Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

3+1 brutális fúrókalapács - a Milwaukee-tól!

 (0)    0

  Milwaukee

Itt az augusztus közepe, hamarosan vége a nyárnak, kezdődik az iskola. Persze ettől még a munka nem áll meg, fúrni-faragni mindig kell, ehhez pedig elengedhetetlen egy profi márka, és egy profi gép. Rengetegszer említettük már a fúrógépek és a fúrókalapácsok közötti különbséget, így nem lehet kérdés, hogy egy igazán profi betonban való fúráshoz mindenképpen fúrókalapácsot érdemes használni.



Most éppen ezért a fúrókalapácsokat szedjük ízekre, azonban nem akármilyen fúrókalapácsok ezek! A Milwaukee legprofibb gépeiről van szó, összesen 3 hálózati fúrókalapácsot hozunk, illetve egy akkusat, mely a Milwaukee idei világújdonsága... erről azonban később...

Fúrás és fúrás között is rengeteg különbség lehet, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gépet használunk hozzá, teljesen másként viselkednek egy téglában, mint egy C32-es vasbetonban. Nem véletlen tehát, hogy az SDS-Plus és SDS-Max befogású gépek fúrásteljesítményben és árban is különböznek.

Milwaukee Kango 545 S Fúró-vésőkalapács

Próbáltam három olyan kalapácsot keresni, mely jelentősen lefedi a palettát, így a választás a legolcsóbb SDS-Plus fúrókalapácsra, az egyik legerősebb állómotoros kombikalapácsra és a legnagyobb SDS-Max fúró-vésőkalapácsra esett.

Nézzük is az első gépet, mely nem más, mint a Milwaukee PFH 24 E Fúrókalapács!

Persze attól, hogy a legolcsóbb Milwaukee fúrókalapácsról beszélünk, még így is egy remek, profi gépről van szó, mely a saját kategóriájában az egyik legjobb, talán a PFH 26 jobb nála egy fokkal.

Milwaukee PFH 24 E Fúrókalapács

A megszokott piros-fekete külső fogad minket, piros fogantyúval, fekete hajtóműházzal, fekete tokmánnyal. A PFH 24 egyébként az ún. 2kg-os fúrókalapács kategóriába esik, éppen ezért egy viszonylag kistestű gépről van szó, azonban a méretéhez és a teljesítményéhez képest az 1,9J ütőenergia meglehetősen szép eredmény. Ráadásul mindezt tökéletes fúrásteljesítmény mellett teszi, fában 30, acélban 13, falazatban pedig 24 mm-t tud átmérőben.

A gép oldalán elhelyezett kapcsolón egyszerűen választhatunk az ütvefúrás és a sima fúrás funkciók között, ugyanis vannak olyan helyzetek, mint például az acélban megmunkálása, ahol az ütvefúró funkció roncsolná a munkadarabot, ezért ezt ajánlott kikapcsolni. Egy hasonlóan fontos beállítás, melyre fémben fúrásnál lehet szükség, a fordulatszám-szabályzás. Ezt a ravasszal tudjuk variálni, a gomb nyomásától függően gyorsul a gép. Ennek hála tökéletesen tudjuk megkezdeni a fúrást, majd a megfelelő sebesség elérésekor akár reteszelni is tudjuk a ravaszt, a könnyebb munkavégzés érdekében.

Milwaukee fúrókalapács

Bár, mint említettem a Milwaukee egyik legegyszerűbb fúrókalapácsa a PFH 24 E, ettől függetlenül rengeteg hasznos tulajdonsága van, melyek rendkívüli módon egyszerűsítik le a munkát. Ilyen például az előbb említett fordulatszám-szabályzás, a forgásirány-váltás vagy a biztonsági kuplung, mely a fúrószár beszorulása esetén védi a felhasználót a visszacsapástól. A fém mélységmérő ezeken felül már csak hab a tortán, ráadásul mindezt egy remek kofferben kapjuk, melyben akár a fúrószárak is elférnek, ráadásul a kinti körülményektől is tökéletesen védi a gépet.


Teljesítmény: 670 W


Ütési energia: 1,9 J


Fordulatszám: 0-3.700/perc


Ütésszám: 0-850/perc


Súly: 2,4 kg


Max. fúrási átmérő fában: 30 mm


Max. fúrási átmérő acélban: 13 mm


Max. fúrási átmérő falazatban: 24 mm



Ára: 52.799Ft




A következő kategória a 3kg-os fúró-vésőkalapácsok kategóriájába tartozik: az állómotoros PLH 28 XE!



Bár a PFH 24 E fúrókalapácsot is használhatjuk betonban, az igazán tökéletes a Milwaukee PLH 28 XE! Egy állómotoros, gyorstokmányos, 4,1J ütőenergiájú fúró-vésőkalapácsról van szó, mellyel gyerekjáték a munka! A fúrásteljesítménye 28 mm (átmérő) betonban, a PFH 24 kb. ennyit tudott fában, tehát egy iszonyúan jó teljesítményről beszélünk, a legkeményebb, C32-es beton sem okozhat neki gondot!

Milwaukee PLH 28 XE Fúró-vésőkalapács

A 800W-os hajtómű és az 1000 f./perc fordulatszám optimális fúrási sebességet eredményez, mindezt megfejelve a 4000-es ütésszámmal, ráadásul rendkívül szépen lehet vele dolgozni, hála a szabadalmaztatott, kettős Anti vibrációs fogantyúnak. Ezzel nem csupán a fúrás lesz szebb, de a felhasználót is kíméli a fölösleges rázkódástól, megakadályozza a hírhedt fehér ujj szindróma kialakulását.

Beszéljünk egy kicsit a funkciókról... a fúrás mellett ugyanis ütvefúrást és vésést is lehet választani, ez utóbbi pedig már kombikalapáccsá teszi a gépünket, rendkívüli módon sokoldalúvá téve azt. Ezeken felül a vésőszár multipozíciós rögzítése is lehetséges, ezzel pedig a vésési munkákat könnyíthetjük meg, hiszen ahelyett, hogy a 2-3-10 kilós gépet kellene forgatgatni, egyszerűen beállítjuk a lapos vésőt 45-90°-ba, és már véshetünk is tovább a kívánt szögben.


Milwaukee PLH 28 XE Fúró-vésőkalapács

A kompakt forma, a már említett vibrációcsökkentett fogantyú és a Softgrip csúszásmentes bevonat mind-mind a felhasználó kényelmes és biztonságos munkájáért felel, ráadásul mindezt megdobták egy FIXTEC gyorstokmánnyal, az eredeti 13 mm-es kulcsos tokmány mellett. Ezzel az SDS-Max fúrószárakon kívül bármilyet bele fogathatunk, a fémbe, fába, téglába, falazatba és betonba valók közül.


Teljesítmény: 800 W


Ütési energia: 4,1 J



Fordulatszám: 0-1.500/perc


Ütésszám: 0-4.000/perc


Súly: 3,6 kg


Max. fúrási átmérő fában: 40 mm


Max. fúrási átmérő acélban: 13 mm


Max. fúrási átmérő betonban: 28 mm


Ára: 120.530Ft




A harmadik számú kalapács, az egyik legnagyobb, legdrágább gép a Milwaukee-nál. Ez pedig nem más, mint a Kango 750 S!


Egy 1550 wattos monstrumról van szó, mely a 8,2 kg-os súlyával egyáltalán nem tartozik a kompakt kategóriába, azonban ennek a gépnek nem is ez a célja. A K 750 S hivatalos megnevezése is fúró-bontókalapács, tehát ennél a gépnél már a leválasztott anyagmennyiség lesz a legfontosabb adat, éppen ezért be is dobok néhány egészen óriási számot: magfúróval 50 mm max. fúrási átmérőt tud, áttörőfúróval 80-at, míg fúrókoronával akár 150 mm-t, azaz 15 centit leszünk képesek fúrni! Mindezt 11,9J ütőenergia és 2740/perc ütésszám mellett, ami egy ilyen gépnél azért elég komoly szám.


Milwaukee Kango 750 S Fúró-bontókalapács

Természetesen ilyen hatalmas erő mellett fontos a biztonság és a lehető legmagasabb fokú kényelem is (amennyire lehetséges...). Éppen ezért kapott a K 750 S olyan funkciókat, mint a lágyindítás és a teljes hullámú elektronika, melyek a lehető legoptimálisabb fúrásteljesítményt igyekeznek biztosítani. A PLH 28 XE-hez hasonlóan itt is 4 üzemmód közül választhatunk, ráadásul a vésőszárat akár 12 pozícióban rögzíthetjük, ami nem kis súlyt vesz le a vállunkról, hiszen ezzel a lehető legpontosabban be tudjuk állítani a szerszámot. Ezen felül a három pozícióban rögzíthető AVS (rezgéscsillapítós) fogantyú és a Softgrip is szerepel az extrák között, melyek maximális kényelmet nyújtanak, ráadásul egy szervizlámpát is kapott a gép, így pontosan tudjuk mikor érkezett el az idő.

Bár így is rengeteg funkciót kapott, van egy azonban, mely bizonyítja, hogy a Milwaukee Kango 750 S nem csupán az erejével próbál kitűnni: ez pedig a lágy ütés funkció az érzékenyebb anyagokban való munkához. Hiszen a 11,9J energia rendkívül sok, több olyan anyag is van, melynek ez túl erős lenne, nem lehet benne szépen, finoman dolgozni, éppen ezért lesz tökéletes ez a plusz funkció. Sok versenytárs gyárt ekkora fúró-vésőkalapácsot a 7-8 kg-os kategóriában, azonban sokan közülük kihagyják ezt a funkciót, mondván ekkora géppel úgysem akarunk mást fúrni/vésni, mint betont. Nem mindig van igazuk...


Teljesítmény: 1550 W


Ütési energia: 11,9 J


Fordulatszám: 0-240/perc


Ütésszám: 0-2.740/perc


Súly: 8,2 kg


Max. fúrási átmérő magfúróval: 50 mm


Max. fúrási átmérő áttörőfúróval: 80 mm


Max. fúrási átmérő fúrókoronával: 150 mm


Ára: 268.400Ft



És akkor jöhet a várva várt világújdonság, a Milwaukee első 18 voltos SDS-Max fúrókalapácsa!

A 18V REDLITHIUM-ION akkukból összesen 6,1J ütőenergiát sikerült kipréselni, ami rendkívül jónak számít, ráadásul mindezt egy 6,3 kg-os géptestbe sikerült beletolni, ami szintén elég szuper, hiszen akkumulátorral együtt sem túl megterhelő a gép kezelése. A Milwaukee hivatalos információ szerint egyébként 16-24 mm átmérőjű fúrószárakhoz van optimalizálva a gép, de akár 40 mm-ig használható a CHM, itt azonban már egy kicsit óvatosabban kell vele bánni.

Milwaukee M18 CHM-0C Akkus fúró-vésőkalapács

A Milwaukee-nál beleépítették a lehető legtöbb funkciót, ilyenek például a biztonsági kuplung, a REDLINK PLUS intelligens akkuelektronika, a beépített LED lámpa vagy a lock-off funkció, mely a vésést könnyíti meg hihetetlen módon. Természetesen kompatibilis a Milwaukee jelenlegi 18V-os akkumulátoraival, azonban, hogy a lehető legtovább bírja, érdemes az 5,0Ah-s, 6,0Ah-s vagy a szintén újdonságnak számító 9,0Ah-s REDLITHIUM-ION akkut használni, így akár egész nap nyüstölhetjük.


Feszültség: 18 V


Ütési energia: 6,1 J


Fordulatszám: 0-3.000/perc


Súly: 6,3 kg


Max. fúrási átmérő betonban: 40 mm

Ára: 209.420Ft

Akciós termékeink eléréséhez kattintson a gombra.

Lájkolj minket a Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb hírekről, akciókról!

Szerszámdoboz Áruház!

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!

Egyéb Akcióink

Milwaukee Akció

-
AEG Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció
- Ryobi Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve