Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Márkanézőben | 2. rész: Ryobi

 (1)    0

  RyobiMárkanézőben  

8 részes sorozatunk második részéhez értünk. Mostani bejegyzésünk egy fél-professzionális, zöld-fekete színben pompázó szerszám -és kerti gépekkel rendelkező japán cég. Kitaláltad?

Természetesen a Ryobiról beszélek.

Ryobi One+ gépek

A nagyvállalat több lábon áll, ráadásul ha hiszitek, ha nem, sem a legnagyobb bevételt hozó, sem a legelőször alapított részlege nem a szerszámgép, és nem is a kertigép szekció. 1943 december 16-án alapították Japánban, ám ekkor a fő (és egyetlen) tevékenység a présöntvények gyártása volt. A Hiroshima prefektúra-beli főhadiszállással rendelkező cég csupán 1968-ban kezdte a szerszámgépek gyártását, ez azonban addigra a negyedik ágazatuk volt! A présöntvények mellett a nyomdagépek és a különböző nyílászáró elemek gyártását is megkezdték gyáraikban! A 47 évvel ezelőtt alapított ágazat azonban addigra kinőtte magát, most már Ázsia mellett Európában (2001), Amerikában (2000) és Ausztráliában (2002) is megkezdte a térhóditást a Ryobi! Ezek mellett tagja a TTI-nak is. A Techtronic Industries egy befektetési csoport, mely alá tartozik a Ryobi mellett a Milwaukee, az AEG és például a Homelite is.

Ryobi kerti gépek

Egy kis történelem után azonban nézzük mit kell tudni magáról a Ryobi szerszám -és kertigép szekcióról!
Mint a világ egyik legnagyobb és leginnovatívabb elektromos kéziszerszám gyártója, a Ryobi arra specializálódott, hogy a professzionális termékeket az átlag emberek számára is megfizethetővé tegye. Éppen ezért használják lakástulajdonosok, asztalosok, kézművesek, tapasztaltabb barkácsolók a Ryobi gépeit.

Ryobi A vállalat jelenlegi igazgatója, Akira Urakami fogalmazta meg a cég modern és letisztult filozófiáját: "A tökéletes együttműködés receptje: kihívások, bizalom, innováció."

Ryobi

Bár a Ryobi nem az az igazi ipari szerszám, ez nem jelenti azt, hogy ők nem találhattak ki semmi újat. Természetesen a Ryobinál is vannak legendás gépek, ilyen például az AP10-es hordozható egyengető gyalu. Vagy, ami az áttörést hozta, az első megfizethető árú, BT3000 asztali fűrész!

"Ha megnézzük a régi gépeket otthon, vagy a hirdetési oldalakon, azt látjuk, hogy a gépek 80-90%-a vezetékes. Az akkori gépeknél még nem volt kiforrott az akkumulátorok technológiája, sokan inkább a "végtelen" üzemidejű "bedugós" gépeket választották. A mai modern, fejlődő világban az okosórák és a drónok mellett természetesen a szerszámgépek világába is jut egy-két új funkció, szabadalom."

Persze az idő itt nem állt meg, azóta világszerte rengetegen ismerik és használják a Ryobi gépeket! A versenytársaikhoz képest nem maradhatnak le, így náluk is megjelent a szénkefementes motor, az új, lítiumos akkutechnológia, sőt, kerti gépeik közül egy-kettő akár hibrid verzióban is megvásárolható!

Említettem tehát az új akkutechnológiát!

Ryobi ONE+

Aki találkozott már a
Ryobi akkus gépeivel, biztosan ismeri a ONE+ rendszert. Ez a Ryobi akkumulátorait jelenti, ugyanis a nagyokkal ellentétben itt nem történt plusz fejlesztés a vezérlőben vagy a motorban. A ONE+ az egyik legnagyobb cserélhető akkumulátoros szerszámgép rendszer. Több mint 35 kerti gép és szerszámgép rendelkezik ezzel a rendszerrel, melyek kaphatók akkumulátorral és anélkül is, ugyanis a gépek akkumulátorai kompatibilisek egymással, illetve a régebbi és a jövőbeni ONE+ típusokkal is.

A Lithium-Ion akkumulátorok mindig használatra készek, nincs memóriaeffektus, sem pedig önkisülés – ellentétben a hosszú élettartammal és a jobb üzemidővel, melynek köszönhetően a ONE+ gépek rendkívül sokáig szolgálják a felhasználójukat. A töltésszint-jelző talán a profi gépek használata után már nem új, azonban a fél-profi gépekhez képest rendkívül jól optimalizálták az akkukat! Akár 50%-kal hosszabb élettartamot, és 95%-kal jobb üzemidőt ígér a Ryobi, ráadásul az Intecell figyelőrendszer elemzi az egyes akkucellák teljesítményét, és összehangolja azokat.


Ryobi akkutechnológia



Ryobi akkumulátor 4,0Ah

A Ryobi az egyik legnagyobb és leginnovatívabb elektromos kéziszerszámgyártó a világon, így a kiemelkedő teljesítmény és a megbízhatóság mellett annak is figyelmet szentel, hogy az embereknek pontosan mire van szükségük, így hatékonyabban, biztonságosabban és kényelmesebben dolgozhat otthonában és kertjében. Expand-It, automatikus sebességváltó, érintőgombok… számos új funkció, melyek megkönnyítik a barkácsolást és a kert megművelését.

A környezet védelmét mindenki egyfajta személyes küldetésnek veszi, és a Ryobi sem kivétel. Ennek példája a ONE+ rendszer, a kompatibilis akkumulátorok csökkentik az eldobandó, elhasznált akkuk és töltők számát, illetve az elektronikus gyújtás szabályzóknak köszönhetően kevesebb a légszennyezés. A Ryobi a legszigorúbb környezetvédelmi szabványoknak is megfelel, mint pl. a WEE és a RoHS.

Az egyik legújabb fejlesztés az R18DDBL, mely nyomokban sem tartalmaz szénkefét!

Ez a gép azonban már egy az egyben szerepelt egy korábbi cikkünkben, melyet itt olvashattok el.

Ráadásul az akkus gépek nem csak akkuval mennek!

Nem, nem olvastátok rosszul, az akkus gépek is működnek hálózati kábellel! Így, amikor lemerül az akkunk, és nincs időnk feltenni töltőre, nyugodtan vegyük ki az akksit, a helyére dugjuk be a kábelt, majd mehet tovább a munka! Ez nem más, mint az új, Hybrid technológia! Mint a videón is látható, az akkut kivéve, egy reteszt kell elhúzni, és már fel is tehetjük hálózatra a gépet!

Sajnos egyelőre azonban hiába keresnénk a hibrid sarokcsiszolókat, vagy csavarbehajtókat, ezt csak a ONE+ Hybrid jelzéssel ellátott kerti gépek tudják!

Korábbi részek:


Márkanézőben | 1. rész: Milwaukee

Hogy a következő héten melyik 2 márkával foglalkozunk, azt megtudjátok 24-én, kedden! Figyeljetek, kövessetek minket Facebookon!

Kövessetek minket Facebookon is!

Szerszámdoboz Áruház!

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!

Egyéb Akcióink

Milwaukee Akció
-
AEG Akció

-
Metabo Akció
-
Leica Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve