelőzi a problémákat.








2.
Kéziszerszámokhoz való tárolók


Típusok: övtáska, szállító tálca, vödör, koffer, hátitáska, nyitott szerszámostáska, szerszámosláda, szerszámmellény


Itt már jóval több lehetőségünk van. Régebben is, és a mai időkben is használnak erre a célra vödröt, táskát, ládát, mindent, hiszen egy kalapácsnak, fogónak kevésbé esik baja attól, hogy leesik, felborul vagy nekiütődik valaminek. Aki azonban szereti rendszerezni a termékeit, vagy csak simán vigyáz rájuk, szintén rengeteg profi lehetőségük van.


Itt vannak mindjárt a hátitáskák. Nem a félvállas, szakadt darabok, amiket a mai fiatalok hordanak. Sokkal inkább a kisgyerekek táskájára hasonlít, ahol az egyik zsebben egy üdítő, a másikban egy banán fityegett a táska oldalán. Azzal a különbséggel, hogy itt egy fogó meg egy kalapács lesz benne. És a rácsos háló nem szakad ki. (A Milwaukee táskája simán elnyel egy laptopot, 3 gépet, és rengeteg egyéb kéziszerszámot is egyszerre.)


Stanley szerszámtáskák


Mivel szerszámokhoz tervezték őket, az ilyen táskák brutálisan jól bírják a külső hatásokat. Elszakíthatatlan anyag, brutális tartósság, illetve tömör alap jellemzi őket, melyek nagyrészt meggátolják a táska felborítását. Az óriási belső tárolórész könnyen elnyeli az összes szükséges kelléket, míg a kisebb zsebek, rekeszek a tiplik, csavarok, alátétek, szegek számára lehetnek tökéletesek.

Stanley FatMax nyitott láda

A másik, amit erre a célra találtak ki, az a nyitott tetejű ovális vagy téglalap alakú szerszámostáska, mely egy felső fogantyúval könnyedén szállítható akár egy kézzel is. Itt a belső, felülről nyitott rakodórész tökéletes a nagyobb kéziszerszámoknak, illetve ömlesztve is beleszórhatunk mindent, amit szeretnénk. Ezen felül rengeteg külső, belső zseb áll rendelkezésre, ahová az apróbb vackokat szórhatjuk. Mehet bele a mérőszalag, a fogó, a kalapács, a spatula és még néhány villáskulcs.





3. Tartozékokhoz, apró vackokhoz valók tárolók


Típusok: szerszámmellény, övtáska, szortimenter, fiókos csavartartó, koffer szortimenterrel


Rengetegen találkoztak már azzal a problémával, hogy a különböző csavarokat, szegeket, tipliket, anyákat, alátéteket, fúrószárakat, biteket, és minden egyéb ilyen mütyürt elég nehéz állandóan, rendszerezve, elkülönítve tárolni. Vagy, ha rendszerezve is van, akkor a műhely szekrényén ülnek egyenként egy 15x15x15 cm-es papírdobozban. Hát mindenből elvinni magunkkal egy ilyen teli dobozt, az elég nagy macera... Éppen ezért találták ki a szortimenter ládákat, illetve a szortimenteres koffereket.


Milwaukee Rendszerező Láda


Ezek kívülről normál szerszámgéphez való koffernek tűnnek, a nyitás után azonban szembejönnek a kis tárolórekeszek, melyekbe könnyedén szortírozhatjuk a kis kedvenceinket. Ezek a tárolók egyébként, a mai profi tervezés mellett igen jól szolgálja a szakembereket, illetve rengeteg igénynek felel meg.




Ha egy magasabb darabunk van, rá is állhatunk, hogy elérjünk valamit, hiszen simán bírja (az alacsonyabb is kibírja, csak akkor fölösleges ráállni)




A benne lévő tárolórekeszek, dobozok többnyire kedvünk szerint cserélehetők, variálhatók, kivehetők.


Stanley szortimenter




Ha kiveszünk egy tárolórekeszt, akkor sem borulnak össze szállításnál (Akár tesztelhetjük is folyamatos rázással, nem borulnak ki, nem keverednek össze. Max. hülyének néznek minket.), hiszen a fedél kialakítása tökéletesen lezárja, és a helyén tartja azokat.




Akár 8-10-14 féle mütyürt is vihetünk egyszerre, nagyjából ennyi doboz van 1-1 ilyen szortimenterben.



Természetesen ennél sokkal-sokkal több lehetőségünk van, bármihez is keresünk szerszámosládát.


Sőt, rengeteg olyan láda van, amelyik vagy többfunkciós, vagy az adott márka egyéb termékeivel összecsatolható, így lesz egy 2 az egyben kofferünk. Ilyenek például a MetaLoc kofferek a Metabo-tól (bizonyos darabok), vagy a Milwaukee Variobox termékei.


Stanley TSTAK tároló


Így akár nem csak 2 az 1-ben koffert alkothatunk, de 5-6 darabot is simán egybecsatolhatunk (azt pedig akár egy kiskocsira is tehetünk, a könnyebb szállítás érdekében). Ezzel pedig könnyen vihetjük egyszerre a gépeinket, a kéziszerszámainkat, sőt, akár uzsidoboznak is használhatjuk őket. Igaz, ennyi kofferben egy disznó is elférne...



És még egy jótanács!


Érdemes előre meghatározni, mire is van szükségünk, a lehető legapróbb részletekig. Ez azért lehet fontos, mert így talán (mondom TALÁN!) tudunk választani abból a 12 374 682 féle szerszámosládából, ami nagyjából elérhető a piacon. Ugyanis minden márkánál mindegyik típusból van kisebb, nagyobb, fekete, sárga, fémcsatos, műanyagcsatos, ilyen, olyan, amolyan. Így próbáljunk a vásárlás előtt szűrni egy kicsit a lehetőségek közül, és, ha nem akarjuk, hogy a szerszámüzletben egy kardfűrésszel essenek a torkunknak, akkor
ezt a párbeszédet ne erőltessük:



- Jó napot, egy szerszámosládát szeretnék!


- Milyet?


- Nem tudom... mi a választék?




(Ha esetleg megkönnyítenéd a dolgunkat, és vásárlás előtt körbenéznél...)




Lájkolj minket Facebookon is, hogy le ne maradj semmiről!





Szerszámdoboz Áruház!


Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!


Egyéb Akcióink



Milwaukee Akció

-
AEG Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció
- Ryobi Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve