Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

A Milwaukee bemutatta a 2017-es újdonságait - Berlinben!

 (0)    0

  Milwaukee

Milwaukee Éves Európai Konferencia

Mint azt már valószínűleg tudod, minden év elején megtartják a Milwaukee Éves Európai Konferenciáját. Ezt idén a berlini Estrel Hotelben tartották és az ország egyik legnagyobb Milwaukee Heavy Duty Centereként természetesen mi is meghívást kaptunk!

Ezen az eseményen mutatják be a 2017-re tervezett újdonságokat, innovációkat, az új szerszámokat, a legmodernebb technológiákat, és minden olyan új fejlesztést, amivel maximálisan segíthetik a felhasználót, munkást, a műszakvezetőt és bárki mást, aki Milwaukee eszközöket használ.

Nézzük mik lesznek ezek idén!

Az idei év legfontosabb technológiai újítása a One-Key rendszer frissítése!

összességében: idáig a Tool-Control (teljeskörű szerszám beállítás, finomhangolás), az Inventory Management (gép nyilvántartási lehetőség) és a Tool Reporting (adatlekérés, jelentések lekérésének lehetősége) funkciókat tudta az alkalmazás.

A One-Key technológiát elsősorban a nagyobb cégek használják ki, ahol egy teljes irodányi ember foglalkozik a beszerzéssel, a gépek karbantartásával, raktározásával, kiadásával. Éppen ezért fejlesztette tovább a Milwaukee az app-ot, hiszen a nyilvántartás kipipálva, a beállítási lehetőségek folyamatosan bővülnek, frissülnek, azonban a biztonsági funkciók még nem voltak elég fejlettek, hogy megfelelően kiszolgálják a felhasználókat.



A Milwaukee One-Key gépeket a gombra kattintva találod!

Érkeznek a legújabb biztonsági funkciók!

Beépített nyomkövetés

Hála az alkalmazásnak, illetve a telefonunk és a gép közti Bluetooth kapcsolatnak, a szerszámunkat nagyjából 30 méteres körzetben folyamatosan látja a rendszer. Sőt, az összes aktív One-Key szerszámot látja! Most jön azonban a lényeges rész: amint az egyik szerszám kilép a 30 méteres hatósugárból, az alkalmazás elmenti az utolsó érzékelt jelet, és szól a kezelőnek, hogy a szerszám elhagyta a hatósugarát/eltűnt, lehetséges, hogy lopás áldozatai lettünk.

Milwaukee One-Key alkalmazás - Nyomkövetés funkció

A nyomkövetés funkció alatt valami hasonló képpel találkozhatunk. Reméljük nem lesz rá szükség!

És itt jön a teljes rendszer lényege: tegyük fel, hogy ellopták a gépünk. Azonban valaki, tőlünk akár 50-100 km-re bekapcsolja a gépet, hiszen használni szeretné. Mindezt a tőle 20 méterre (ha valaki a közelében használ ilyet) lévő aktív One-Key alkalmazás érzékeli, majd jelet küld nekünk, hogy "Az eltűnt gépet itt és itt érzékeltük." Mindehhez csupán "Eltűnt"-re kell állítani az adott gépet a beállításoknál. Ez egyébként a technológia legnagyobb előnye a konkurencia hasonló megoldásaihoz képest, hiszen ők legtöbbször az akkumulátorba fejlesztik a technológiát, így egy esetleges akkucserével meg is oldható a probléma.

Beépített gépbiztonság

A legújabb frissítés már tartalmazza a gépbiztonsági funkciót, ez pedig nem jelent mást, minthogy távolról (30 méteren belül) blokkolhatjuk a gépet, azaz egyszerűen leállíthatjuk, ráadásul ezután csak akkor indul újra, ha ismét az ON feliratra húzzuk a csúszkát. Ezzel akár az esetleges lopást is elkerülhetjük, hiszen egy használhatatlan gépet talán kevésbé akarnak eltulajdonítani. A másik lehetőség, hogy egyszerűen csak nem szeretnénk, ha az építkezésen, gyárban, egyéb munkaterületen más is használná a hozzánk tartozó szerszámot.

Ráadásul különböző fiókokhoz különböző felhasználói jogokat tudunk társítani! Hogy ennek mi a gyakorlati haszna? Műszakvezetőként be tudjuk állítani, hogy Józsi, akinek odaadjuk a gépet, mit tudjon beállítani: semmit, a felhasználói beállításokat (nyomaték, fordulatszám, stb.), esetleg mindent egyszerre. Ráadásul a többi One-Key felhasználó elől is elrejthetjük a gépünket, megszüntetve annak lehetőségét, hogy csatlakozzanak gépeinkhez és módosítsák azok beállítását.

Az új frissítésekkel tehát teljeskörűen szerkeszthetünk felhasználói jogokat, ki-bekapcsolhatjuk a szerszámot távolról, illetve ellenőrizhetjük, éppen kinél és hol van. Vagy megtalálhatjuk, ha ellopták.

A Milwaukee One-Key alkalmazást itt tudod letölteni!

Milwaukee One-Key alkalmazás - Töltsd le az App Store-ból!

Milwaukee One-Key alkalmazás - Töltsd le a Google Play-ből!

Most pedig jöjjenek a fontosabb újítások: az idei fejlesztésű szerszámgépek!

Az egyik legérdekesebb újítást az új ütve-csavarbehajtó belsejében találtuk: az M18 FQID ¼"-es gép egy innovatív, hidraulikus ütőszerkezetet kapott, mely akár 30%-kal halkabb, mint a régebbi társai!

Mindez 76 dB-t jelent az átlagos ütvecsavarozók 105 dB-éhez képest, ami brutális különbség! Ráadásul az új ütőszerkezet további előnyöket is rejteget: annak köszönhetően, hogy minimálissá vált a csökkent a fém-a-fémen ütközés, a gép működése egyenletesebbé vált, a kopás mértéke is jóval kisebb lett, ráadásul a vibráció is jelentős mértékben csökkent.

Milwaukee M18 FQID-502X Csendes üzemelésű akkus ütve-csavarbehajtó

Nálunk amúgy már ki is próbálhatod az új FQID-t!

Az ¼"-es behajtó egyébként a már szokásosnak nevezhető technológiákat kapta meg, hiszen az oldalán ott virít az új FUEL megjelölés, tehát a REDLINK PLUS, REDLITHIUM-ION, POWERSTATE szentháromság alatt készült. Természetesen mindez egy 18V-os, kefementes, tökéletesen optimalizált meghajtást jelent, mely maximálisan 50 Nm leadására képes. Bár ez nem tűnik soknak az 1000 Nm-es, teherautó-kereket leszedő erőbajnokokhoz képest, az 50 Nm tökéletes elég szinte az összes típusú, akár 8x100 mm méretű csavarhoz, mely lefedi az ütvecsavarozókkal végzett feladatok 80%-át.

Plusz egy DRIVE-CONTROL nevezetű technológiai újítást is kapott az FQID, mely lehetővé teszi a precíz fordulatszám -és nyomatékszabályzást. Sőt, egy önmetsző csavarozási funkciót is terveztek a gépbe, az önmetsző csavarok kezdéskor való vándorlásának, valamint a túlhajtás, törés és a menetkiszakítás csökkentésére. Ezekből is látszik, hogy ez a csavarbehajtó inkább a könnyedebb, de precízebb munkákra való, a brutális csavarozási feladatok helyett.

Hiszen arra ott az új....!

M18 FMTIWF12-502X!

Ne aggódj, a nevét nekünk sem sikerült elsőre megjegyezni. Sem másodikra. Vagy hatodikra.... A lényeg azonban nem is ez, hanem, hogy végre itt egy gép, mely kitölti az űrt a szénkefementes kategóriában! A gép ugyanis a HD18 HIW utódja lesz, méghozzá a már kívülről fújt hármassal felszerelve: POWERSTATE szénkefementes motor, REDLINK PLUS elektronika és persze a hihetetlen tartósságú REDLITHIUM-ION akkutechnológia segíti az M18 FMTIWF12-t!

Milwaukee M18 FMTIWF12-502X Akkus ütve-csavarbehajtóA képre kattintva már rendelheted is az új FMTIWF12-t!

A gép ½"-es négyszög befogással adja át a 610 Nm maximális teljesítményét, ezzel pedig tökéletesen illik a palettába, hiszen az M18 ONEIWF12 300 Nm-t tud, a CHIWF12 pedig 950-et, így pontosan a kettő közé van belőve az új ütvecsavarozó. A nyomatékot egyébként 3 különböző módba fixálhatjuk, az egyszerűbb alkalmazásokhoz 130 Nm-t tudjuk beállítani, a következő lépcsőfok az 550 Nm, mely egy komolyabb ugrás, a maximális pedig ugye a már emlegetett 610 Nm. (Az előadáson próbáltuk megtudakolni, miért van ilyen közel egymáshoz a 2. és a 3. fokozat, ám többnyire a marketingeseket emlegették, illetve, hogy ilyen termékfejlesztési információkat nem adhatnak ki.)

A gép egyébként több újdonságot nem hordoz magában, pontosan azt tudja, amit az új Milwaukee FUEL ütve-csavarbehajtóktól megszoktunk. Természetesen ütközőcsappal és biztosítógyűrűvel is kapható, egyelőre 502X-es verzióban (két 5,0Ah-s akku, töltő, Variobox)!

Van azonban egy olyan termékkategória, ahol a Milwaukee idáig nem mutatta meg magát... egészen mostanáig!

Ugyanis megérkeztek a Milwaukee kerti gépei! Egész pontosan egy fűkasza és egy lombfúvó, az év során pedig majd egy sövényvágó is csatlakozik hozzájuk.

Milwaukee M18 CLT-0 Akkus fűkasza9,0Ah-s akksival egyébként egész jól bírja... még a magasabb fű sem okoz neki gondot!

Az említésükön kívül sok extrát nem hoz egyik gép sem, a fűkasza egy klasszik egyenesszárú, 2-sebességes gép, 38,6 cm vágásszélességgel, mely 1 másodperc alatti fojtásra képes, valamint áttervezett felépítést kapott, így a hajtómű nem a védőburkolat felett helyezkedik el, hanem a fűkasza másik végén, közvetlenül az akkumulátor közelében. Mivel a hajtómű hűtést igényel, folyamatosan szívja be a külső levegőt, azonban, ha ez közvetlenül a damilház felett van, gyakorlatilag a levágott füvet fogja bekapni, ami egyáltalán nem tesz jót a fűkaszának. Éppen ezért került magasra a hajtás, ráadásul a súlyeloszlás is sokkal jobb lett, kevesebbet kell karból tartani, kevésbé lesz megterhelő a fűnyírás.

Természetesen 0-s verzióban érkezik, elsősorban azok számára lesz érdekes, akiknél már van otthon Milwaukee gép, hiszen akkuval, töltővel nem biztos, hogy megér 170-180 ezret, főleg úgy, hogy egy
9,0Ah-s akkuval is nagyjából egy órát tudunk vele vagdosni.

A lombfúvót itt találjátok, a termékleírás gyakorlatilag mindent elmond, amire szükség lehet. Nézzük meg inkább a Milwaukee legújabb kéziszerszámait, azon belül is a vízmértékeket!

Megérkeztek ugyanis a Milwaukee vízmértékei, ráadásul egyből érkezett vagy 6-féle! Van a Redstick Backbone, a sima keskeny, a Redcast présöntésű, kétféle torpedó és persze az általunk csak kulcstartónak titulált Mini vízmérték!

Nézzük talán a legérdekesebbet, a Redstick Backbone típust, mely a leggyakrabban használt, klasszikus vízmértékek jellemzőit hozza.

Milwaukee Redstick Backbone vízmértékek

Ellenálló libellák, erősített vázszerkezet, ritkaföldfém mágnes, gumírozott szélű fogantyúk és végzáró dugók. Ezek sok-sok gyártó vízmértékére jellemzők, a hangsúly azonban – mint mindenhol máshol –
a minőségen van. A Redstick Backbone vízmértékek ugyanis egy teljesen fém, erősített vázszerkezetet kaptak, mely annyira egyedi felépítésű, hogy a Milwaukee egyből le is védette a formát. Az eredmény pedig megkérdőjelezhetetlen, teszteltük. Míg a Milwaukee eszköze vígan bírta a ráakasztott 150 kilót, addig a konkurencia vízmértékei egy gyengébb faághoz hasonlóan hajlottak meg a súlyok alatt.

A következő elem a libella. Ez a vízmérték legfontosabb eleme, tehát rendkívül fontos a védelme, ezt pedig a Milwaukee-nál is pontosan tudják! A Sharpsite technológia maximális láthatóságot, nagyobb buborékot és hihetetlen tartósságot biztosít. Mi a titka? Hogy hengeres a kialakítása... Ezzel pedig eltűntek a libellák leggyengébb pontjai: az élek. Minden szempontból remek e megoldás, hiszen amellett, hogy jóval tartósabb a versenytársakénál, nincsenek élek, melyek megtörik a fényt, ezáltal bármelyik szögből, napsütésben is könnyedén látható a buborék.

Egy újabb lényeges elem a mágnes. Ettől azonban még nem lesz jobb a konkurenciánál, mágnest ők is alkalmaznak, a hangsúly újra a minőségen van. A Milwaukee felerősített ritkaföldfém mágnest alkalmaz, melynek köszönhetően jóval tartósabbak lettek, akár egy 8-10 kg-os fémdarabot is fel tudunk vele emelni. Ez persze a gyakorlatban ritka, azonban ennek a megoldásnak köszönhetően biztosan nem esik a fejünkre egy vékonyabb fémlemezről sem.

A Redstick Backbone vízmérték összesen 16 féle verzióban rendelhető, 40 / 60 / 80 / 100 / 120 / 180 / 200 és 240 cm-es is van, mágneses és nem mágneses kivitelben.

További újdonságok is érkeznek 2017-ben, mint például az új 70 J-os bontókalapács, az új FORCELOGIC hidraulikus gépek, a kompakt akkus porszívó, a 30 méteres távolságmérő vagy a különböző kéziszerszámok, filcek, kesztyűk. Sajnos ezek bemutatására egy következő cikk megjelenéséig várnotok kell...

Akciós Milwaukee gépeink eléréséhez kattints a gombra.

Lájkolj minket a Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb hírekről, akciókról!

A kommentek nincsenek engedélyezve