Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Metabo új sarokcsiszolók

 (0)    0

  Metabo

Metabo 900-1700W sarokcsiszolók – Erőteljesebb motorok ... és még más…

Metabo Új sarokcsiszolók

A Metabo már 1960 óta a legkorszerűbb technológiákat használja és így a leginnovatívabb fejlesztő többek közt a sarokcsiszolók területén is…Az innováció nagyon fontos de a Metabo figyeli és alkalmazza a felhasználók által kapott visszajelzéseket. Ezek alapján 2014-ben egy teljesen új sarokcsiszoló családdal rukkoltak ki a piacra.

Az alábbi cikkünkben szeretnénk bemutatni önöknek a Metabo új sarokcsiszoló családját melyek talán a világ legkorszerűbb sarokcsiszolói

Metabo Új sarokcsiszolók 1966

A világon először a Metabo mutatta be az automata biztonsági kuplunggal ellátott sarokcsiszolót 1966-ban. Azóta is folyamatosan és keményen dolgoznak a sarokcsiszolóikon. Így kerültek kifejlesztésre többek közt a Metabo Marathon motorok, vagy
S-Matic kuplung és a Metabo Vario elektronika.

Mit várhatunk az új Metabo sarokcsiszolóktól?

Metabo Új sarokcsiszolók elvárások

A Metabo azt mondja erre, hogy mi már
90 éve figyelünk arra, hogy a felhasználóknak mire van szükségük, ha egy sarokcsiszolót vásárolnak, így állíthatjuk, hogy ezekben a Metabo gépekben sem fognak csalódni. Az új sarokcsiszolók egyedülálló teljesítménnyel készülnek kompromisszumok nélkül. A Metabo-nál tudják, hogy hatalmasak az elvárások a sarokcsiszolóikkal szemben így az új sarokcsiszolóknál mindent bevetettek, hogy megfeleljenek az elvárásoknak.

Új Metabo Marathon-Motorok - Erősebbek és tartósabbak

Metabo Új sarokcsiszolók Marathon

Egy sarokcsiszolónál a leglényegesebb alkatrész a motor. A sarokcsiszolókat a legtöbb esetben igen kemény körülmények közt használják az építőiparban, fémmegmunkálásoknál, mint csiszolás, sorjázás, stb
így nagyon fontos a motor kialakítása. A Metabo új generációs Marathon Motorjai abszolút megfelelnek ezeknek a kihívásoknak. Sokkal jobb lett a hőelvezetésük, a nyomatékuk akár 50% -al is magasabb lett illetve akár 20%-al több energiát tudnak leadni. Az állórészen 30%-al több műgyantát használtak fel hogy megakadályozzák az éles porszemcsék által okozott esetleges sérüléseket. A porelevetésen is fejlesztettek így ez a funkció is sokkal hatékonyabb az új Metabo sarokcsiszolókban. Ezeket az új innovatív megoldásokat sikerült a Metabo-nak úgy megoldania, hogy motor nem lett nagyobb, sőt kisebbek lettek így az új sarokcsiszolók vékonyabb testűek ergonómikusabbak, így a fogás sokkal kényelmesebb. A Metabo kijelentheti, hogy az új sarokcsiszolók terhelhetősége és teljesítménye a legmagasabb a kategóriájában.

A világ első 1700 Watt-os Compact sarokcsiszolója - "A varázslatos termelékenység"

Metabo WEA 17-125 sarokcsiszoló

Ahogy már említettük az új Metabo sarokcsiszolók teljesítményei növekedtek, de a méret nem változott, sőt még ergonómikusabbak lettek ami igazi mérnöki teljesítmény A Metabo az új 1700W-os WEPBA 17-125 Quick sarokcsiszolóval céltudatosan azt határozta meg, hogy nem akar egy tucat készüléket adni hanem egy igazán magas minőségű készüléket ad a felhasználóknak. Az új 1700W-os sarokcsiszoló két kivitelben készül 125-ös és 150 mm-es kivitelben. Mindkét gép a korongra ható nyomatéka 3,7Nm és 11000 –es fordulatszámmal bír és a súlyuk mindösszesen 2,7kg.
Az Metabo 1700W-os sarokcsiszolók természetesen rendelkeznek az össze biztonsági funkcióval amit lentebb részletezünk. A géphez leszállított tartozék az „MVT” oldalfogantyú amivel a kézre ható vibráció 50%-al kevesebb. Az összes ilyen újítás az szolgálja, hogy a munkavégzés folyamatos legyen ne legyen kiesés amivel jelentős költségeket lehet megtakarítani.

Első a biztonság, mint mindig….

Mivel a sarokcsiszolók igen veszélyes munkaeszköznek számítanak a Metabo mindent elkövet annak érdekében, hogy megvédje a felhasználót az esetleges sérülésektől. A következő biztonsági funkciókkal találkozhatunk az új Metabo sarokcsiszolókban.

  • Metabo S-automatic biztonsági kuplung
    – ez a rendszer hívatott megakadályozni a visszarúgást
  • Gyors fékrendszer
    – A Metabo által szabadalmaztatott rendszer, amely 2 másodpercen belül megállítja a forgást pl. áram kimaradás esetén
  • „Deadman” kapcsoló

    - Ergonómikus kialakítású kapcsoló, áramszünet esetén megakadályozza az újraindulást
  • Tacho-Constamatic Teljes hullámú elektronika
    – A Metabo konstans elekronikája állandó fordulatszámot biztosít terhelés alatt is
  • Integrált Autobalancer
    – A Metabo által szabadalmaztatott „Autobalancer” rendszer biztosítja, hogy a kézre ható vibráció akár 50%-al is csökkenhet, emellett a sarokcsiszoló élettartama is hosszabb lesz.

A „Power Pack” - Metabo 1500 Watt-os sorozat

Metabo WEA 15-125 Quick sarokcsiszoló

Az 1700W-os gépek után következnek az 1500W-os Metabo sarokcsiszolók. Ebben a gépcsaládban is megtaláljuk a fix fordulatszámmal működő sarokcsiszolókat de választhatunk változtatható fordulatszámú gépet is (WEV). Aki szeretné, választhat a Metabo Autobalancer rendszerrel felszerelt gépet is (WEA). A Metabo 1500W-os sarokcsiszolói is megállják a helyüket a legkeményebb feladatoknál is legyen az intenzív csiszolás vagy vágás. Természetesen ezeket a sarokcsiszolókat is használhatjuk gyémánttárcsával, hiszen a magas fokú porvédelmi rendszer védi a gépet. A nyomaték 3,5Nm ami egyedülállóan magas a kategóriájában. A Metabo „Quick” csiszolóinál felejtsük el a körmös kulcsot a tárcsa cseréhez, mivel ezek a gépek már a Metabo által szabadalmaztatott gyorscsere anyával vannak szállítva.

A „varázslatos” - Metabo W 12-125 Quick sarokcsiszolók

Metabo WEV 12-125 Quick sarokcsiszoló

Ez a kategória is teljesen megújult. Az alacsony súly mellé egy erőteljes motor tartozik így ezek a sarokcsiszolók is megállják a helyüket mindenféle vágó és csiszoló munkáknál. A motorok 1250W-osak a nyomaték 3,4Nm. Mindezek bőven elegendőek az általános vagy közepesen nehéz feladatokhoz. A Metabo szerint ezek a gépek a legjobb ár-teljesítmény arányú gépek. Természetesen itt is megtalálhatóak a már említtet „Autobalancer-es”, fordulatszám szabályzós vagy anélküli sarokcsiszolók illetve a „Quick” gyorscsere anyás gépek.

A rugalmas - Metabo WEV 10-125 Quick sarokcsiszoló

Metabo WEV 10-125 Quick sarokcsiszoló

A Metabo itt egy teljesen új géppel rukkolt ki. Az 100W-os teljesítményhez mindösszesen 2,1kg súly és 2,7Nm nyomaték párosul. Igazán univerzális sarokcsiszoló, hiszen használhatjuk vágási feladatokra
mivel a 10500/perces fordulatszám több mint elegendő, de ha finom csiszolásokat szeretnénk akkor rendelkezésre áll a fordulatszám szabályzás 2800/perc fordulattól amihez természetesen társul a Metabo
Tacho-Constamatic-Teljes hullámú elektronika
ami állandó fordulatszámot biztosít terhelés alatt is.

A könnyen kezelhető - Metabo W 9-125 sarokcsiszoló

Metabo W 9-125 Quick sarokcsiszoló

És végül a legkisebb gép a 900W-os sarokcsiszolók. Ennél a gépnél a Metabo arra törekedett, hogy megtartsa a minőséget, de egy „jó árú” készüléket adjon. Úgy gondoljuk, hogy ez sikerült. Hiszen az igen kedvező ár mellé egy ergonómilag „tökéletes” erőteljes, alacsony súlyú, de nagy nyomatékú gépet dobott piacra. Nem kellet kompromisszumokat kötnie
az ár miatt, hiszen a technológia rendelkezésre állt.

összefoglalva az új sarokcsiszolók igati mérnöki "remekművek" és ajánljuk minden iparos számára.

Természetesen az új sarokcsiszolók megvásárolhatóak a Szerszámdoboz áruházunkban!

Ne feledje Minden ami Metabo Akció - Szerszámdoboz Áruház!

A Metabo új sarocsiszolók katalógusát innen tudja letölteni: letöltés

Írásunkhoz a felasználtuk a Metabo honlapját és a Toolsshop bejegyzését.

A kommentek nincsenek engedélyezve