Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

A legújabb Milwaukee-generáció! 1. rész

 (0)    0

  Milwaukee

A következő, 2 részes cikkünkben a Milwaukee új, szénkefementes generációját vesszük górcső alá!


Az 1. részben:


Nagyító alatt a Milwaukee szénkefementes csavarbehajtói!

Ráadásul két akkutöltőt és bemutatunk önöknek!



Milwaukee FUEL


Aki napi több órákat dolgozik csavarbehajtókkal, biztosan találkozott már, vagy legalább hallott a Milwaukee márkáról. A Milwaukee gépei a professzionális kategóriát képviselik, így egy kicsit túlmutatnak annál, hogy otthon csavarozgassunk fel velük egy polcot. Ezek kőkemény profik, így a napi 12 órás megpróbáltatást is simán bírják, akár az év
365 napján.


Sőt… most még ennél is megbízhatóbbak lettek!


A Milwaukee ugyanis integrált három úttörő
technológiát: a POWERSTATE™
szénkefe nélküli motort, a
REDLITHIUM-ION™ akkumulátor
technológiát, a REDLINK PLUS™
intelligens elektronikát, hogy a tartósság,
a működési idő és a teljesítmény
vonatkozásában új mércét állítson a profi
szakemberek számára.



Milwaukee Brushless


A Milwaukee tervezésű és kivitelezésű POWERSTATE™ szénkefe nélküli motor akár 10x hosszabb élettartamot és akár 25%-kal több erőt biztosít. A
POWERSTATE™
szénkefementes motor keményebben dolgozik, hosszabb élettartamú, az akkumulátorból nyert energiát pedig jobban kihasználja, mint versenytársai. Nincsenek kopó alkatrészek, ami miatt a motor hosszabb élettartamú, nőtt a motor hűtése, és szinte semmilyen karbantartást sem igényel.


Milwaukee Redlithium


A REDLITHIUM-ION™ akkumulátor akár 2,5x hosszabb működési időt,
2x hosszabb akkumulátor élettartamot,
és akár 20% több erőt biztosít, mint más lítium-ion rendszerek. Egy teljesen feltöltött Milwaukee
REDLITHIUM™ XC5.0
akkumulátorral akár egy teljes napot is lehet dolgozni, 20%-kal több erőt biztosít és akár dupla annyiszor is feltölthető mint a hagyományos lítium-ion akkumulátorok. A
REDLITHIUM™ XC5.0
akksik a legjobb teljesítményt nyújtják extrém körülmények között is. A Milwaukee akkuk a tartósságra lettek fejlesztve így egy
REDLITHIUM™ XC5.0
használható akár -18°C-ban is.

Egyedi cellafigyelő rendszer optimalizálja a működési időt és biztosítja az akkumulátor hosszú élettartamát.

A gépek töltésszint jelzőt is kapnak, amely kijelzi az akkumulátor töltöttségi szintjét.



Milwaukee REDLINK


REDLINK PLUS™ intelligens elektronika: a legfejlettebb digitális túlterhelés védelem az akkumulátor és a gép védelméért, javítja a gép teljesítményét terhelés alatt. A Milwaukee
REDLINK PLUS™
intelligens töltéstechnológia az egyik legfejlettebb a piacon. Teljeskörű kommunikáció van az akkumulátor és a töltő közt, így az akku védve van a túltöltéstől, túlhevítéstől vagy a kisütéstől. Ezek a védelmek biztosítják az akkumulátort, a gépet és a gép kezelőjét is.



És akkor következzenek a gépek!


Milwaukee csavarbehajtók


Mindhárom Milwaukee, mindhárom 18 voltos, mindhárom szénkefementes, mindhárom rendkívüli. Ezek a hasonlóságok. Azonban mindegyik más-más alkalmazási területen kiváló. Az FDD típussal fémbe, fába, műanyagba fúrhat furatokat, az FPD-vel szintén, de a plusz ütvefúró funkció segítségével kőzetek, téglák fúrására is alkalmas. A FID
modell főként a nagy nyomatékáról híres, így nagy átmérőjű csavarbehajtáshoz tökéletes....


S hogy mire jók még? Lássuk!


Egyik előző bejegyzésünkben már összefoglaltuk néhány praktikus tippet, miként választhat egyszerűen a fúró-csavarbehajtók között (a bejegyzéshez kattintson ide), most azonban inkább vizsgáljunk meg egyet tüzetesebben.


Milwaukee M18 FDD Fúró-csavarbehajtó
Milwaukee M18 FPD Ütvefúró-csavarbehajtó
Milwaukee M18 FID Ütve-csavarbehajtó



Milwaukee M18 FDD Fúró-csavarbehajtó


Kibontva a csomagolásából, egy igen kompakt, kis piros gép kerül a kezünk közé. Rendkívül letisztultan, profin néz ki, semmi sallang, csak ami szükséges. A Milwaukee-nál aztán tényleg értik a dolgukat!


Mint már említettük, a gépben egy új fejlesztésű, szénkefementes POWERSTATE™ motor dolgozik, megnövelt teljesítménnyel, így a kis gép ereje már nem is olyan kicsi: 135 Nm nyomatékot képes átvinni a munkadarabra. Kompaktságáról minden elmond igen kicsi mérete és mindössze 2.2 kg tömege, mely így lehetővé teszi, hogy könnyedén használjuk a gépet fej fölött, illetve nehezebben elérhető helyeken is.


Mivel a Milwaukee gépeket általában komoly szakemberek használják, akár napi 8-10 órát, a cég figyelt arra, hogy a lehető legkevésbé legyen fárasztó, megterhelő a szerszámgépek kezelése. Ez a fúró-csavarbehajtónál is észrevehető, a gépnek tökéletes az egyensúlya, kényelmes kézben tartani, dolgozni vele. Nem rázza a kezet fölöslegesen, nincsenek akadások, nem akarja kicsavarni magát a kezeim közül.


Milwaukee M18 FPD


A motor mellett a gép elektronikus rendszere is rendben van, a REDLINK PLUS™ tökéletesen dolgozik. Véd a túlhevüléstől, túltöltődéstől és a kisütéstől is, így nemcsak a gépet, hanem az akkumulátort, és ami a legfontosabb, a felhasználót is védi!


Nézzük, mit tud a gyakorlatban: 13 mm-es tokmánya könnyedén, pillanatok alatt cserélhető. A gép kétsebességes, így egyszerűen, egy mozdulattal tudunk állítani, attól függően, hogy durvább vagy precízebb munkát végzünk. Fában 65, míg acélban max. 16 mm fúróátmérőben gondolkodhatunk, mely kategóriájában átlagon felülinek számít.


Vásárolja meg az M18 FDD Fúró-csavarbehajtót a Szerszámdoboz Áruházban
!


Akku, töltő és koffer nélkül
2x 5,0Ah akkuval, kofferben
2x 5,0Ah akkuval, Varioboxban



Milwaukee M18 FPD Ütvefúró-csavarbehajtó


Íme az FDD nagytestvére: az FPD. Mégpedig ütvefúrási funkcióval.


A gép ezen kívül egyébként szinte teljesen megegyezik az M18 FDD-vel. Hasonlóan könnyű, 135 Nm-es nyomatékához képest kisméretű gépről van szó. Az egyik előnye pont ebben rejlik: ahhoz, hogy fej felett, kinyújtott karral, vagy igazán kicsi, szűk helyen végezzük a munkát, már nem kell olyan izmosnak lennünk: a korábbi, nehéz gépekhez képest az M18 FPD tömege mindössze 2.3 kg.


Milwaukee M18 FPD


Itt is megjelennek a már sokat emlegetett technológiák, mint pl. a REDLITHIUM-ION akkutechnológia, mely lehetővé teszi, hogy akár a vadonatúj 5,0 Ah-s XC akkumulátorral menjünk neki a következő feladatnak. Maga az akkumulátor kinézete és felépítése is változott, amint azt a fentebbi képen már láthatták: például új vízelvezetőt kapott az akku. Ez nem azt jelenti, hogy véd beázás ellen, azonban a belső hő végett keletkező, majd lecsapódó kis cseppek itt könnyedén elhagyhatják a zónákat, így nem veszélyeztetik az akkucellákat. És, ha már a cellák… minden akkucella külön, egyenkénti tartót kapott, markáns ütközés-felfogó elválasztóval, így sem rázkódás, sem ütődés nem okozhat gondot.


És jöjjön a teljesítmény: a gépet 18 voltos akkuk táplálják, mely így összesen 135 Nm-re képes, 2000 percenkénti fordulatszám mellett. Ütvefúrási funkciója miatt ezt a gépet többnyire falazatok, beton fúrására ajánljuk. Bámulatos, 32ezres percenkénti ütésszáma miatt hihetetlenül gyorsan rágja át magát a betonon, maximálisan 13 mm-es fúróátmérőig. Akár sötétben is! Ugyanis a Milwaukee nem hagyja, hogy akár az áramszünet, akár az éjszaka véget vessen a munkának: egy beépített LED lámpa segít ki a bajból és világítja be a munkadarabunkat.


Vásárolja meg az M18 FPD Ütvefúró-csavarbehajtót a
Szerszámdoboz
Áruházban

!


Akku, töltő és koffer nélkül
2x 5,0Ah akkuval, kofferben
2x 5,0Ah akkuval, Varioboxban



Milwaukee M18 FID Ütve-csavarbehajtó


Következzen mai utolsó darabunk, az M18 FID Ütve-csavarbehajtó.

A leglényegesebb a nevében is benne van: nincs fúrási funkció. A csavarbehajtónk lényege nem más, mint… hogy csavarokat hajtson be.
Méghozzá egy igen komoly, fémházba rejtett ütőmű segítségével!


(Ha esetleg nincs tisztában az ütve-csavarbehajtók működési elvével, olvassa el az ide vonatkozó részt egy korábbi cikkünkben.

Ehhez kattintson ide.)

Milwaukee M18 FID
Milwaukee M18 FID

A gép kisebb és könnyebb is, mint fenti társai. 1.7 kg-os súlya ellenére azonban nem szabad lebecsülni, ugyanis 203 Nm teljesítménye igen tiszteletet parancsoló. A Milwaukee DRIVE CONTROL™ lehetővé teszi a felhasználó számára a különböző fordulatszámok közötti váltást és a nyomatékállítást, így természetesen nem csak 203 Nm-rel csavarozhatunk. 4 különböző fokozat áll rendelkezésre:


-





1. fokozat: a pontos munkához

-





2. fokozat: segít megelőzni az anyag károsodását

-





3. fokozat: maximális teljesítményt nyújt a különböző alkalmazások során

-





4. fokozat optimális a precíz munka és a maximális teljesítmény között, automatikusan beállítja a sebességet,

ütésszámot és nyomatékot


A kényelemért a mikrobarázdált, gumírozott markolat felel, sőt, a visszarúgásokat is elnyeli, így a kezünk sem megy tönkre egy átdolgozott nap után. A töltésszint-jelző a gépen lassan már megszokott dolog. Bár az okostelefonunknál már megszoktuk, hogy 5 percenként a töltöttséget lessük, és keressük a konnektort, itt azért ennél jobb a helyzet, a gépet nyugodtan használhatja, az új, 5,0Ah-s akkumulátorok akár 2,5x hosszabb működési időt biztosítanak.

Milwaukee XC5.0 akku


Vásárolja meg az M18 FID Ütve-csavarbehajtót a
Szerszámdoboz
Áruházban

!




És mi történik, ha lemerült az akku?

Ha az okostelefonja, tabletje, laptopja lemerül, azonnal nyúl a töltőért, igaz? Hát, ez itt sem lesz másként, a levehető akkuk könnyedén helyezhetők fel a töltőre (akár egyszerre több is), majd egy órával később már egy teljesen feltöltött akkut kapunk vissza.



Milwaukee M12-18 FC Akkutöltő


A Milwaukee M12-18 FC töltő az M12, M14 és M18 REDLITHIUM-ION akkutípuskat tölti. A készülék sorosan tölt, azaz amelyiket elsőként behelyezi, azt tölti fel elsőként, majd a másodikat. Egyszerre egy kisebb, és egy nagyobb akkut helyezhet bele.

Az
M12™ REDLITHIUM-ION™ 2,0 Ah/4,0
Ah akkucsomagok 28/57 perc vagy kevesebb idő alatt feltöltődnek, így nagyon kevés időt kell csak a töltésre szánni.

Az M18™ REDLITHIUM-ION™ 2,0
Ah/4,0 Ah/5,0 Ah akkucsomagok pedig 26/47/59 perc vagy kevesebb idő alatt feltöltődnek.


Milwaukee M12 C4 Töltő


Milwaukee M12 C4 4 soros akkutöltő


Az M12 C4 akár 4 db 12 voltos akku soros töltésére is képes! A töltőt akár a falon is elhelyezheti, ugyanis a felfüggesztéshez is alkalmas lyukakat fúrtak rá, így kevesebb helyet foglal. A soros töltésnek "köszönhetően" csak egymás után tölti fel az akkukat, azonban
a minden egyes dugaljon elhelyezett LED töltöttségjelzőknek hála könnyedén olvashatjuk le az aktuális állaptotot.

Profi felhasználóinknak ajánljuk: érdemes egyszerre több akkumulátorral rendelkezni gépenként, így amíg az egyiket használjuk, a másikat tölthetjük.. és fordítva. Így egy percig sem kell abbahagynia a munkát!


Az akkumulátor töltőket is megvásárolhatja Áruházunkban!

Milwaukee M12 C4 4 soros akkumulátortöltő

Milwaukee M12-18 FC Akkumulátortöltő


{{widget type="customRelations/catalog_product_list" title="Kiemelt Akkus Fúró-ütvefúró-csavarbehajtó Ajánlatunk!" product_link_type_code="custom_my_relation" template="catalog/product/list/related_grid.phtml" column_count="4" id_path="product/7230

A következő rész ide kattintva érhető el.



Amennyiben egyéb akkus gépre van szüksége, választhatja az
Akcióban
szereplő
akkus szerszámokat.


Ne feledje! Minden ami Milwaukee
szerszámgép

-
Szerszámdoboz Áruház!


Egyéb Akcióink


Metabo Akció
-
AEG Akció

-
Ryobi Akció

-

Leica Akció


-
ALKO Akció

-

Nilfisk-ALTO Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve