Szerszámok betöltése...
Kosárban lévő termékek

Márkanézőben | 9. rész: Karcher

 (0)    0

  Márkanézőben


Mint azt már többen észrevettétek, két újabb márkával bővült a kínálatunk, ráadásul ezzel majdnem egyből duplájára nőtt a német gyártók száma a Szerszámdoboz Áruházban, ugyanis az eddig meglévő Metabo-AEG-Bosch trió mellé megérkezett a "hesseni létrás", azaz a Krause, illetve a kosz legnagyobb ismert ellensége: a Karcher.


A Karcher története


Mai cikkemben utóbbival foglalkozom


akik a Krause-ről olvasnának, kénytelenek lesznek megvárni a néhány nap múlva érkező 10. részt, addig pedig mondjuk a gyártó hivatalos oldalát tudjátok böngészni.




A múlt


Lassan felsorolni is lehetetlen, hány mai nagyvállalat kezdte meg fejlődését Stuttgartban, de az biztos, hogy a baden-württembergi nagyvárosban valamit nagyon tudtak az iparról... Akkoriban még nem volt lefoglalva az összes cégnév, nem gondolkodtak azon marketingcsapatok, hogy mi legyen a cég profilja, logója, márkaneve, így tökéletesen elég volt, ha az ember a saját nevére keresztelte el a vállalkozását. Pontosan így tett Robert Bosch, Gottlieb Daimler és Zeppelin gróf után Alfred Kärcher is.


Karcher innováció és fejlesztés

Az 1901-ben született szakember 23 évesen elvégezte a stuttgarti Műszaki Főiskolát, majd édesapja támogatásával 1935-ben megalapította a saját vállalkozását, hogy megvalósíthassa egyedi fűtéstechnikai ötleteit. Mivel ekkoriban még a háborúkról szóltak az évek, elsősorban a hadtechnikában is alkalmazható gépeket fejlesztett, például melegítőberendezéseket a repülőgépek fülkéihez, vagy motorjaihoz. A II. világháború után azonban ideje volt új terület után nézni, éppen ezért találta ki, hogy inkább a hétköznapibb tevékenységekhez fejleszt ki új eszközöket.


Az áttörés 1950-ben érkezett el. Mindezt az első európai melegvizes magasnyomású mosóval, a DS 350-el érte el, melyben annyira modern fűtési rendszert használt, hogy a mai mosóknak is ez az alapja. Sajnos a nemzetközi hírnevet Alfred már nem élhette meg, 1959-ben elhunyt, a cég vezetését pedig felesége vette át, később gyermekei, a mai napokban pedig már a következő generáció vinné tovább a családi vállalkozás történetét.


Karcher DS 350 - Az első forróvizes magasnyomású mosó

A '60-as években indult el igazán felfelé a vállalat. Miután üzletet nyitottak Franciaországban, valamint felhúztak egy gyárat Brazíliában, ráeszméltek, hogy itt bizony valami igazán nagy dolog van készülőben. Éppen ezért kezdték el beindítani a marketingfolyamatokat, ennek eredményeképp pedig megszületett a ma is használatos sárga szín, melyet azóta a világ minden pontján felismernek. Ráadásul mindez ekkoriban már nem csak a magasnyomású mosókra korlátozódott, hiszen az embereknek a épületeken és járműveken belül is szükségük volt tisztítóeszközökre, éppen ezért porszívók, súrolók, gőztisztítók és tisztítószerek is megjelentek a palettán, így az 1980-as évek közepére a Karcher már ténylegesen egy globális vállalattá nőtte ki magát.



Ráadásul 1985-ben egy igazán nagyot dobbantottak, és végre elmondhatták magukról, hogy egy nagybetűs VILÁGÚJDONSÁGOT alkottak: az első hordozható magasnyomású mosót, a HD 555-t. Sőt, egy évvel később a hengerkefés súrolóautomaták is megérkeztek, melyek szintén újításnak számítottak. Pont úgy, mint 10 évvel később az első szennymarók, melyeknek köszönhetően a magasnyomású mosók eladási számai rendkívüli módon megugrottak.


Eddig azonban csupán az ipari berendezésekről volt szó, az egyszerű, hétköznapi állampolgár ekkoriban még nem élvezhette a Karcher által nyújtott előnyöket. Ez 1993-ban változott meg. Ekkor jelentek meg az első háztartási porszívók és gőztisztítók, melyek az akkori átlagemberek számára még nem mindig voltak megfizethetőek, azonban a tehetősebb réteg könnyedén vehetett magának egy-két ilyen eszközt otthonra. Sőt, 2003-ban a háztartási palettára is került egy világújdonság, a RoboCleaner RC 3000, mely az első teljesen önálló robotporszívó volt akkoriban.


Karcher Rain System öntözőrendszer

Sőt, nagyjából 10 évvel ezelőtt egy teljesen új piacra is betette a lábát. Sőt, nemcsak betette, hanem egyenesen a legjobbak közé ugrott. És, hogy mindenki tisztában legyen, miről is van szó: az öntözőrendszerekről. Szivattyúktól, locsolótömlőktől, öntözőautomatáktól kezdve, a teljes szintű öntözőrendszereken át, egészen az utolsó, kicsi átalakítókig. Ráadásul az innováció azóta sem állt le, a Kärcher Rain System® és az eco!ogic® rendszerek továbbra is a felhasználókat segítik, ráadásul a környezetet is védik, hiszen rengeteg vizet spórolnak meg nap, mint nap.




A jelen


A Karcher jelenleg a világ 60 országában van jelen, ráadásul az összes jelentősebb kontinensen komoly számú alkalmazottal rendelkezik. összesen több, mint 11 ezerrel! Egyedül Afrika van egy kicsit lemaradva, de ez persze nem véletlen. Dél-Afrika mellett azonban két másik országban is jelen vannak, ez pedig komoly előrelépés. Ez a globális jelenlét természetesen a számokban is jelentkezik, 2014-ben 2 milliárd euró fölé nőtt a Karcher forgalma, ráadásul mindennek 90%-át azon gépek tették ki, melyek akkor még nem voltak 5 évnél idősebbek. Magyarul az emberek továbbra is szeretik gyakran cserélni az elavult, vagy nem elég sokoldalú gépeiket egy újabb, korszerűbb, gyorsabb modellre.


A Karcher jelenlegi helyzete a világtérképen

És ha már az előbb megemlítettem Afrikát, az ottani jelenlétük azért messze nem véletlen, és nem csak azért, mert vannak országok, melyek rendkívüli módon fejlődnek. A Karcher hihetetlenül nagy hangsúlyt fektet a karitatív programokra, a magasnyomású mosóival számos olyan műemléket tisztítottak már meg, melyek a világörökség részei. Mindemellett támogatják az SOS gyermekfalu, az UNESCO és az UN Global-Compact-hálózat programjait. Ráadásul a fentebb említett öntözőrendszerek majdnem 100%-os hatékonysággal dolgoznak, ami a víz megtakarítását illeti, ezzel pedig rengeteg ivóvizet tudnak spórolni olyan helyeken, ahol ez a szokásosnál is jóval többet számít. Mint például Afrika szegény, elhagyatott falvai, városai.


Karcher magasnyomású mosók minden helyzetre!



Akciós termékeink eléréséhez kattintson a gombra.




Lájkolj minket a Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb hírekről, akciókról!





Szerszámdoboz Áruház!


Amennyiben egyéb hálózati gépre van szüksége,
látogassa meg
oldalunkat!


Egyéb Akcióink



Milwaukee Akció

-
AEG Akció
-

Nilfisk-ALTO Akció
- Ryobi Akció

A kommentek nincsenek engedélyezve