Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Megjöttek a Metabo újdonságai!

 (1)    0

  Metabo

Az akkumulátoros gépek továbbra is hódítanak a piacon, egyre több géptípus jön ki hordozható verzióban, akár olyan különleges termékek is, mint a mágnestalpas fúrógép, vagy a gérvágófűrész.

Szeptember elején megérkezett a legújabb Metabo Akció, ezzel együtt pedig több újdonság is felbukkant...

A mai cikkben ezekről lesz szó, hozok egy világújdonságot sarokcsiszolóból, egyet ütvefúróból (mindegyik akkus), valamint 4db új fejlesztésű 3 kilós, vezetékes kombikalapácsot!

Metabo LiHD akkutechnológia

A Metabo nemrégiben dobta piacra legújabb LiHD akkuit, mely tökéletes társa a legújabb gépeknek, hiszen a megemelt teljesítmény mellett az üzemidőt és az élettartamot is növelték, ezzel sokkal tartósabb, energikusabb és erősebb lett minden 3,1Ah-s, 5,5Ah-s és 6,2Ah-s akkumulátor.

A Metabo cégvezetője, Horst W. Garbrecht így nyilatkozott:


" - A LiHD akkutechnológiánkkal az elmúlt évben új mércét állítottunk fel a teljesítményt, a működési időt és az élettartamot illetően. Mindezek mellett örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk önöknek a világszerte első akkus sarokcsiszolót 230 mm-es átmérőjű tárcsákkal, egy 2400 wattos hálózati gép erejével. Ez az erős, vezeték nélküli gép akkutechnológiánk rendkívüli teljesítőképességéről tanúskodik és rendkívüli szabadságot kínál a profik számára a darabolás és a nagyolás során. A LiHD technológia természetesen minden régebbi akkus Metabo szerszámmal is használható."

" - Az akkus szerszámok iránt lelkesedésünk és a vezeték nélküli építkezésről szőtt látomásunk ellenére nem hanyagoljuk el a nagy teljesítményű hálózati gépeinket sem. A 2 kg-os kalapácsok új családjával a profiknak – az építőipar és a felújítás területén - rendkívül erős és robosztus gépeket kínálunk. Ezek a kombi- és multifunkciós kalapácsok nem csak osztályuk legerősebb kalapácsaihoz tartoznak, de ugyanakkor maximális kényelemmel szolgálnak és a legjobb minőséget jelentik."

Nézzük is őket sorban:


Metabo WPB 36 LTX BL 230. Az első akkumulátoros sarokcsiszoló, 230-as tárcsával!

Akkus sarokcsiszolók eddig is voltak a piacon, a Metabo-nál is elég nagy már a paletta, azonban a nagyflex még új, annyira, hogy ebben mindenképpen világelső lett a nürtingeni cég. Bár mindez természetesen az árán is meglátszik, aki pontosan ezt kereste egészen idáig, annak nem kell tovább várnia, mostantól gyorsan, egyszerűen darabolhat akár 77 mm mélységig. Ráadásul mindezt a legújabb, 6,2Ah-s LiHD akkukkal, így a gép üzemideje is brutális módon nőtt, a tesztek során betonban akár 5m darabolóvágás is lehetséges, frankfurti tetőcserépből pedig akár 75-öt is elvág egyetlen töltéssel.

Metabo WPB 36 LTX BL 230 Akkus sarokcsiszoló

összességében a gép azokat a funkciókat kapta, mint a kisebb társaik a Metabo-nál, ilyenek a másodpercek alatt működő tárcsafék, az elektronikus biztonsági leoldó, illetve az LiHD akkuk által biztosított magas hatásfokú elektronika. Persze a gép kialakítása nem ugyanaz, köszönhetően a megnövekedett súlynak és méretnek. Mindezek segítésére a géptest a két fogantyú között a hosszanti tengely mentén forgatható, így nem fontos áttenni a pótfogantyút jobbra-balra, elég egy gombot megnyomni és már át is kattan a következő pozícióba. A gép egyébként 6,1 kg, tehát fontosak lehetnek ezek az újítások, hiszen ekkora súlynál sokat számít minden munkát könnyítő apróság.

Mindezt egy szénkefementes motorral fejelték meg, mely simán képes egy 2400 wattos gép erejére. A hajtómű egyedülálló tokozást kapott, plusz a Metabo egy extra teljesítményű porvédelmet is emleget, bár az eddigi porvédelem is 97%-ban szűrte a beáramló törmeléket. Talán ez annál is jobb lehet? A mostani verzió mindenesetre 36 V-os akkuval megy, a Metabo emellett 2017-re ígér egy 18 V-os kiadást, melybe 2 akkut kellene egyszerre beletolni, viszont innentől ugye kompatibilis lesz a többi Metabo gépünkkel. Hát, majd meglátjuk...

Metabo WPB 36 LTX BL 230 Akkus sarokcsiszoló

Az elején említettem, hogy érkezik egy akkus ütvefúró, mely szintén újdonságnak számít...

Többen most valószínűleg homlokot ráncolnak, hogy hiszen eddig is volt akkus Metabo ütvefúró, mi ebben az új? Már mondom is!

Az eddigi gépek nem a hagyományos értelemben vett vezetékes ütvefúrók akkumulátoros kivitelei, hiszen a kialakítás mellett a funkciók is eltérnek, éppen ezért ütvefúró-csavarbehajtónak is hívjuk őket. Ráadásul az ütésszám-nyomaték-fordulatszám arányok sem olyanok, mint egy "igazi" fúrónál. A fő különbség egyébként a percenkénti ütésszámban keletkezik, ezáltal a fúrógép sokkal hatékonyabban bontja maga alól a megmunkálandó anyagot, mint egy akkus fúró-csavarbehajtó. Ha egy kicsit utánaszámolunk, hamar rá lehet jönni a különbségre: az SB 18 LTX Quick Ütvefúró-csavarbehajtó 2.050 fordulat/perc mellett képes 32.300 ütésre percenként, így hamar kijön, hogy egy fordulattal kicsit több, mint 15-öt üt az anyagba. Ezzel szemben az SBE 18 LTX Ütvefúró adatai 3.000 és 57.000, tehát egy fordulattal 19 ütésre képes, ami nem tűnik nagy dolognak, de ez 20%-os növekedést jelent, ráadásul minden percben 25.000-rel üt többet a gép, ez pedig anyaglehordásban óriási különbségeket fog hozni.


Metabo SBE 18 LTX Ütvefúró

A gép többi paraméterei a szokásos átlagot hozzák, a 2,6 kg-os súly nem túl nehéz, de nem is a legkönnyebb a piacon, a 24 Nm nyomaték szintén nem túl magas, de egy fúrógépnél nem is ez lesz a mérvadó, sokkal inkább a max. fúróátmérő. Betonban és acélban hozza a kötelezőt, a pontos adatok 16 és 13 mm, míg fában 30 mm-t tud, ami bár kisebb, mint a fúró-csavarbehajtók tudása, azonban a nyomaték is sokkal gyengébb, ráadásul ezt a gépet inkább az előbbiekre találták ki, nem feltétlenül a fához.

Mindemellett olyan extrákat is kapott a gép, mint az S-automatic biztonsági kuplung, mely a betétszerszám blokkolása esetén szétkapcsolja a hajtóművet, vagy a beépített munkalámpa, mellyel könnyedén és egyszerűen fúrhatunk kevésbé jól megvilágított helyeken is. Persze ezt a vezeték hiánya is komolyan megkönnyíti, így elsősorban azoknak a szakembereknek érdemes beruházni az SBE 18 LTX-be, akik vagy rendelkeznek már 18 V-os Metabo akksival, töltővel (hiszen kompatibilis) vagy rendkívül fontos a mobilitás és ezért akár egy komolyabb, ötjegyű összeget is képesek kiadni. Ugyanis az SBE 18 LTX 2x 2,0Ah akkuval, töltővel, kofferben most 99.900Ft, természetesen a Szerszámdoboz Áruházban!

Metabo SBE 18 LTX Akkus ütvefúró


Jöhet az utolsó ígért kategória: a vadiúj, kompakt multi -és kombikalapácsok!

Ráadásul mindjárt négyet is hozok, hiszen egészen 2,8-től 3,4 J ütőerőig érkeztek gépek, ráadásul különböző funkciókkal... Nézzük is!

Azt már rengetegszer ecseteltem, mikor és miért használunk fúrókalapácsot, így most inkább az egyedi jellemzőkre fókuszálok. Mint említettem, 4 különböző gép érkezik, mindegyik alumínium présöntvény házzal, mely kifejezetten a Metabo fejlesztése, ráadásul kapásból az otthoni gyárból, Nürtingenből érkezik, tehát valódi "Made in Germany", mely a profi minőség mellett a hosszú élettartamot is szimbolizálja. Ezen kívül az egyik gép konkrétan a kategória legerősebbje lett a maga 3,4J ütőerejével, ráadásul mindegyik sokkal könnyebb és rövidebb lett a vetélytársakénál, sőt, a gép formáját is direkt a munkavégzésekhez optimalizálták.

A 4 kalapács egyébként szinte teljesen megegyezik, csupán néhány plusz funkcióban lehet eltérés. Meg persze a teljesítményben... Menjünk is végig sorban!

UHEV 2860-2 Quick Multikalapács

1100 W – 3,4 J – 4500 ford./perc - 3,3 kg

A legerősebb gépről beszélünk, az 1100 wattos teljesítmény tökéletes lehet minden olyan feladatra, melyhez SDS-plus befogást alkalmaznánk. Ráadásul nem csupán egy Quick-tokmányt kapunk a géphez, de egy hengeres szárú szerszámokat befogó gyorstokmányt is. A megnevezésben a "-2" a kétsebességes hajtóműre utal, ezáltal jóval sokoldalúbban tudjuk használni a gépet, akár betonban, téglában, falazatban vagy fémben szeretnénk fúrni. Vagy csavarozni, vésni, hiszen az öt különböző funkciónak köszönhetően vígan válogathatunk. Ezek mellett ez az egyetlen gép a négy közül, mely megkapta a VTC-elektronikát, mellyel terhelés alatt is csaknem fokozatmentesen állítható a fordulatszám.


Metabo UHEV 2860-2 Quick Multikalapács

Ára: 89.990Ft


UHE 2660-2 Quick Multikalapács

800 W – 2,8 J – 4200 ford./perc - 3,1 kg

Szintén kétsebességes hajtómű, szintén plusz tokmány, szintén 5 funkció. A Vario-Constamatic elektronika ebbe már nem fért bele, valamint a teljesítményt is kissé visszafaragták, ám a 2,8 J tökéletesen elég lesz így is, a 26 mm-es max. fúróátmérő betonban azért elég szép eredmény. Persze az alumínium présöntvény hajtóműház, illetve a Metabo S-automatic biztonsági kuplung itt is alaptartozék, ugyanúgy, ahogy a forgásstop és az ütésstop a vésési és az fúrási módok megkönnyítéséhez.

Ára: 81.990Ft


KHE 2860 Quick Kombikalapács

880 W – 3,2 J – 4400 ford./perc - 3,1 kg

Ahogy haladunk lefelé árban, úgy veszik ki szépen a funkciókat, így az erősebb KHE-ben már nincs 5 különböző fokozat, nincs VTC, nincs kétsebességes hajtómű, nincs plusz tokmány. Van azonban a megszokott S-automatic kuplung, a présöntvény ház, a forgás -és ütésstop, valamint egy 3,2 J-os ütőerő, ami 28 mm-es fúróátmérőt tud betonban. Fúrókoronával meg 68-at.

Metabo KHE 2860 Quick Fúró-vésőkalapács

Ára: 75.900Ft


KHE 2660 Quick Kombikalapács

850 W – 3,0 J – 4300 ford./perc - 3,1 kg

Pontosan ugyanazokat kapta meg, mint a fenti, egy kicsivel erősebb testvére. Újraindulás elleni védelem, kuplung és fordulatszám választó állítókerék. Természetesen ugyanazzal a présöntvény házzal, a kiegészítő fogantyúval, Quick-tokmánnyal felszerelve, mint az eddigi gépek, így komoly különbségek itt már nincsenek, annak ellenére sem, hogy 69.900Ft-os árával ez a legolcsóbb gép a többiekhez képest.

Metabo KHE 2660 Quick Fúró-vésőkalapács

Ára: 69.900Ft



Remek új gépek, 2 akkus világújdonság, 4 hálózati fúró-vésőkalapács. Egyelőre ennyi, hamarosan érkezünk a többi újdonsággal is!

Akciós termékeink eléréséhez kattintson a gombra.

Lájkolj minket a Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb hírekről, akciókról!

Szerszámdoboz Áruház!

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!

Egyéb Akcióink

Milwaukee Akció

-
AEG Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció
- Ryobi Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve