Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Márkanézőben | 1. rész: Milwaukee

 (0)    0

  MilwaukeeMárkanézőben  

Eddigi bejegyzéseinkben különböző termékeket, tippeket adtunk, illetve veszélyekre hívtuk fel a figyelmet, mint a legutóbbi "Praktikák télire" címűben. Most azonban egy speciálisabb sorozattal készülök, összesen 8 részben (a szokásos 2 cikk/hét felosztásban). Ez pedig nem másról fog szólni, mint magukról a MÁRKÁKRÓL.

Milwaukee

Természetesen az Áruházunkban megtalálható fő márkákról lesz szó, első részünkben pedig a zászlóshajónkról: a Milwaukee-ról.

A Milwaukee a hordozható heavy-duty szerszámgépek és tartozékaik piacvezető forgalmazója az ipari professzionális felhasználók számára. A wisconsini nagyvállalatot egyébként 1924-ben alapította A.F. Siebert, így hát könnyű kiszámolni, majdnem 100 éves tapasztalat áll a vállalat mögött!

Amennyiben érdekel, hogy melyik újítás pontosan melyik évben történt, kattints ide.

Talán nincs olyan szakember, aki ne találkozott volna, vagy ne fogott volna a kezében egy-egy Milwaukee gépet. Mivel a Milwaukee az egyik vezető cég a piacon, így természetesen ők az elsők, akik egy-egy szabadalommal, újítással, új technológiával állnak elő. Amint a többi gyártónál, itt is feloszthatók a termékek akkus és hálózati gépekre, tartozékokra és egyéb termékekre. Eszerint nézzük is őket...

Akkus gépek

Milwaukee 1924 fúró






Milwaukee M18 FDD Fúró-csavarbehajtó

A két gépen jól látható a generációk közötti különbség. A bal oldali gép a legelső, 1924-ben készült fúró, míg a jobbon a legújabb M18 FDD fúró-csavarbehajtó látható.

Míg régen szinte csak hálózati gépek uralták a szerszámpiacot, mára azonban nem csupán a telefonunk tölthető, hanem a szerszámgépeink is. Ez a fejlődés látható a Milwaukee-nál is, ma már a termékpalettájuk jelentős részét adják a jóval mobilisabb, könnyebb akkumulátoros szerszámgépek. Míg régen ehhez egyébként nikkeles akkumulátorok kellettek, mára már ezek lecserélődtek a fejlettebb, lítium-ion technológiájú akksikra. Természetesen a Milwaukee néhány év fejlesztés után előállt a saját akkutechnológiával: ez a REDLITHIUM. A 12, 18 és 28 voltos akkumulátorok minden géphez csatlakoztathatók, természetesen a saját kategóriájukban.

Nézzük, miben újak ezek az akkuk!

A legújabb fejlesztés az új, 5,0Ah-s M18 akkumulátor, mely az eddigi legtartósabb, legerősebb és legmegbízhatóbb akku a Milwaukee-nál, sőt, talán a piacon is (természetesen a 18 voltos kategóriában).

Az 5,0-s M18 akksit a kezdetektől újratervezték, átalakították, éppen ezért a lehető legnagyobb teljesítményre képes, ráadásul a felhasználók viselkedését elemezve alakították ki, sőt, az időjárási tényezőket is figyelembe vették.


Az akkumulátor hivatalos jellemzőit
itt
találjátok.

Milwaukee REDLITHIUM

Az akku már ránézésre is rendkívül masszív, kapott ugyanis egy fekete gumiburkolatot, mely rendkívül jól védi az akkut. Mivel a legtöbb gépet - főként a csavarbehajtókat - ugye az akkura teszik le (már amikor nem vágják/ütik/csapják/dobják), így ezek rengeteg ütést kaptak használatuk során. Éppen ezért régebben ebből is adódhattak problémák, melyekkel mehettünk a szervizbe. Az új REDLITHIUM akksikat azonban nem csupán kívülről, belülről is védetté tették: az egyedi cellatartó és az ütődést felfogó elválasztók elnyelik a gépek lerakásakor keletkezett rezgéseket, ütközéseket.

Természetesen a hő és a nedvesség ellen is védve vannak a cellák. Míg előbbit egy vezérlőrendszer figyeli, utóbbi mechanikus: összegyűjti a keletkező párát, majd kivezeti az erre a célra fúrt lyukakon.

Ám nem csak az akkut fejlesztették! A Milwaukee egy hármas technológiát vetett be "FUEL Brushless" néven: a REDLITHIUM-ról most beszéltünk, maradt a REDLINK PLUS és a POWERSTATE.

A POWERSTATE elnevezés az új szénkefementes motorokat rejti, melyekről már rengeteget beszéltem előző cikkeimben. Itt megnézhetitek, hogy működik pontosan a szénkefementes motor a hagyományos, szénkeféshez képest. Ezen felül azonban nem egy 'sima' kefementes motorról van szó. A Milwaukee-nál precíz optimalizálás követte a fejlesztéseket, így a POWERSTATE motor akár 10x hosszabb élettartamot és 25%-kal nagyobb erőt biztosít.

"A POWERSTATE™ szénkefementes motor keményebben dolgozik, hosszabb élettartamú, az akkumulátorból nyert energiát pedig jobban kihasználja mint versenytársai gépei. Nincsenek kopó alkatrészek ami miatt a motor hosszabb élettartamú, nőtt a motor hűtése és szinte nem igényel semmilyen karbantartást."

A hármas fejlesztés utolsó tagja fogja össze az egészet, viszi át a motor teljesítményét a fúrószárra, fűrészlapra, vágókorongra. Ez nem más, mint a REDLINK PLUS elektronika! A legfejlettebb technológia, amit szerszámgépben találhatunk. A vezérlő szabályozza az akkumulátorok töltését, ellenőrzi az emelkedő hőmérsékletet, figyeli a szükséges nyomatékot, így nekünk szinte csak fognunk kell a gépet, az magától végzi a munka nagy részét.
A Milwaukee akkus gépei tehát a leginnovatívabbak a piacon, így nem véletlenül ez a legjobb és legkedveltebb márka a profi szakemberek körében.

Vannak azonban hálózati gépek is!

Bár a Milwaukee manapság inkább az akkus technológiára helyezi a hangsúlyt, a hálózati gépek is rendkívül magas színvonalúak, és piacvezetők. Akár a sarokcsiszolókat, akár a fúrókalapácsokat nézzük, mind-mind a legújabb funkciókat kapta, mint például a FIXTEC vagy az AVS. A FIXTEC-rendszer hihetetlenül megkönnyítette a munkavégzést. Nem kell ugyanis a korongot, fúrószárat kulccsal cserélgetni, hanem egy sokkal egyszerűbb, egy mozdulattal elvégezhető feladatunk van.

Milwaukee sarokcsiszoló

Az AVS rövidítés egy Anti-Vibration System nevet takar, mely magyarra fordítva Vibráció-mentes Rendszert takar. A gépek fogantyúja, hajtóműháza egy gumírozott burkolatot kapott, melyek a nevéből eredően elnyelik a vibrálást, rezgést, így sokkal egyszerűbb a munka, nincs megterhelve az ember keze, ezáltal később sem jelentkeznek egészségügyi gondok.
A Milwaukee gépei között szerepelnek természetesen a faipari, fémipari gépek is, a 260 wattos excentercsiszolótól a 2200 wattos sarokcsiszolókig. Sőt, a gépek között megtalálhatók olyan nem mindennapi gépek, mint a kartuskinyomó, a porelszívó vagy a lemezvágó olló.

Persze a szakik nem csupán elektromos gépeket használnak, a manuális eszközök is rendkívül fontosak!

A Milwaukee-nál az akkus, vezetékes gépek mellett a kéziszerszámok és a szerszámtárolók is kiváló minőségűek, profi szakemberek számára készültek. Akár fogót keresel, akár ollót, rengeteg fajtával és mérettel találkozhatsz, így egyszerűen választhatsz a feladathoz illő tökéletes szerszámot.

Utálod, mikor egyesével kell cipelned a szerszámokat? Lépésenként kiesik egy-egy a kezedből, és úgy érzed, sose érsz oda, ahova szeretnél? Akkor itt a Neked való a Milwaukee szerszámtároló! Kicsi, nagy, övre akasztható, műanyag, fém. Bármilyen szerszámhoz megtalálod a megfelel tárolót, dobozt, hátizsákot, így már könnyen viheted ide-oda kedvenc Milwaukee eszközeid, gépeid.

Sőt, akár a hideg ellen is védenek!

Aki gyakran követi blogbejegyzéseimet, az biztosan találkozott már a fűthető kabátos cikkel (aki nem, kattintson ide), így rengetegen tudják már mire is jó egy ilyen kabát, illetve, hogy nem csupán munkához érdemes felvenni, akár utcára, akár téli sportokhoz, sőt, vadászathoz is kiváló!


Milwaukee kabátok

A kabátok, mellények 3-5 különböző fűtőzónával vannak ellátva, így az egész testet melegítik. Most eszünkbe juthat a kép, mikor felszállunk a tömött buszra, esélyünk sincs levenni a kabátot, közben levegőt sem kapunk, ráadásul 3 perc után a brutális felkapcsolt fűtés is nyomasztó. Szinte elájulunk, olyan melegünk van. Na, hát a Milwaukee fűthető ruhái egyáltalán nem ilyenek! Kellemes, finom, borzongató meleg járja át porcikáinkat, ráadásul akik fázósabbak, választhatnak a 3 fokozat közül, mely lehet gyenge, közepes, vagy erős. Ez természetesen a fűtőszálak hőleadását jelenti. A Milwaukee-nál kijelentették, hogy a kabátok célja elsősorban a hideg és a szél által okozott kellemetlenség kiegyenlítése, és nem egy befűtött kályhát akartak létrehozni.

Természetesen ez egy átfogóbb összegzés a Milwaukee professzionális termékeiről, és magáról a márkáról. Amennyiben folyamatosan követtek minket, sokkal többet tudhattok meg a funkciókról, magukról a gépekről, az újításokról, technológiákról. Pontosan úgy, ahogy eddig is.

Kövessetek minket Facebookon is!

Szerszámdoboz Áruház!

Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!

Egyéb Akcióink

Milwaukee Akció
-
AEG Akció

-
Metabo Akció
-
Leica Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve