Itt van két AEG gép. Ami pedig mindkettőben közös…


…az nem más, mint a PROLITHIUM-ION akkutechnológia!

AEG Fúrókalapács-Orrfűrész 

  

Ha Ön is régóta használ akkus szerszámgépet, valószínűleg jól ismeri a lítium-ionos akkumulátorokat. Modernebb, kompaktabb, tartósabb, mint az idáig csúcson lévő nikkel alapú akkuk, így szép lassan mindenhol leváltják őket a jóval megbízhatóbb technológiára.

 

Az AEG PROLITHIUM-ION technológiája az egyik legújabb és legfejlettebb, így természetesen az AEG új termékei már ezekkel az új akkumulátorokkal érkeznek.

 

 AEG PROLITHIUM-ION akkuk

 

Mi pedig bemutatjuk őket:

Mindkét gépet PROLITHIUM-ION akkumulátor működteti, melynek a teljesítménye és a működési ideje is jelentősen javult az előző technológiákhoz képest. Az akkumulátor egyedülálló felépítésének köszönhetően a gépet akár -18°-ban is lehet használni, anélkül, hogy az akkunak bármi baja esne. Az akku maga is igen komoly felépítésű, mind belsőleg, mind külsőleg. A külső borítása igen robosztus, mely védi a behatásoktól, belül pedig egy komoly tartást biztosító keret védi a cellákat az ütődésektől és a rázkódástól. Az akkuk elején pedig egy töltésjelző található, mely a jelenlegi állapotot mutatja.  Az AEG két fő területre fókuszált az új akksiknál: az időtartam és a védelem. A 4. generációs PROLITHIUM-ION akkuk háromszoros védelmet kaptak. Óvják az akkut a túlmelegedéstől, a túl -és az alultöltődéstől, ezzel pedig védik Önt az esetleges balesettől, vagy az akku meghibásodásától.

 


AEG PROLITHIUM-ION BUS 18 Li Orrfűrész

 

Feszültség 18 V
Üresjárati löketszám    0 - 3600 löket/perc
Lökethossz 19 mm
Hangerőszint 97 db(A)
Súly (akkuval) 3.5 kg

 

Eheti cikkünkben az AEG kiváló akkus fűrészét mutatjuk be, a PROLITHIUM-ION BUS 18 Li-t. A BUS 18 Li nem más, mint egy igen kompakt orrfűrész, mely optimális vágásteljesítményt nyújt az ipari felhasználók számára. Az elsődleges tervezési szempont a tartósság megőrzése volt, így a legszélsőségesebb körülményeket is bírja. Az akkumulátor miatt nem kell bajlódni a vezetékekkel, könnyedén szállítható, tárolható, kezelhető.


A beépített, robosztus FIXTEC lapbefogó garantált tartást biztosít a munkaanyagnak, így maximalizálva a biztonságot és a kezelhetőséget. A gép nagy teherbírású öntött alumínium burkolata védelmet biztosít a visszarúgásokkal szemben, ezáltal a gép még igen sokáig szolgálhat minket.  A cikk végén szereplő videóban is látható, mennyire egyszerűen vágja át a komolyabb munkadarabokat is!


Rendkívül gyors és pontos, ráadásul...


…a készülék a különböző vágási sebességekhez különböző móddal rendelkezik! Ezek között könnyedén váltogathatunk: a magasabb sebesség durvább, míg az alacsonyabb sebesség pontosabb vágást eredményez. A BUS 18 Li az egyik leggyorsabb vezeték nélküli orrfűrész a piacon (3600 löket /perc).  


AEG BUS 18 Li Orrfűrész 

 

A lökethossz 19 mm, így akár a képen látható fémcsövet is egyszerűen elvághatja. Megbírkózik a legnehezebb feladatokkal is, teljesítménye közelít a hálózati fűrészekéhez. Epítőipari szakembereknek, vízvezeték-szerelőknek ajánlott.


Önt is idegesíti, ha sötétben nem látja tisztán a munkadarabot?


Akkor most megnyugodhat, az AEG-nél ugyanis erre is figyeltek, a BUS 18 Li kapott egy beépített LED lámpát, mely rendkívül hasznos. A fényerősségére nem lehet panasz, akár teljes sötétségben is dolgozhatnánk vele, ha úgy hozná a helyzet. Egy plusz érdekesség, mely általában lemarad a gépekről: a lámpa akkor is ki-be kapcsolható, ha a fűrész épp nem megy.


A felhasználói kényelemért és a jobb ergonómiáért a speciálisan tervezett mikro textúrájú borítás felel, illetve a gép precíz kiegyensúlyozottsága, melyre az AEG-nél mindig külön figyelmet fordítanak. A borítás ezen felül úgy lett tervezve, és kialakítva, hogy a gép fogásához nem szükséges a védőkesztyű használata. Ez a megoldás sokak kedvence, főleg nyáron, mikor a védőkesztyű használata nem túl kellemes.


Természetesen, mint említettük, a fűrészgépet PROLITHIUM-ION akkumulátorok látják el energiával.

 

Az akkuk kompatibilisek az AEG többi akkus gépeivel, így ha Önnek otthon van már PROLITHIUM-ION akkuja, elegendő a BUS 18-0 alapgépet választania.

 


AEG PROLITHIUM-ION BBH 18 Li Kombikalapács


AEG BBH 18 Li Kombikalapács


Feszültség  18 V
Üresjárati fordulatszám  1400 ford./perc
Ütési energia  2.3 J (EPTA)
Max. fúrási átmérő fában  30 mm
Max. fúrási átmérő betonban     24 mm
Ütések száma 4200 ütés/perc
Hangerőszint  98 db(A)
Súly (akkuval) 3.5 kg

 

A fúró-vésőkalapácsok (kombikalapácsok) már évtizedek óta szolgálják a szakembereket. A gépek egyre erősebbek, modernebbek lesznek, egyre több új funkciót kapnak. Az AEG ezen a téren is igyekszik kiemelkedőt nyújtani. Jelen cikkünkben az AEG PROLITHIUM-ION akkus kombikalapácsát, a BBH 18 Li-t tekintjük át egy kicsit részletesebben. Az AEG ezen SDS-Plus fúrókalapácsát ajánljuk minden építőiparosnak mint pl. villanyszerelő, vízvezetékszerelő vagy bármely olyan szakembernek akiknek a munkájához szükséges egy megbízható, erőteljes SDS-Plus fúró-vésőkalapács. 


Kicsi, kompakt, ám ami a legfontosabb…

 

…hogy borzasztóan erős! Az AEG kalapácsa a kategóriája egyik legmagasabb ütési energiáját biztosítja (2,3 J, 4200 ütés /perc), ami simán felveszi a versenyt egy hálózati kalapács teljesítményével! A kombikalapács 4 alkalmazási móddal rendelkezik: ütvefúrás, fúrás, vésés, csavarozás. A 4 különböző módnak hála egy igen sokoldalú gépet kapunk, amit bármilyen körülmények között használhatunk. Mint a legtöbb SDS-Plus kalapács, ez is főleg a betonban való fúrásra lett kitalálva. Ez nem azt jelenti, hogy vésési/csavarozási munkákra ne lenne kiváló, azonban mikor a fúrószár elkezdi fúrni a lyukat a betonban, pontosan érezni fogja, ez a gép minden forintját megéri.

 

AEG BBH 18 Li Kombikalapács 

 

Az SDS-plus tokmánynak köszönhetően a 6-10 mm -es alkalmazásokhoz tökéletes.  Az elsődleges tervezési szempont a tartósság megőrzése volt, így a legszélsőségesebb körülményeket is bírja.  Fém hajtómű házat kapott, melynek köszönhetően rendkívül strapabíró, így egy szinte örökéletű kalapácsot kapunk.

 

 AEG BBH 18 Li Kombikalapács  AEG PROLITHIUM-ION akku

 

Az L-alakú gép kezelése rendkívül egyszerű, a mikro textúrájú borítás itt is helyet kapott, így az orrfűrészhez hasonlóan a kombikalapácsnál sem szükségszerű a kesztyű használata. Ezek mellett az anti vibrációs (AVS) rendszer is komolyan növeli a komfortérzetet. A biztonsági kuplung pedig megvédi a szerszám kezelőjét, a szerszámot, illetve a fúrószárakat az extrém terheléstől.   

 

A fűrészhez hasonlóan a PROLITHIUM-ION akkuk szintén kompatibilisek, így ha már rendelkezik ilyen akkumulátorral, nyugodtan választhatja az akku nélküli alapgépet.


Összességében itt van két precíz gép, egy remek, megbízható akkutechnológia, és sok más szuper funkció. Kezelésük egyszerű, könnyedén hordozhatóak, erősek, mégis kompaktak. Akár egy fémcső lefűrészeléséről, akár egy betonba fúrt lyukról van szó, nyugodt szívvel hívhatja segítségél ezt a két akkus szerszámgépet.

 

 

 

Mindezt természetesen a Szerszámdoboz Áruházban!

AKCIÓS ÁRON!


AEG BBH 18 Li-402C Akkus kombikalapács 2x 4,0 Ah akkuval!

AEG BBH 18-0 Akkus kombikalapács akku és töltő nélkül!

AEG BUS 18-0 Akkus orrfűrész akku és töltő nélkül!


Amennyiben egyéb akkus gépre van szüksége, választhatja az Akcióban szereplő akkus szerszámokat. 

 

Ne feledje Minden ami AEG szerszámgép - Szerszámdoboz Áruház!

 

Egyéb Akcióink

 

Metabo Akció  -  Milwaukee Akció  -  Ryobi Akció  -  Leica Akció  -  ALKO Akció  -  Nilfisk-ALTO Akció